17/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (17/04): Κυριακή με δυνατές επιλογές στο ελληνικό πρωτάθλημα

Η Κυριακή (17/04) έχει μπάσκετ και ο The Answer αναλύει τις αναμετρήσεις που ξεχώρισε για ποντάρισμα. Μεγάλο το ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Ισπανία!

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ιστορικό παιχνίδι λόγω... Σερέλη. Ας τα πάρουμε με τη σειρά. Στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ άλλαξαν τα πάντα μετά το εντός έδρας 62-68 από τον Ολυμπιακό, το οποίο έριξε την ομάδα στο 17-2 στη Stoiximan Basket League. Οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης αποχώρησαν από τα πόστα τους, ο Δημήτρης Πρίφτης απολύθηκε και "αφεντικό" της ομάδας είναι πλέον ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τον coach Βόβορα να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία. Το ματς με το Λαύριο, όμως, είναι ιστορικό επειδή στο τεχνικό τιμ του Βόβορα εντάχθηκε και ο coach Σερέλης, η οποίος άφησε τον πάγκο του Λαυρίου έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια! Στο 7-13 οι γηπεδούχοι, στοιχηματικά είναι αρκετά περίεργο το συγκεκριμένο ματς, καθώς οι "πράσινοι" έχουν και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα με τους Νέντοβιτς, Σαντ-Ρος και Μέικον. Ξέχωρα από αυτά, όμως, στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα δείξουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους Έλληνες από εδώ και στο εξής, γι' αυτό και αποφασίσαμε να πάμε με το over του Λευτέρη Μποχωρίδη, σε εξαιρετικές αποδόσεις όπως μπορείτε να δείτε και στη συνέχεια.

Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ: Στην Πάτρα θα λάβει χώρα μια από τις σημαντικές αναμετρήσεις της φετινής regular season. Ο Προμηθέας υποδέχεται την ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους στο 11-7 και τους φιλοξενούμενους στο 10-10. Ο Προμηθέας γέμισε το ρόστερ του με τους Φράνκαμπ (γκαρντ) και Γιάννη Αγραβάνη (φόργουορντ), είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά οι αποδόσεις αδικούν την ΑΕΚ. Η Ένωση μπορεί να μην έχει ακόμα τον Ανγκόλα (γκαρντ) και παράλληλα να μην υπολογίζει στον Παππά (γκαρντ), ωστόσο έχει βελτιωθεί με τον coach Σεγκούρα στον πάγκο της και μπορεί αν μη τι άλλο να παρουσιαστεί ανταγωνιστική. Κάπως έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα Match Combo στη Stoiximan, με ένα μεγάλο χάντικαπ υπέρ της ΑΕΚ και με το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Ράουτινς, ο οποίος παίρνει σταθερά πολλά σουτ και τις περισσότερες φορές βρίσκει τον στόχο.

LIGA ENDESA

Μπασκόνια - Βαλένθια: Θα κάνουμε και μια στάση στα παρκέ της ισπανικής Liga Endesa. Η Μπασκόνια με ρεκόρ 16-12 υποδέχεται τη Βαλένθια, η οποία έχει ρεκόρ 17-10. Γίνεται μεγάλη μάχη για μια καλή θέση στην τελική κατάταξη, σκεφτείτε πως δεύτερη είναι η Μανρέσα με απολογισμό 18-8, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το Μπασκόνια - Βαλένθια είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Οι Βάσκοι προσφέρονται ως το φαβορί από τους Bookmakers και όχι άδικα θα λέγαμε, καθώς είναι σε καλή κατάσταση κι έρχονται από σερί νίκες, την ώρα που η Βαλένθια έχει πληγωθεί σημαντικά από τραυματισμούς και έρχεται από σερί αρνητικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά, δεν θα ρισκάρουμε στον άσο σε αποδόσεις 1.50-1.60 και θα πάμε με το εύρος πόντων 156-169, καθώς αμφότερες θα θελήσουν να τρέξουν, ωστόσο θα έχουν στο μυαλό τους και την άμυνα λόγω της κρισιμότητας του αγώνα που αναλύσαμε προηγουμένως.

Λαύριο - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Μποχωρίδης over 7,5 πόντοι (2.35)
Προμηθέας - ΑΕΚ: 2 (+12,5) & Ράουτινς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.05)
Μπασκόνια - Βαλένθια: 156-169 πόντοι (2.65)