12/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (12/03): Κυριακή με ενδιαφέρον στη Stoiximan Basket League

Ακόμα μια μπασκετική Κυριακή μπροστά μας, με τις αναμετρήσεις των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης να κλέβουν την παράσταση. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - ΑΕΚ: Πολύ σημαντικό παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο. Ο Άρης, με ρεκόρ 6-9, υποδέχεται την ΑΕΚ, η οποία μέχρι σήμερα έχει 7 νίκες και 8 ήττες στο πρωτάθλημα. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση αναμένεται να κρίνει πολλά ενόψει της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου, με την έδρα να δίνει ένα προβάδισμα στον Άρη, αλλά αυτό να μην είναι αρκετό για να εμπιστευτούμε τον άσο κοντά στο 1.75. Θα προτιμήσουμε να μην μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και να ρισκάρουμε στο over στα εύστοχα τρίποντα του Χάνλα. Ο Καναδός γκαρντ παίρνει αρκετές προσπάθειες, εντός έδρας παίζει πάντα καλύτερα και η άμυνα της ΑΕΚ δεν είναι τόσο σκληρή για να του δημιουργήσει προβλήματα. Τα 3 -τουλάχιστον- εύστοχα τρίποντα είναι μέσα στις ικανότητες του Χάνλα και η απόδοση που συναντάμε είναι εξαιρετική, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι: Ιδιαίτερη αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είναι στο 13-1 και προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο το ρεπορτάζ δεν τον ευνοεί. Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο Δημήτρης Πρίφτης είδε συνολικά 7 παίκτες του να μην μπορούν να κάνουν προπόνηση για διάφορους λόγους και κάπως έτσι η προετοιμασία έγινε με ατομικές προπονήσεις! Δεν ξέρουμε ακριβώς με ποια σύνθεση θα παρουσιαστούν οι "πράσινοι", ωστόσο είναι δεδομένο πως το Περιστέρι έχει μπροστά του μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρουσιαστεί ανταγωνιστικό. Το "τριφύλλι" την προηγούμενη Δευτέρα δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Ιωνικό (68-61) και τίποτα δεν δείχνει πως μπορεί να κάνει περίπατο απέναντι στην ομάδα των δυτικών προαστίων.

LIGA ENDESA

Ομπραντόιρο - Μπασκόνια: Παιχνίδι με φαβορί στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος. Η Ομπραντόιρο με ρεκόρ 7-15, υποδέχεται τη Μπασκόνια, η οποία είναι στο 12-9. Οι Βάσκοι προφανώς και είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς πέρα από την ποιοτική διαφορά, η ομάδα του coach Σπάχια βρίσκεται και σε εξαιρετική κατάσταση ερχόμενη από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα στη EuroLeague. Παρόλα αυτά, δεν θα ρισκάρουμε στις χαμηλές αποδόσεις που συναντάμε το διπλό και θα πάμε με το over στα εύστοχα του Άλεκ Πίτερς. Ο φόργουορντ της Μπασκόνια παίρνει αρκετές προσπάθειες και απέναντι σε μια ομάδα που δεν παίζει άμυνα, θα βρει τους χώρους που θέλει. Η Ομπραντόιρο φέτος δέχεται πάνω από 86 πόντους ανά παιχνίδι και το over του Πίτερς μοιάζει εξαιρετική επιλογή για ποντάρισμα.

LEGA BASKET

Σάσαρι - Ντερτόνα: Συνεχίζεται η δράση στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η Σάσαρι έχει ρεκόρ 9-9, η Ντερτόνα 10-10, συνεπώς δεν βγαίνει εύκολα άκρη ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή. Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στον παράγοντα έδρα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα και ο άσος κοντά στο 1.40 δεν έχει αξία για ποντάρισμα. Αντίθετα, το over συγκεντρώνει πολύ καλές πιθανότητες επαλήθευσης. Βλέπετε, η Σάσαρι αρέσκεται στο run n' gun μπάσκετ, με ενεργητικό και παθητικό κοντά στους 83 πόντους κατά μέσο όρο και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο ρυθμό. Η Ντερτόνα μέχρι σήμερα μετράει 80 πόντους υπέρ και κατά ανά παιχνίδι, επομένως η λογική λέει πως ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 160 πόντους.

Άρης - ΑΕΚ: Χάνλα over 2,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι: 2 με +14,5 (1.90)
Ομπραντόιρο - Μπασκόνια: Πίτερς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Σάσαρι - Ντερτόνα: Over 164,5 (1.88)