08/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (08/12): Δύσκολες αποστολές για Προμηθέα και ΠΑΟΚ

Με σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ των κορυφαίων διοργανώσεων της Ευρώπης. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

EUROCUP

Προμηθέας Πατρών - Μπούντουτσνοστ: Αναμέτρηση για τον 2ο όμιλο του EuroCup. Μετά από τις 5 πρώτες αγωνιστικές, ο Προμηθέας έχει 2 νίκες, ενώ η Μπούντουτσνοστ 4. Η ομάδα του coach Ντζίκιτς είναι σε καλύτερη μοίρα, διαθέτει παράλληλα παίκτες από το υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο το έργο της στην Πάτρα προφανώς δεν θα είναι εύκολο. Ούτε, βέβαια, την ομάδα του Ηλία Ζούρου μπορούμε να εμπιστευτούμε με άνεση και αυτό που περιμένουμε είναι μια δυνατή μάχη μέχρι το τέλος για το θετικό αποτέλεσμα. Ο νικητής, λοιπόν, δεν είναι απίθανο να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ.

Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τρέντο: Παιχνίδι για τον πρώτό όμιλο του EuroCup. Η Λοκομοτίβ έχει ρεκόρ 4-1 και είναι το μεγάλο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Τρέντο, η οποία βρίσκεται στο 1-4 και βάσει ταλέντου δεν έχει πολλές πιθανότητες να χτυπήσει το ματς στο Κουμπάν. Αυτό, όμως, το έχουν διαβάσει και οι bookmakers, γι’ αυτό ο άσος δεν έχει αξία για ποντάρισμα και προφανώς ούτε το χάντικαπ. Θα προτιμήσουμε τη λύση του... Ντάριους Τόμπσον, ο οποίος σκοράρει σταθερά 10+ πόντους την τρέχουσα σεζόν και μπορεί να κάνει το ίδιο και απέναντι στην Τρέντο.

Λιετκαμπέλις - Μπανταλόνα: Στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου του EuroCup, η Λιετκαμπέλις (2-3) υποδέχεται τη Μπανταλόνα (4-1). Οι φιλοξενούμενοι είναι ομάδα ανώτερου επιπέδου, έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη, ωστόσο η Λιετκαμπέλις δεν είναι αμελητέα ποσότητα και το διπλό στις χαμηλές αποδόσεις που το συναντάμε δεν έχει αξία για ποντάρισμα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να εμπιστευτούμε αποκλειστικά τη σταθερά που ακούει στο όνομα Άντε Τόμιτς και να μην μπλέξουμε περισσότερο. Ο Κροάτης σέντερ σκοράρει περί τους 14 πόντους κατά μέσο όρο φέτος και μπορεί να βρει 6 τουλάχιστον εύστοχα καλάθια στη Λιθουανία.

Μετροπόλιταν 92 - Παρτιζάν: Εκτός έδρας δοκιμασία για την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου του EuroCup, οι Σέρβοι δοκιμάζονται στην έδρα της Μετροπόλιταν 92 και το έργο τους προφανώς δεν θα είναι εύκολο. Στο 3-2 οι γηπεδούχοι, που έχουν αρκετές λύσεις για να βάλουν δύσκολα στην Παρτιζάν (4-1), η οποία πάντως παραμένει το φαβορί. Κοντολογίς, δεν βγαίνει εύκολα άκρη ως προς την πρόβλεψη του τελικού νικητή, ωστόσο στοιχηματικά υπάρχει αξία στο σενάριο του να κατεβάσει τουλάχιστον 5 ριμπάουντ ο Σμάιλαγκιτς. Ο Σέρβος σέντερ παίζει σταθερά κοντά στα 25 λεπτά και μπορεί να μας πληρώσει στο 2.00+ (δείτε στη συνέχεια).

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Γαλατάσαραϊ - ΠΑΟΚ: Θα κλείσουμε με το εκτός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Πόλη απέναντι στη Γαλατάσαραϊ για τον 5ο όμιλο του Basketball Champions League. Οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο άσος παίζει σε χαμηλές αποδόσεις και δεν έχει αξία για ποντάρισμα. Ούτε τον ΠΑΟΚ, όμως, μπορούμε να εμπιστευτούμε, καθώς έχει αρκετά προβλήματα. Θα προτιμήσουμε τη λύση του over, καθώς η Γαλατά σκοράρει και δέχεται σταθερά πάνω από 80 πόντους κατά μέσο όρο, επομένως δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι 160+ πόντων, ανεξάρτητα από το ποια εκ των δύο θα καταφέρει τελικά να φτάσει στη νίκη.

Προμηθέας - Μπούντουτσνοστ: Εύρος νίκης 1-5 πόντοι (2.47)
Λοκομοτίβ Κουμπάν - Τρέντο: Τόμπσον over 10,5 πόντοι (1.87)
Λιετκαμπέλις - Μπανταλόνα: Τόμιτς over 11,5 πόντοι (1.75)
Μετροπόλιταν 92 - Παρτιζάν: Σμάιλαγκιτς over 4,5 ριμπάουντ (2.08)
Γαλατάσαραϊ - ΠΑΟΚ: Over 159,5 (1.70)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas