08/06/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (08/06): Με ειδικά παικτών στο ΠΑΟ - Λάρισα, αξία στον Μίλος!

Με κομβικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα μπασκετικά παρκέ όλης της Ευρώπης. Ο “The Answer” αναλύει και προτείνει.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα: Πέμπτο παιχνίδι της μεταξύ τους ημιτελικής σειράς για τη Stoiximan Basket League, με τη Λάρισα πριν από μερικές ημέρες να κάνει την έκπληξη και με 74-62 να ισοφαρίζει σε 2-2. Φυσικά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς, ωστόσο έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σειρά, τα παραδοσιακά σημεία νίκης ή πόντων δεν αξίζουν το παραμικρό ποντάρισμα και γι' αυτό ψάξαμε τη λύση στα ειδικά στοιχήματα παικτών. Η βασική μας επιλογή είναι το over 12,5 πόντοι του Μέικον, ο οποίος θα πάρει πολλές επιθέσεις πάνω του όσο βρίσκεται στο παρκέ, ενώ δεδομένα αξίζει και η απόδοση του double double για τον Γιώργο Παπαγιάννη, που θα κυριαρχήσει κάτω από τα δύο καλάθια, εφόσον τον εκμεταλλευτούν σωστά οι συμπαίκτες του. Τέλος, θα κρατήσουμε και το over στα ριμπάουντ του Ουσμάν Κρουμπάλι, ο οποίος έχει μια τρομερή ικανότητα στο να κατεβάζει "σκουπίδια".

Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως φέτος ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχει 14-1 εντός έδρας, με ενεργητικό 83.9 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 70.2 πόντους ανά ματς. Όσο για τη Λάρισα; Μετράει 77.6 πόντους υπέρ και 80.6 πόντους κατά ανά αγώνα, ενώ εκτός έδρας μετράει 6 νίκες και 9 ήττες.

LEGA BASKET

Βίρτους Μπολόνια - Αρμάνι Μιλάνο: Πρώτος τελικός του ιταλικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Η Βίρτους Μπολόνια πήρε το πλεονέκτημα έδρας στην κανονική περίοδο, παράλληλα ενισχύθηκε με παίκτες από τη EuroLeague στα μισά της σεζόν, επομένως δικαίως δίνεται ως το φαβορί για την κατάκτηση της Lega Basket από τους Bookmakers. Η αλήθεια, όμως, είναι πως όντως το σύνολο του Σέρζιο Σκαριόλο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τα καταφέρει, ωστόσο στοιχηματικά δεν αξίζει να κοντράρουμε την Αρμάνι Μιλάνο σε τόσο χαμηλές αποδόσεις. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να ψάξουμε τη λύση στα ειδικά στοιχήματα παικτών, με το over στα εκτελεσμένα τρίποντα του Μίλος Τεόντοσιτς να έχει πολύ καλές πιθανότητες επαλήθευσης, με δεδομένο πως ο Σέρβος γκαρντ δοκιμάζει πολύ συχνά το χέρι του όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Σημειώστε επίσης πως η Βίρτους Μπολόνια έχει 19-0 εντός έδρας, σκοράρει 87.2 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 76.8 πόντους ανά ματς. Η Αρμάνι Μιλάνο από τη μεριά της έχει απολογισμό 11-6 εκτός έδρας, με ενεργητικό 83.4 πόντους ανά παιχνίδι και παθητικό 71.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα: Μέικον over 12,5 πόντοι (1.70)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα: Κρουμπάλι over 10,5 ριμπάουντ (2.05)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Λάρισα: Παπαγιάννης double double (2.95)
Βίρτους Μπολόνια - Αρμάνι Μιλάνο: Τεόντοσιτς over 5,5 εκτελεσμένα τρίποντα (1.75)