11/05/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (11/05): Ο Ολυμπιακός και τα ειδικά παικτών

Η μπασκετική δράση συνεχίζεται με σημαντικές αναμετρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Ο "Τhe Answer" αναλύει και προτείνει.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λάρισα - Προμηθέας Πατρών: Πολύ σημαντικό παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η Λάρισα έχει ρεκόρ 10-12 και ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, ενώ ο Προμηθέας Πατρών είναι στο 12-11, θα βρίσκεται στα playoffs της Stoiximan Basket League και στόχος του είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Θεωρητικά, οι Πατρινοί είναι ανώτεροι, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να κοντράρει τη φορμαρισμένη Λάρισα εντός έδρας. Γενικότερα το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αρκετά δύσκολο ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή και γι' αυτό στοιχηματικά τη λύση θα τη δώσει ο Φράνκαμπ. Ο Μάκης Γιατράς εμπιστεύεται σε απόλυτο βαθμό τον συγκεκριμένο γκαρντ, κόντρα στον Ηρακλή έπαιξε 38 λεπτά και περιμένουμε να πάρει πολλές επιθέσεις και στη Λάρισα.

Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός: Οι γηπεδούχοι με ρεκόρ 7-15 αναζητούν πάση θυσία νίκες για να ξεμπλέξουν οριστικά με την υπόθεση παραμονή, ωστόσο αυτό είναι δύσκολο να το πετύχουν απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" (21-1) προετοιμάζονται για το Final 4 και παράλληλα θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να παραμείνουν στην κορυφή της Stoiximan Basket League. Προφανώς και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, ωστόσο θα προτιμήσουμε στοιχηματικά να πάμε στον άσο με χάντικαπ. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός αναπόφευκτα έχει και το μυαλό του στο Final 4, κάτι που φάνηκε και στο 86-78 επί του Ιωνικού πριν από μερικές ώρες. Ο Απόλλωνας, επίσης, δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, επομένως ο άσος με χάντικαπ πάνω από τους 20 πόντους έχει λογική για ποντάρισμα.

LIGA ENDESA

Τενερίφη - Μπασκόνια: Θα κλείσουμε με μια επιλογή από το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Τενερίφη με ρεκόρ 20-12 υποδέχεται τη Μπασκόνια, η οποία βρίσκεται στο 19-13. Αμφότεροι οι αντίπαλοι αναμένεται να βρίσκονται στα playoffs της Liga Endesa, ωστόσο στόχος τους είναι να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Η Τενερίφη πρόσφατα κατέκτησε το Basketball Champions League και είναι λογικό να μην είναι απόλυτα συγκεντρωμένη, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να πάμε στο διπλό, αφού έτσι και αλλιώς οι bookmakers έχουν διαβάσει πολύ καλά τις αποδόσεις. Στα ειδικά παικτών θα βρούμε τη λύση και πιο συγκεκριμένα θα εμπιστευτούμε τον Ίνοχ. Πρόκειται για τον βασικό σέντερ των Βάσκων, σκοράρει τουλάχιστον 5-6 καλάθια κατά μέσο όρο και είναι πιο ευέλικτος από τους σέντερ των γηπεδούχων. 

Λάρισα - Προμηθέας: Φράνκαμπ over 15,5 πόντοι (1.90)
Απόλλων Πατρών - Ολυμπιακός: 1 με +22,5 (1.70)
Τενερίφη - Μπασκόνια: Ίνοχ over 9,5 πόντοι (1.70)