12/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (12/01): Για το 1-1 ο ΠΑΟΚ, για την έκπληξη το Λαύριο

Πέρα από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η μπασκετική δράση συνεχίζεται και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

ΠΑΟΚ - Στρασβούργο: Δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση. Η πρόκριση από το play-in τουρνουά του Basketball Champions League κρίνεται στις 2 νίκες, με το τρίτο παιχνίδι -αν χρειαστεί- να διεξάγεται στη Γαλλία. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έδειξαν πως είναι πολύ ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ, με το τελικό 105-78 να έρχεται μάλιστα χωρίς τον Ρόμπερσον (γκαρντ, σκοράρει 17+ πόντους ανά ματς), ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από κορονοϊό, αλλά επιστρέψει κανονικά στη δράση. Θα το παλέψει ο “Δικέφαλος” του coach Λυκογιάννη -που πριν από μερικές ώρες ενισχύθηκε και με τον Λι (φόργουορντ/σέντερ)- ωστόσο υπάρχει διαφορά ποιότητα και από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να υπολογίζει και στη δύναμη του κόσμου του, δεν βλέπουμε λόγο να μην στηρίξουμε το Στρασβούργο.

Χάποελ Ιερουσαλήμ - Προμιτέι: Πρώτο μεταξύ τους ματς, η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες. Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, ωστόσο δεν είναι σταθεροί στην απόδοσή τους και οι Ουκρανοί διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία. Κοινώς, δεν βγαίνει εύκολα άκρη ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο υπάρχει ένα ειδικό στοίχημα στο οποίο μπορούμε να εστιάσουμε. Ο Μίρο Μπίλαν (Κροάτης σέντερ) παίζει 15-20 και παίρνει μπάλες όσο βρίσκεται στο παρκέ. Έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο, φέτος σε όλες τις διοργανώσεις σκοράρει περί τους 11 πόντους κατά μέσο όρο και 4 καλάθια μπορεί να τα πετύχει στο Ισραήλ. Τόσα χρειαζόμαστε για να πληρωθούμε το over.

Τρεβίζο - Λαύριο: Πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση, με το Λαύριο να είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Υπάρχει διαφορά ποιότητας, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής ομάδας είναι πως έχασε τον Τάισον Κάρτερ (γκαρντ), δηλαδή τον καλύτερό της σκόρερ. Ο Αμερικανός μετακόμισε στην Αγία Πετρούπολη για λογαριασμό και θα κάνει ακόμα μεγαλύτερο το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του coach Σερέλη, η οποία έτσι και αλλιώς μέχρι σήμερα σκοράρει 68-69 πόντους κατά μέσο όρο στο Basketball Champions League. Η Τρεβίζο από τη μεριά της μπορεί να παίζει καλή άμυνα, συνεπώς το under 70,5 της ελληνικής ομάδας συγκεντρώνει καλές πιθανότητες επαλήθευσης.

EUROCUP

Ουλμ - Βαλένθια: Πολύ σημαντικό παιχνίδι στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου της πρώτης φάσης του EuroCup. Η Ουλμ του Γιάκα Λάκοβιτς είναι στο 4-4, ενώ η Βαλένθια έχει μια νίκη παραπάνω (5-3). Οι αποδόσεις είναι ξεκάθαρα υπέρ της ισπανικής ομάδας, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν αξίζει το διπλό της Βαλένθια, καθώς η Ουλμ έχει αποδείξει πως είναι ικανή για το καλύτερο ακόμα και κόντρα σε πιο έμπειρους αντιπάλους. Η πρώτη μας σκέψη, λοιπόν, είναι το over, ωστόσο αξία έχει και το over στους πόντους και τα ριμπάουντ του Φελίσιο. Ο Βραζιλιάνος σέντερ (πρώην ΝΒΑer) παίζει περί τα 27 λεπτά στις αναμετρήσεις του EuroCup, έχει γεμάτη στατιστική και μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι ψηλοί όπως ο Ντούμπλιεβιτς και ο Ριβέρο δεν δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση στην άμυνα.

Παρτιζάν - Τρέντο: Θα κάνουμε και μια στάση στον πρώτο όμιλο του EuroCup. Η Παρτιζάν είναι το απόλυτο φαβορί για τη νίκη κόντρα στην Τρέντο. Οι Σέρβοι με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τιμόνι τους έχουν ρεκόρ 6-2, ενώ οι Ιταλοί βρίσκονται στο 1-7. Δεν θα ασχοληθούμε, όμως, ούτε με τον άσο, αλλά ούτε και με τον χάντικαπ. Θα δείξουμε εμπιστοσύνη στον Κέβιν Πάντερ, ο οποίος σκοράρει 18+ πόντους κατά μέσο όρο στο EuroCup, είναι δεδομένο πως σε αυτά τα ματς θα πρέπει πρώτα αυτός να ηγηθεί της ομάδας του και το σενάριο του να σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους απέναντι στη μέτρια ποιοτικά τρέντο, μόνο απίθανο δεν φαντάζει. Κάθε άλλο θα λέγαμε.

ΠΑΟΚ - Στρασβούργο: 2/2 (1.75)
Χάποελ Ιερουσαλήμ - Προμιτέι: Μπίλαν over 7,5 πόντοι (2.00)
Τρεβίζο - Λαύριο: Λαύριο under 70,5 πόντοι (1.87)
Παρτιζάν - Τρέντο: Πάντερ over 14,5 πόντοι (1.87)
Ουλμ - Βαλένθια: Φελίσιο over 18,5 πόντοι, ριμπάουντ (1.87)