15/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (15/12): Ο Προμηθέας κόντρα στον Τεόντοσιτς

Πέρα από τη EuroLeague, η δράση συνεχίζεται σε όλες τις υπόλοιπες μπασκετικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”. 

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ηρακλής - Ιωνικός Νικαίας: Εξ αναβολής αναμέτρηση για τη Stoiximan Basket League. Στο 2-6 ο Ηρακλής, στο 3-5 ο Ιωνικός. Αμφότεροι οι αντίπαλοι έρχονται από σημαντικές νίκες, καθώς ο Ηρακλής έριξε στο καναβάτσο την ΑΕΚ με 86-74, ενώ ο Ιωνικός πέρασε από την έδρα του Περιστερίου με 82-79. Οι δύο αντίπαλοι ποιοτικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές, ωστόσο η έδρα παίζει πάντα ρόλο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Σε δίκαιες αποδόσεις ο άσος από ημίχρονο, ενώ αξίζει ποντάρισμα και το over στα εύστοχα τρίποντα του Γιάννη Αγραβάνη, ο οποίος δοκιμάζει συχνά το χέρι του και παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

EUROCUP

Μπούντουτσνοστ - Γκραν Κανάρια: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για το δεύτερο γκρουπ του EuroCup. Η Μπούντουτσνοστ με ρεκόρ 5-1 έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις μέχρι τώρα και την προηγούμενη εβδομάδα με το 89-60 στην Πάτρα επί του Προμηθέα έστειλε ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα. Όσο για τους φιλοξενούμενους; Προφανώς δεν είναι αμελητέα ποσότητα, έχουν ρεκόρ 4-2 και έχουν πιθανότητες νίκης. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έχουν περισσότερη εμπειρία, ποντάρουν και στην έδρα τους, επομένως ο άσος κόντρα στο χαμηλό χάντικαπ συγκεντρώνει καλές πιθανότητες επαλήθευσης. Ακόμα, έχει λογική το over του Σίλεϊ, που παίρνει σταθερά πολλές προσπάθειες για τη Μπούντουτσνοστ.

Βίρτους Μπολόνια - Προμηθέας Πατρών: Μένουμε στον δεύτερο γκρουπ. Ο Προμηθέας (2-4) αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Βίρτους Μπολόνια (4-2) και προφανώς είναι το αουτσάιντερ. Υπάρχει σημαντική διαφορά ποιότητας στα δύο ρόστερ, με τους γηπεδούχους του Σέρτζιο Σκαριόλο να βασίζονται σε παίκτες από το πρώτο ράφι, όπως ο Τεόντοσιτς και ο Μπελινέλι. Δεν λέμε πως οι φιλοξενούμενοι του Ηλία Ζούρου θα χάσουν με κάτω τα χέρια, ωστόσο ο άσος πολύ δύσκολα δεν θα επιβεβαιωθεί. Από κοντά και το over, με τη Βίρτους Μπολόνια μέχρι σήμερα να σκοράρει περί τους 93 πόντους κατά μέσο όρο τόσο εντός όσο κι εκτός των συνόρων. 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Χάποελ Χολόν - Νταρουσάφακα: Στο πλαίσιο του 7ου ομίλου του Basketball Champions League, η Χάποελ Χολόν υποδέχεται τη Νταρουσάφακα σ’ ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι, καθώς οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στο 2-2 και η μεταξύ τους “μάχη” θα κρίνει πολλά για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο καθώς η Χάποελ Χολόν του coach Μπουσκάλια αξίζει την εμπιστοσύνη μας, παράλληλα, όμως, έχει λογική το over του Τζο Ράγκλαντ. Ο πολύπειρος Αμερικανός γκαρντ παίζει σταθερά 30+ λεπτά και τουλάχιστον 10 πόντους μπορεί να τους βρει.

Ηρακλής - Ιωνικός Νικαίας: Αγραβάνης over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.50)
Ηρακλής - Ιωνικός Νικαίας: 1/1 (1.78)
Μπούντουτσνοστ - Γκραν Κανάρια: Σίλι over 11,5 πόντοι (1.87)
Μπούντουτσνοστ - Γκραν Κανάρια: 1 με -3,5 (1.83)
Βίρτους Μπολόνια - Προμηθέας: 1 & over 165,5 (2.00)
Χάποελ Χολόν - Νταρουσάφακα: Ράγκλαντ over 9,5 πόντοι (1.87)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas