17/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (17/02): Ώρα Κυπέλλων, ώρα για τους πρώτους τίτλους της χρονιάς

Μπορεί να έχουμε διακοπή στη EuroLeague, ωστόσο η δράση συνεχίζεται κανονικά στα παρκέ της Ευρώπης, με τις ημέρες που ακολουθούν να είναι φουλ στα Κύπελλα, κοινώς θα κριθούν οι πρώτοι τίτλοι της χρονιάς. Αναλύει ο The Answer.

COPA DEL REY

Μπανταλόνα - Τενερίφη: Πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου Ισπανίας. Τα πάντα είναι ανοιχτά και αυτό φαίνεται και στο σετ αποδόσεων που προσφέρουν οι στοιχηματικές. Η Μπανταλόνα έχει 10 νίκες και 8 ήττες μέχρι σήμερα στη Liga Endesa, η Τενερίφη είναι στο 11-8 και μεταξύ τους περιμένουμε μια μεγάλη “μάχη” που δεν αποκλείεται να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ. Πριν από μερικές ημέρες, η Τενερίφη επικράτησε της Μπανταλόνα με 74-58, ωστόσο τα πράγματα απόψε θα είναι διαφορετικά, γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να μην μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Βίβες. Ο έμπειρος γκαρντ της Μπανταλόνα δοκιμάζει συχνά το χέρι του και πολύ μεγάλο ρόλο στην επιλογή μας έπαιξε και η απόδοση, η οποία είναι ξεκάθαρα value όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπρεογάν: Ο δεύτερος προημιτελικός του Κυπέλλου Ισπανίας την Πέμπτη (17/02) έχει φαβορί. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο απέναντι στη Μπρεογάν, ωστόσο δεν θα ρισκάρουμε στον χαμηλό άσο ή στο διψήφιο χάντικαπ. Δεν παίζει καλά η ομάδα του Πάμπλο Λάσο, συνεπώς θα πάμε αποκλειστικά στην επιλογή του Μούσα. Ο νεαρός ταλαντούχος Βόσνιος (πρώην NBAer) κάνει φοβερή χρονιά με 19.8 πόντους, 4.9 ριμπάουντ και 3.3 ασίστ κατά μέσο όρο, το συγκεκριμένο ματς το έχει “στοχεύει” για να δείξει σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό το πλούσιο ταλέντο του, επομένως το προσωπικό του over αναμένεται να επαληθευτεί ανεξάρτητα με το τι θα κάνει τελικά η ομάδα του.

COPPA ITALIA

Τριέστε - Ντερτόνα: Προημιτελικός του Κυπέλλου Ιταλίας. Το Final 8 ξεκίνησε χθες (16/02) και συνεχίζεται με μεγάλες μάχες. Η Τριέστε με ρεκόρ 10-8 στη Lega Basket αντιμετωπίζει την Ντερτόντα που έχει απολογισμό 10-9 και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με άνεση τον τελικό νικητή. Γενικότερα, και βάσει ρόστερ, οι δύο αντίπαλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι, συνεπώς η επιλογή που αξίζει ποντάρισμα είναι να μην νικήσει καμία με 6+ πόντους. Επιλογή με καλές πιθανότητες επαλήθευσης και σε εξαιρετική απόδοση, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Βίρτους Μπολόνια - Μπρίντιζι: Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για το Coppa Italia, η Βίρτους Μπολόνια είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στη Μπρίντιζι. Η ομάδα του Σέρζιο Σκαριόλο έχει 15-3 στο ιταλικό πρωτάθλημα, οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι είναι στο 10-9, συνεπώς το πιο πιθανό σενάριο είναι στο τέλος να πανηγυρίσει η Βίρτους Μπολόνια. Παρόλα αυτά, στοιχηματικά δεν θα μπλέξουμε ούτε με τον άσο, ούτε με το χάντικαπ. Θα προτιμήσουμε το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Γουίμς, ο οποίος έχει ηγετικό ρόλο, δοκιμάζει αρκετές φορές το χέρι του και φυσικά είναι από τους πιο έμπειρους παίκτες της Βίρτους.

Μπανταλόνα - Τενερίφη: Βίβες over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.50)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπρεογάν: Μούσα over 25,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.80)
Τριέστε - Ντερτόντα: Καμία να νικήσει με 6+ πόντους (2.55)
Βίρτους Μπολόνια - Μπρίντιζι: Γουίμς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.95)