16/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (16/01): Κυριακή γεμάτη μπάσκετ και δυνατές επιλογές για ταμείο!

Η δράση στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον την Κυριακή (16/01). Αναλύσεις και ρεπορτάζ από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ηρακλής - Προμηθέας: Πολύ σημαντικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηρακλής είναι στο 3-7 και χρειάζεται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, ενώ ο Προμηθέας βρίσκεται στο 7-4 και κυνηγάει τη νίκη για τους δικούς του λόγους. Οι φιλοξενούμενοι μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα, ωστόσο επειδή οι αποδόσεις του διπλού δεν μας ικανοποιούν και επειδή αμφότερες άλλαξαν αρκετά πράγματα στη διακοπή, αποφασίσαμε να πάμε αποκλειστικά με το over στους πόντους του Νίκου Ρογκαβόπουλου και να μην μπλέξουμε περαιτέρω με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο νεαρός Έλληνας φόργουορντ παίζει σταθερά περί τα 20 λεπτά ανά αγώνα και αν δεν είναι απελπιστικά άστοχος, μπορεί να επιβεβαιώσει την επιλογή μας.

Περιστέρι - ΑΕΚ: Ακόμα ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 4-6 το Περιστέρι, στο 5-5 η ΑΕΚ, που λίγο πριν φύγει το 2022 επικράτησε της ομάδας των δυτικών προαστίων με 90-77 και πήρε την πρόκριση για το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, έπειτα μάλιστα από ένα ματς όπου είχε πολλές απουσίες. Πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά, στα ρόστερ των δύο αντιπάλων άλλαξαν ορισμένα πράγματα και εκεί ακριβώς θα πατήσουμε. Βλέπετε, με την αποχώρηση του Ίαν Μίλερ είναι δεδομένο πως ο Στίβεν Γκρέι θα πάρει παραπάνω σουτ από όσα έπρεπε, συνεπώς το over στους πόντους του πολύπειρου Αμερικανού σουτέρ, κρύβει αξία για ποντάρισμα.

BUNDESLIGA

Μπάγερν Μονάχου - Βόννη: Η Βόννη αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με απολογισμό 12 νίκες και 4 ήττες, με τη Μπάγερν Μονάχου να έχει 11-4 και να την ακολουθεί. Οι Βαυαροί έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, έχουν παράλληλα και την έξτρα κόπωση των αγώνων της EuroLeague, ωστόσο είναι σίγουρα ένα επίπεδο πάνω από τη Βόννη. Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στους αντιπάλους τους, επομένως κρατάμε τον άσο από ημίχρονο στις δίκαιες αποδόσεις που τον συναντάμε.

LIGA ENDESA

Μανρέσα - Γκραν Κανάρια: Η Μανρέσα βρίσκεται στο 9-5 και είναι από τις ομάδες που έχουν αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις μέχρι σήμερα στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η Γκραν Κανάρια, από τη μεριά της, βρίσκεται στο 7-8 και δεδομένα δεν έχει την πορεία που θα ήθελε. Κάπως έτσι, οι bookmakers βγήκαν με “καυτό” φαβορί τους γηπεδούχους, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως οι φιλοξενούμενοι δεν είναι χαμένοι από χέρι, καθώς έχουν τις ποιοτικές μονάδες για να ρίξουν στο καναβάτσο τη Μανρέσα, η οποία παρά το καλό μπάσκετ που παίζει, δεδομένα δεν τρομάζει! Κι επειδή το στοίχημα είναι κυρίως παιχνίδι αποδόσεων, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε με το διπλό της Γκραν Κανάρια, στις εξαιρετικές αποδόσεις που το συναντάμε, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Ανδόρα - Μπασκόνια: Κομβικής σημασίας παιχνίδι για τη Liga Endesa. Η Ανδόρα είναι στο 5-10 και παλεύει να καλύψει το χαμένο βαθμολογικό έδαφος, ενώ η Μπασκόνια βρίσκεται στο 8-7 και δίνει μεγάλη μάχη για την είσοδο στην 8άδα. Βάσει των όσων έχουμε δει έως τώρα, το διπλό είναι το σημείο με τις περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης, ωστόσο το ματς είναι απρόβλεπτο και δεν θα ρισκάρουμε στην πρόβλεψη του τελικού νικητή. Θα προτιμήσουμε να πάμε “κόντρα” στον Φοντέκιο, ο οποίος πλέον με τον Πίτερς στο ροτέισον χάνει λεπτά συμμετοχής και γενικότερα παίρνει 2-3 σουτ κατά μέσο όρο, επομένως θα πρέπει να είναι τρομερά εύστοχος για να μην επιβεβαιωθεί η επιλογή μας.

VTB LEAGUE

Ούνικς Καζάν - Νίζνι: Επιστροφή στη δράση για την Ούνικς Καζάν, η οποία ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό και έχει να δώσει επίσημο ματς από τις 30/12. Στο 8-2 στη VTB League η ομάδα του coach Περάσοβιτς, προφανώς και είναι στο φαβορί απέναντι στη Νίζνι του 5-5, ωστόσο το ζητούμενο για τον έμπειρο προπονητή είναι οι παίκτες του να βρουν και ρυθμό, εκτός από το να έρθει η νίκη. Γι’ αυτό περιμένουμε οι ηγέτες της Ούνικς Καζάν να πάρουν και σημαντικό χρόνο συμμετοχής και αρκετές προσπάθειες, συνεπώς το over 11,5 στους πόντους του Αϊζάια Κάνααν έχει λογική για ποντάρισμα.

BASKETBOL SUPER LIGI

Πέτκιμ - Φενέρμπαχτσε: Θα κάνουμε και μια στάση στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Τουρκίας. Η Πέτκιμσπορ βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με μόλις 2 νίκες μετά από 15 αγώνες, ωστόσο το... παλεύει. Δεν έχει παρατήσει τα όπλα και διαθέτει ορισμένους καλούς Αμερικανούς. Βέβαια, η Φενέρ (13-2) προφανώς και είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο με δεδομένες τις απουσίες των Ντε Κολό - Βέσελι - Μπαρτέλ (αμφίβολος και ο Σαγιόκ) αποφασίσαμε να μην πάμε ούτε στο χαμηλό διπλό ούτε στο διπλό με χάντικαπ. Η αξία βρίσκεται στο over 11,5 του Μαχμούτογλου, ο οποίος έκανε εξαιρετικό ματς απέναντι στον Ολυμπιακό (17 πόντοι), είναι απαραίτητος στο ροτέισον των αγώνων της BSL επειδή είναι Τούρκος και προφανώς λόγω και των απουσιών που υπάρχουν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ποντάρει περισσότερο πάνω του.

Ηρακλής - Προμηθέας: Ρογκαβόπουλος over 6,5 πόντοι (2.00)
Περιστέρι - ΑΕΚ: Γκρέι over 10,5 πόντοι (1.80)
Μπάγερν Μονάχου - Βόννη: 1/1 (1.65)
Μανρέσα - Γκραν Κανάρια: 2 (2.95)
Ανδόρα - Μπασκόνια: Φοντέκιο under 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.00)
Ούνικς Καζάν - Νίζνι: Κάνααν over 11,5 πόντοι (1.70)
Πέτκιμ - Φενέρμπαχτσε: Μαχμούτογλου over 11,5 πόντοι (2.08)