14/05/2022 Blog Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (14/05): Τεράστιο ενδιαφέρον σε Ελλάδα και Ισπανία

Τελευταία αγωνιστική σε Ελλάδα και Ισπανία, playoffs στην Τουρκία! Χαμός στο μπασκετικό πρόγραμμα, ο "The Answer" αναλύει και προτείνει!

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ντέρμπι "δικεφάλων" στην τελευταία αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να είναι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος. Βλέπετε, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη (9-14) θέλει νίκη και ήττα του Περιστερίου για να εξασφαλίσει την παρουσία της στα playoffs, ενώ η Ένωση από τη μεριά της (13-10) θα είναι σίγουρα 4η, επομένως δεν κυνηγάει κάτι. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί αδιάφορη κι επειδή ο ΠΑΟΚ δεν πείθει, ο άσος στο 1.50 δεν αξίζει ποντάρισμα σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, το over στους πόντους του Φιλ Γκριν έχει λογική. Ο coach Λυκογιάννης δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τον Αμερικανό γκαρντ, ωστόσο αυτή τη στιγμή "αναγκαστικά" του δείχνει εμπιστοσύνη και με 10.1 πόντους κατά μέσο όρο, το over 9,5 στο 2.50 σε ένα παιχνίδι τελικό, δεδομένα κρίνεται ως value bet.

Περιστέρι - Λαύριο: Με νίκη οι γηπεδούχοι (9-14) θα βρίσκονται στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να πάμε στον άσο του 1.30. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τις προθέσεις του Λαυρίου και το Περιστέρι έχει αρκετά και εσωτερικά, αλλά και αγωνιστικά προβλήματα. Στοιχηματικά, λοιπόν, θα εμπιστευτούμε μόνο τον Δημήτρη Μωραϊτη και δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή. Ο Έλληνας γκαρντ παίζει εξαιρετικά, έχει αποκτήσει κομβικό ρόλο, καθώς παίζει περίπου 30 λεπτά ανά παιχνίδι και δοκιμάζει αρκετά συχνά το χέρι του. Συνεπώς, είναι fair το 1.75 στο over 1,5 εύστοχα τρίποντα.

LIGA ENDESA

Ομπραντόιρο - Βαλένθια: Η Ομπραντόιρο με ρεκό 12-21 θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ. Η Βαλένθια, από τη μεριά της, έχει ρεκόρ 21-11, έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα playoffs και αναζητά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αυτομάτως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το διπλό έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο δεν θα ρισκάρουμε στο χαμηλό 1.45 και θα πάμε με το over. Βλέπετε, οι γηπεδούχοι αρέσκονται όλη τη χρονιά στο run n' gun μπάσκετ (82 πόντοι υπέρ κατά μέσο όρο και 86.1 πόντοι κατά ανά παιχνίδι), με τη Βαλένθια να μπορεί να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο ρυθμό, με τη στατιστική της φέτος να γράφει περί τους 83 πόντους υπέρ και 80 πόντους κατά ανά παιχνίδι.

Μπούργος - Φουενλαμπράδα: Παιχνίδι τελικός, καθώς και οι δύο κινδυνεύουν με υποβιβασμό. Στο 10-22 οι γηπεδούχοι, στο 11-21 οι φιλοξενούμενοι. Η Μπούργος έχει τον πρώτο λόγο επειδή αγωνίζεται στο γήπεδό της, ωστόσο σε ένα τέτοιο ματς, ο άσος κοντά στο 1.40 με 1.50 κρίνεται απαγορευτικός για ποντάρισμα. Τι θα ποντάρουμε επομένως; Η επιλογή μας είναι το over στα εύστοχα τρίποντα του Μπενίτε. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ είναι ο φυσικός ηγέτης της συγκεκριμένης ομάδας παρά το γεγονός τα λεπτά του έχουν μειωθεί κάπως τελευταία. Ο Μπενίτε είναι δεδομένο πως θα πάρει προσπάθειες, είναι μακράν ο έμπειρος παίκτης της Μπούργος και σε τέτοιο ματς δεν γίνεται να μην δοκιμάσει το χέρι του. Εμείς θέλουμε απλώς να είναι εύστοχος για να πληρωθούμε.

Μούρθια - Σαραγόσα: Θα κάνουμε ακόμα μια στάση στην Ισπανία. Η Μούρθια με ρεκόρ 15-17 θέλει τη νίκη για να εξαντλήσει τις πιθανότητές της για είσοδο στα playoffs της Liga Endesa, ενώ Σαραγόσα από τη μεριά της, με απολογισμό 11 νίκες και 21 ήττες, παλεύει για την παραμονή της. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, πρόκειται για ματς... φωτιά και γι' αυτό δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή. Θα πάμε με τα over των Κιλπάτρικ και Ράντοντσιτς, τους οποίους εμπιστεύεται τυφλά ο Ντράγκαν Σάκοτα και είναι δεδομένο πως σε αυτόν τον τελικό θα τους δώσει και λεπτά συμμετοχής και προσπάθειες. Στην επιλογή των over μας ευνοεί και το γεγονός ότι η Μούρθια δεν διαθέτει και την πιο σφιχτή άμυνα και κυρίως αρέσκεται στο up tempo μπάσκετ.

BASKETBOL SUPER LIGI

Γαλατάσαραϊ - Μπαχτσεσεχίρ: Θα κάνουμε και μια στάση στην Τουρκία, εκεί όπου έχουν ήδη ξεκινήσει τα playoffs. Η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται τη Μπαχτσεσεχίρ και θεωρητικά είναι το φαβορί για το 1-0. Η ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας με ρεκόρ 20-10 και έπαιξε αρκετά καλό μπάσκετ. Θετικά δείγματα, όμως, έχει δείξει και η Μπαχτσεσεχίρ (18-12), που φυσικά δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα και διαθέτει παίκτες που συνδυάζουν ποιότητα και εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που καταλήξαμε στο over και όχι στον άσο. Βλέπετε, αμφότερες παίζουν μπάσκετ 80+ πόντων και παρά το γεγονός ότι στα playoffs θα είναι πιο σκληρά τα πράγματα, περιμένουμε το σκορ να ανέβει πάνω από τους 160 πόντους.

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Γκριν over 9,5 πόντοι (2.50)
Περιστέρι - Λαύριο: Μωραϊτης over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.75)
Ομπραντόιρο - Βαλένθια: Over 166,5 πόντοι (1.87)
Μπούργος - Φουενλαμπράδα: Μπενίτε over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.65)
Μούρθια - Σαραγόσα: Κιλπάτρικ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Μούρθια - Σαραγόσα: Ράντοντσιτς over 8,5 πόντοι (1.80)
Γαλατάσαραϊ - Μπαχτσεσεχίρ: Over 159,5 (1.85)