18/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (18/01): Δύσκολα το Λαύριο, value αποδόσεις στο Βελιγράδι

Σε ένα βράδυ όπου η δράση συνεχίζεται στα παρκέ της EuroLeague, έχουμε ακόμα πολλές σημαντικές αναμετρήσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

*Η φάση play-in κρίνεται στις 2 νίκες.

Νταρουσάφακα - Μπούργος: Στο 1-0 υπέρ της ισπανικής ομάδας η συγκεκριμένη σειρά, καθώς η Μπούργος επικράτησε της Νταρουσάφακα με 83-78 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Οι Ισπανοί, βέβαια, είναι σε μια περίεργη φάση, καθώς δεν τα πηγαίνουν καθόλου καλά στη Liga Endesa (4-11), ενώ πρόσφατα άλλαξαν και προπονητή. Βέβαια, το ρόστερ τους παραμένει ικανό και έμπειρο, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να τους στηρίξουμε. Πιο συγκεκριμένα, κρατήσαμε το διπλό με +12,5 πόντους σε συνδυασμό με το αναμενόμενο -βάσει αριθμών- over 145,5, καθώς περιμένουμε μάχη μέχρι το τέλος. Η Νταρουσάφακα έχει καλές πιθανότητες να ισοφαρίσει, ωστόσο πολύ δύσκολα θα το κάνει με... περίπατο.

Λαύριο - Τρεβίζο: Το Λαύριο δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό στο πρώτο ματς και αναμενόμενα έχασε με 72-87 στο Τρεβίζο. Η ελληνική ομάδα δεν έχει καλύψει όπως θα ήθελε το κενό του Κάρτερ (γκαρντ), ενώ έτσι και αλλιώς ποιοτικά βρίσκεται σε πιο χαμηλό επίπεδο συγκριτικά με τους Ιταλούς. Εκτός από τα παραπάνω, το Λαύριο δεν μπορεί να ποντάρει και στον παράγοντα έδρα, καθώς τις εντός έδρας αναμετρήσεις για το Basketball Champions League τις δίνει στο ΣΕΦ. Κοντολογίς, η Τρεβίζο έχει μια πολύ καλή ευκαιρία νίκης μπροστά της και στις δίκαιες αποδόσεις που συναντάμε το διπλό, αποφασίσαμε να το βάλουμε στο παιχνίδι μας.

EUROCUP

Βενέτσια - Μπουργκ: Περνάμε στο EuroCup και στην πολύ σημαντική αναμέτρηση της Βενέτσια με τη Μπουργκ. Το ματς είναι για τον δεύτερο όμιλο, με τη Βενέτσια να έχει ρεκόρ 4-4 και τη Μπουργκ 2-7. Οι Γάλλοι δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης, ενώ έχουν και το μυαλό τους περισσότερο στην Pro A, εκεί όπου έχουν χάσει σημαντικό έδαφος (7-9) και θέλουν να το καλύψουν. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Βενέτσια έχει μπροστά της μια καλή ευκαιρία για να βελτιώσει το ρεκόρ της και βάζοντας στη ζυγαριά και το γεγονός ότι παραδοσιακά οι γηπεδούχοι εντός έδρας είναι αξιόπιστοι, αποφασίσαμε να πάμε με τον άσο από ημίχρονο, ο οποίος παίζει σε εξαιρετικές αποδόσεις όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Παρτιζάν - Τάουερς Αμβούργου: Στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου του EuroCup, η Παρτιζάν (7-2) υποδέχεται το Αμβούργο (4-5). Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο θα ποντάρουμε σε παίκτες και όχι στον άσο. Βλέπετε, οι Γερμανοί έχουν θέμα στην άμυνα, δέχονται πάνω από 85 πόντους κατά μέσο όρο, και οι Σέρβοι έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ακόμα μια γεμάτη εμφάνιση, όπως την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στην Τρέντο. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε τους Μουρ και Μαντάρ, που μοιράζονται την θέση “1” και παίρνουν προσπάθειες όσο βρίσκονται στο παρκέ. Πολύ χαμηλά τα όρια, value οι αποδόσεις.

Νταρουσάφακα - Μπούργος: 2 (+12,5) & over 145,5 (1.75)
Λαύριο - Τρεβίζο: 2 (1.65)
Βενέτσια - Μπουργκ: 1/1 (1.95)
Παρτιζάν - Αμβούργο: Μουρ over 7,5 πόντοι (2.65)
Παρτιζάν - Αμβούργο: Μαντάρ over 7,5 πόντοι (2.65)