13/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (13/04): Ποιον αντίπαλο θα διαλέξει η Μακάμπι;

Με το Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε ολοκληρώνεται η regular season της EuroLeague, ενώ μπασκετική δράση έχουμε σε όλη την Ευρώπη. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer.

EUROLEAGUE

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Φενέρμπαχτσε: Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου της EuroLeague, στο οποίο η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται είναι η Μακάμπι. Η οποία μάλλον ίσως και να μην... ενδιαφέρεται, καθώς με ρεκόρ 16-11 έχει την πολυτέλεια να διαλέξει αντίπαλο, αφού με νίκη θα παίξει απέναντι στη Ρεάλ και με ήττα θα πέσει πάνω στην Αρμάνι. Και στις δύο περιπτώσεις με μειονέκτημα έδρας. Η Φενέρ, από τη μεριά της, με ρεκόρ 10-17 είναι αδιάφορη και μάλιστα έχει ορισμένες σημαντικές απουσίες (Ντε Κολό, Γκούντουριτς). Στοιχηματικά, λοιπόν, μοιάζει καλύτερο να μην μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή, καθώς είναι άγνωστες οι προσθέσεις τις Μακάμπι, και να πάμε στο over 0,5 στα εύστοχα τρίποντα του Μαχμούτογλου, ο οποίος θα πάρει χρόνο συμμετοχής και αναμένεται να πάρει και αρκετές προσπάθειες.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου: Δράση έχουμε και στα παρκέ της Stoiximan Basket League, με το Λαύριο (7-12) να υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου (11-8) σε μια κομβικής σημασίας αναμέτρηση αναφορικά με την τελική κατάταξη της κανονικής περιόδου. Αμφίρροπο το ματς, φαίνεται και στις αποδόσεις, δεν θα ρισκάρουμε ούτε εμείς να προβλέψουμε τον τελικό νικητή. Η επιλογή μας στοιχηματικά είναι να πάμε αποκλειστικά με το over του Βασίλη Μουράτου, ο οποίος ανεβαίνει και στο “2” πλέον, έχει ηγετικό ρόλο στο Λαύριο και φέτος μετράει 10.7 πόντους και 5.3 ασίστ κατά μέσο όρο.

LIGA ENDESA

Μπασκόνια - Μούρθια: Θα κάνουμε και μια στάση στο ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Μπασκόνια (15-12) υποδέχεται τη Μούρθια (14-12) και στο μεταξύ τους παιχνίδι είναι αρκετά πιθανό να κριθεί μια θέση στα playoffs της Liga Endesa. Οι Βάσκοι προφανώς και έχουν τον πρώτο λόγο, ωστόσο ο άσος σε αποδόσεις κοντά στο 1.40 είναι unfair για ποντάρισμα, καθώς η Μούρθια σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε τη στοιχηματική λύση σε ένα ειδικό στοίχημα και πιο συγκεκριμένα στο over στα εύστοχα τρίποντα. Βλέπετε, οι φιλοξενούμενοι παίζουν run n’ gun μπάσκετ και οι γηπεδούχοι έχουν ικανούς σουτέρ για να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο ρυθμό.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Λούντβιγκσμπουργκ - Κλουζ: Δεύτερο μεταξύ τους ματς, με την Κλουζ να κάνει το 1-0 στην έδρα της με 76-73 και τους Γερμανούς να ψάχνουν το 1-1 για να στείλουν τη σειρά σε τρίτο ματς. Η λογική λέει πως η “Λου” έχει το προβάδισμα, ωστόσο ο άσος παίζει σε χαμηλές αποδόσεις και δεν έχει ιδιαίτερη αξία για ποντάρισμα. Στοιχηματικά, θα προτιμήσουμε να πάμε σε ένα special bet παίκτη, το οποίο θεωρούμε πως μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Πιο συγκεκριμένα, θα πάμε με το over 14,5 στους πόντους του Ράντεμπο. Ο Αμερικανός γκαρντ σκοράρει φέτος 13.9 πόντους ανά ματς, παίρνει πολλές επιθέσεις της Λούντβιγκσμπουργκ πάνω του και στο Game 1 με την Κλουζ είχε 16 πόντους, χάνοντας μάλιστα αρκετά σουτ. Αυτό μας δείχνει πως σ’ ένα do or die παιχνίδι αναμένεται να πάρει ακόμα περισσότερες προσπάθειες.

Μακάμπι - Φενέρμπαχτσε: Μαχμούτογλου over 0,5 εύστοχα τρίποντα (1.70)
Λαύριο - Κολοσσός Ρόδου: Μουράτος over 16,5 πόντοι και ασίστ (1.80)
Μπασκόνια - Μούρθια: Over 18,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Λούντβιγκσμπουργκ - Κλουζ: Ράντιμπο over 14,5 πόντοι (2.00)