11/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (11/12): Over στα τοπικά ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη και Τουρκία!

Με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται η μπασκετική δράση σε όλη την Ευρώπη. Αναλύσεις και προγνωστικά για το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/12) από τον “The Answer”.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ηρακλής - ΑΕΚ: Στο 1-6 βρίσκεται ο Ηρακλής, που ψάχνει άμεσα νίκες, στο 5-4 η ΑΕΚ, που προφανώς έχει τον πρώτο λόγο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα έχει επηρεαστεί η ομάδα μετά την απώλεια του Γέλοβατς. Γενικότερα το συγκεκριμένο παιχνίδι μοιάζει αρκετά απρόβλεπτο και η λογική λέει πως θα δούμε μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος. Το ποια εκ των δύο θα καταφέρει τελικά να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα δεν το γνωρίζουμε, ωστόσο το over 5,5 του Γάιου Σκορδίλη δίνει τη λύση στοιχηματικά. Ο πολύπειρος σέντερ παίρνει σταθερά κάποια λεπτά συμμετοχής και τουλάχιστον 3 εύστοχα καλάθια μπορεί να τα βρει.

Προμηθέας Πατρών - Λαύριο: Αναμέτρηση με φαβορί στην Πάτρα. Ο Προμηθέας (6-3) έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στο Λαύριο (4-5), ωστόσο στοιχηματικά ο άσος δεν αξίζει σε καμία περίπτωση, ενώ πολύ... πονηρό είναι και το χάντικαπ. Αυτός είναι και ο λόγος που ψάξαμε αλλού τη λύση “στοιχηματικά” και πιο συγκεκριμένα στο over. Βλέπετε, το Λαύριο φέτος παίζει σε πιο up tempo ρυθμό, σκοράρει περί τους 75 πόντους και δέχεται 78+ ανά παιχνίδι, συνεπώς πάμε για ένα ματς στην Πάτρα που ο νικητής θα κριθεί πάνω από τους 75 πόντους.

ΠΑΟΚ - Άρης: Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας είναι προφανώς αυτό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη. Στο 2-6 οι γηπεδούχοι, στο 4-4 οι φιλοξενούμενοι, επομένως έχει και μεγάλη βαθμολογική σημασία το συγκεκριμένο ματς, εκτός φυσικά από το γόητρο που είναι πάντα κίνητρο σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να έχει κάποια προβλήματα αλλά ποντάρει στην έδρα, την ώρα που ο Άρης έχει βελτιώσει σημαντικά την απόδοσή του και μάλιστα θα έχει ξανά και τον Χάνλα που ήταν τραυματίας. Τι θα ποντάρουμε; Δεν θα μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα πάμε στο over, καθώς αμφότερες οι ομάδες τρέχουν αρκετά όταν μπορούν και η λογική λέει πως ο νικητής θα κριθεί κοντά στους 150 πόντους, ενώ δεν είναι απίθανο στο τέλος να έχουμε και φάουλ για να σταματήσει ο χρόνος.

LIGA ENDESA

Γκραν Κανάρια - Μανρέσα: Στο 7-5 οι δύο αντίπαλοι, συνεπώς γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ματς που σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος στο 1.45 περίπου. Δεν θα μπλέξουμε, λοιπόν, με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα πάμε σε ένα ειδικό ποντάρισμα σε παίκτη. Ο Μπρουσίνο σουτάρει αρκετά, πολλά από τα plays των γηπεδούχων έχουν ως στόχο να βγάλουν τον Αργεντινό σε θέση για να δοκιμάσει το χέρι του και το ίδιο θα γίνει και απόψε απέναντι στη Μανρέσα. Σε εξαιρετικές αποδόσεις το σενάριο του να βάλει δύο τουλάχιστον μακρινά σουτ ο Μπρουσίνο.

Μπασκόνια - Μπιλμπάο: Ντέρμπι στη Χώρα των Βάσκων. Οι γηπεδούχοι είναι στο 6-6 και έρχονται από συνεχόμενες νίκες εντός κι εκτός των συνόρων, ενώ η Μπιλμπάο είναι στο 3-8 και... ψάχνεται. Δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα στους φιλοξενούμενους, ωστόσο δεν αποτελούν αμελητέα ποσότητα και ο άσος παίζει σε πολύ χαμηλές αποδόσεις για να ρισκάρουμε υπέρ της Μπασκόνια. Θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Γκρέιντζερ, που παίρνει σταθερά αρκετές προσπάθειες πίσω από τα 6,75 μέτρα και απέναντι στη μέτρια άμυνα της Μπιλμπάο θα βρει λογικά τους χώρους που θέλει για να μας... πληρώσει!

BASKETBOL SUPER LIGI

Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Τοπικό ντέρμπι και στην Πόλη, με τη Γαλατάσαραϊ να υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε. Στο 7-4 το ρεκόρ των γηπεδούχων, 10 νίκες μετά από 11 αγώνες έχουν οι φιλοξενούμενοι. Είναι προφανές πως η Φενέρ έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, δεν μπορούμε, όμως, να κοντράρουμε τη Γαλατάσαραϊ σε τόσο χαμηλές αποδόσεις που συναντάμε το διπλό. Θα προτιμήσουμε τη λύση του over, καθώς οι γηπεδούχοι παίζουν run n’ gun μπάσκετ με ενεργητικό και παθητικό σταθερά στους 80-85 πόντους κατά μέσο όρο και η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει τις λύσεις για να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο ρυθμό. Κοντολογίς, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο νικητής να κριθεί πάνω από τους 160 πόντους.

Ηρακλής - ΑΕΚ: Σκορδίλης over 5,5 πόντοι (2.00)
Προμηθέας - Λαύριο: Over 154,5 (1.75)
ΠΑΟΚ - Άρης: Over 151,5 (1.88)
Γκραν Κανάρια - Μανρέσα: Μπρουσίνο over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.08)
Μπασκόνια - Μπιλμπάο: Γκρέιντζερ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)
Γαλατάσαραϊ - Φενέρμπαχτσε: Over 164,5 (1.85)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas