09/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (09/01): Μπασκετική Κυριακή με ειδικά παικτών και όχι μόνο!

Μπορεί η Stoiximan Basket League να έχει διακοπή, η μπασκετική δράση σε όλη την Ευρώπη, όμως, συνεχίζεται κανονικά. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

LIGA ENDESA

Μπαρτσελόνα - Μανρέσα: Στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα (11-2) υποδέχεται την Μανρέσα (8-5). Κύριο μέλημα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι η ομάδα του να βρει ξανά ρυθμό ενόψει της EuroLeague αλλά η μίνι αποχή σίγουρα θα επηρεάσει τους Καταλανούς, γι’ αυτό δεν θα μπλέξουμε ούτε με τον άσο ούτε με το χάντικαπ. Θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Κάιλ Κούριτς, που θα παίξει τουλάχιστον 15-20 λεπτά και το run n’ gun παιχνίδι των φιλοξενούμενων τον βολεύει. Η Μανρέσα σκοράρει περί τους 83 πόντους ανά ματς και δέχεται κάτι παραπάνω από 82 πόντους κατά μέσο όρο.

LEGA BASKET

Αρμάνι Μιλάνο - Ντερτόνα: Δράση έχουμε και στο ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Αρμάνι Μιλάνο είχε πολλά κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο διάστημα, ωστόσο επέστρεψε στη δράση πριν από μερικές ημέρες, όταν έπειτα από ένα τρομερό ματς, κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Βίρτους Μπολόνια με 102-99 και βελτίωσε στο 12-1 το ρεκόρ της στη Lega Basket. Προφανώς η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα είναι το φαβορί απέναντι στην Ντερτόνα (7-6), ωστόσο οι αποδόσεις του άσου δεν αξίζουν, το χάντικαπ είναι “πονηρό”, άρα καλύτερα να μην μπλέξουμε με τα “παραδοσιακά” σημεία. Μπορούμε, όμως, να κρατήσουμε το over του Χολ, ο οποίος φέτος σκοράρει περί τους 10 πόντους κατά μέσο όρο και έχει το ταλέντο να το κάνει γι’ ακόμα μια φορά. Έτσι και αλλιώς οι φιλοξενούμενοι δεν παίζουν και καμία πολύ σκληρή άμυνα, με το παθητικό τους στους 81+ πόντους ανά ματς.

Ρετζιάνα - Βίρτους Μπολόνια: Θα ασχοληθούμε και με την εκτός έδρας αναμέτρηση της Βίρτους Μπολόνια απέναντι στη Ρετζιάνα. Στο 6-7 οι γηπεδούχοι, στο 10-3 οι φιλοξενούμενοι, προφανώς το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα. Με δεδομένο πως η Βίρτους θα θελήσει να αντιδράσει μετά την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο (99-102), το διπλό μπορεί να σταθεί σε ένα παρολί σε αποδόσεις κοντά στο 1.40. Η επιλογή μας, όμως, είναι να στηρίξουμε τον Αλιμπέγκοβιτς. Ο 26χρονος φόργουορντ έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον των φιλοξενούμενων, παίρνει προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ και το να σκοράρει τουλάχιστον 8 πόντους είναι εξαιρετικά πιθανό.

BASKETBOL SUPER LIGI

Μπεσίκτας - Μπαχτσεσεχίρ: Θα κάνουμε και μια στάση στο πρωτάθλημα Τουρκίας. Η Μπεσίκτας (7-7) υποδέχεται τη Μπαχτσεσεχίρ (8-7) σε αναμέτρηση ανάμεσα σε ομάδες που κυνηγάνε την είσοδο στα playoffs και που θεωρητικά είναι στο ίδιο επίπεδο. Γιατί όμως οι εταιρείες δίνουν φαβορί το διπλό; Αφενός γιατί οι φιλοξενούμενοι έχουν ενισχυθεί σημαντικά με τον πρώην ΝΒΑερ Σαμ Ντέκερ (φόργουορντ, σκοράρει 17+ πόντους κατά μέσο όρο) και αφετέρου διότι η Μπεσίκτας έχει το μυαλό της και στις αναμετρήσεις με τη Χάποελ Χολόν για το Basketball Champions League. Παρόλα αυτά, εμείς δεν θα ρισκάρουμε στο διπλό σε τόσο χαμηλές αποδόσεις και θα κρατήσουμε το over. Οι γηπεδούχοι δεν παίζουν up tempo μπάσκετ, ωστόσο περιμένουμε από τη Μπαχτσεσεχίρ να τους παρασύρει στον ρυθμό της, καθώς σκοράρει και δέχεται σταθερά πάνω από 80 πόντους κατά μέσο όρο και της... αρέσει να τρέχει.

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Μπούντουτσνοστ - Ερυθρός Αστέρας: Πολύ δυνατό ματς με άρωμα... EuroLeague στο πλαίσιο της Αδριατικής Λίγκας. Η Μπούντουτσνοστ του coach Ντζίκιτς με ρεκόρ 10-3 δεν έχει κάτι να φοβάται από τον Ερυθρό Αστέρα, που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση της κατάταξης με απολογισμό 13 νίκες και μόλις 1 ήττα. Οι φιλοξενούμενοι δίνονται από τους bookmakers φαβορί -έστω και οριακό- η πραγματικότητα, όμως, είναι πως περιμένουμε μάχη μέχρι το τέλος. Δεν θα είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο αντιπάλους να ξεφύγει, επομένως στοιχηματικά κρατήσουμε το “καμία ομάδα να νικήσει με 6+ πόντους”, το οποίο πληρώνει και σε εξαιρετικές αποδόσεις, όπως θα δείτε στη συνέχεια.

Μπαρτσελόνα - Μανρέσα: Κούριτς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Αρμάνι Μιλάνο - Ντερτόντα: Χολ over 9,5 πόντοι (1.75)
Ρετζιάνα - Βίρτους Μπολόνια: Αλιμπέγκοβιτς over 7,5 πόντοι (1.87)
Μπεσίκτας - Μπαχτσεσεχίρ: Over 158,5 (1.90)
Μπούντουτσνοστ - Ερυθρός Αστέρας: Καμία ομάδα να νικήσει με 6+ πόντους (2.55)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas