14/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (14/12): Τελικός για την ΑΕΚ, στη Γαλλία το Λαύριο

Εκτός από τη EuroLeague, κανονικά συνεχίζεται η δράση και στα παρκέ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

ΑΕΚ - Σζομπατέλι: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον 4ο όμιλο του Basketball Champions League. Στο 1-3 το ρεκόρ της ΑΕΚ, θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στη Σζομπατέλι που έχει απολογισμό 3-1 και βρίσκεται σαφώς σε καλύτερη θέση. Η Ένωση έχει σημαντικά θέματα, κάποιοι παίκτες δεν είναι 100% έτοιμοι, ενώ θα είναι φορτισμένο και το κλίμα, καθώς θα αποσυρθεί η φανέλα του Γέλοβατς. Γενικότερα είναι αρκετά μπερδεμένο το συγκεκριμένο παιχνίδι και γι’ αυτό προτιμήσαμε τη λύση των παικτών. Ο coach Δέδας έχει λίγους παίκτες στη διάθεσή του, επομένως θα χρειαστεί λύσεις από όλους. Κάπως έτσι καταλήξαμε στο over 4,5 στα ριμπάουντ του Γκρίφιν και στο over 4,5 στους πόντους του Φλιώνη. Αμφότεροι θα βρεθούν αρκετή ώρα στο παρκέ και πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους για να βοηθήσουν την ΑΕΚ.

Ντιζόν - Λαύριο: Στο πλαίσιο του 3ου ομίλου του Basketball Champions League, το Λαύριο δοκιμάζεται στην έδρα της Ντιζόν. Στο 2-2 οι Γάλλοι, ίδιο ρεκόρ έχει και η ελληνική ομάδα. Προφανώς οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο η Ντιζόν δεν αποτελεί ομάδα φόβητρο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε σε τόσο χαμηλές αποδόσεις που συναντάμε τον άσο. Θα προτιμήσουμε κι εδώ τη λύση των παικτών, με τον Κάρινγκτον (γκαρντ) να έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον των Γάλλων και να παίρνει αρκετές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ, έστω και αν δεν αποτελεί το πρώτο “βιολί” της Ντιζόν. Ο Αμερικανός γκαρντ 4 εύστοχα καλάθια μπορεί να τα βρει.

EUROCUP

Τρέντο - Τουρκ Τέλεκομ: Θα περάσουμε και στο EuroCup. Στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου, η Τρέντο υποδέχεται την Τουρκ Τέλεκομ. Στο 1-5 οι γηπεδούχοι, στο 3-3 οι φιλοξενούμενοι. Καμία εκ των δύο δεν τα πηγαίνει όπως θα ήθελε, ωστόσο οι Τούρκοι μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη δυναμική. Αυτό, όμως, δεν είναι αρκετό για να πάμε στο διπλό. Θα προτιμήσουμε να ρισκάρουμε και να δείξουμε εμπιστοσύνη στον Άαρον Χάρισον και δεν θα μπλέξουμε παραπάνω με τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Αμερικανός πρώην σουτέρ του Ολυμπιακού παίρνει πάρα πολλές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ, είναι σταθερά από τους κορυφαίους παίκτες των φιλοξενούμενων, επομένως περιμένουμε γι’ ακόμα ένα βράδυ να δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του πίσω από τα 6,75 μέτρα. Και αυτό που ζητάμε είναι να βρει τουλάχιστον 3 φορές τον στόχο. Έχει το ταλέντο να το κάνει, στο 75-98 από την Ανδόρα την προηγούμενη εβδομάδα είχε 6/8!

Ανδόρα - Λιετκαμπέλις: Θα κάνουμε ακόμα μια στάση στον πρώτο όμιλο του EuroCup. Η Ανδόρα (4-2) είναι το φαβορί απέναντι στη Λιετκαμπέλις (3-3), ωστόσο οι Λιθουανοί έχουν δείξει πολύ θετικά δείγματα γραφής έως τώρα και ο άσος σε τόσο χαμηλές αποδόσεις που τον συναντάμε σε καμία περίπτωση δεν αξίζει. Θα ρισκάρουμε κι εδώ με τα ειδικά στοιχήματα παικτών και πιο συγκεκριμένα θα εμπιστευτούμε τον Κλέβιν Χάνα. Ο πολύπειρος γκαρντ δεν είναι πλέον το πρώτο... βιολί στην ομάδα του, καθώς υπάρχει ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, ωστόσο σουτάρει αρκετά και το σενάριο των 2 τουλάχιστον εύστοχων μακρινών σουτ δεν είναι τόσο απίθανο όσο μοιάζει να είναι βάσει των αποδόσεων.

ΑΕΚ - Σζομπατέλι: Γκρίφιν over 4,5 ριμπάουντ (2.00)
AEK - Σζομπατέλι: Φλιώνης over 4,5 πόντοι (2.15)
Ντιζόν - Λαύριο: Κάρινγκτον over 7,5 πόντοι (1.75)
Τρέντο - Τουρκ Τέλεκομ: Χάρισον over 2,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Ανδόρα - Λιετκαμπέλις: Χάνλα over 2,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas