07/06/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (07/06): Οι Τελικοί στην Τουρκία και ο Πουαριέ

Συνεχίζεται η μπασκετική δράση στα παρκέ των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

BASKETBOL SUPER LIGI

Φενέρμπαχτσε - Εφές: Πρώτος τελικός για το πρωτάθλημα Τουρκίας. Η Φενέρμπαχτσε στην ημιτελική φάση ξεπέρασε με 3-1 το εμπόδιο της Νταρουσάφακα, ενώ η Εφές δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά τελικά πέρασε την Γαλατάσαραϊ με 3-2 στις νίκες. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του Εργκίν Αταμάν θέλουν δεδομένα να κλείσουν με τίτλο τη χρονιά, κάτι τέτοιο, όμως, ισχύει και για τη Φενέρ, η οποία ενδεχομένως να έχει και ένα κίνητρο παραπάνω καθώς απέτυχε στη EuroLeague. Η κατάσταση, λοιπόν, δείχνει απρόβλεπτη, επομένως στοιχηματικά δεν αξίζει να μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή αλλά να πάμε σε ορισμένα special bets. Αρχικά, θα κρατήσουμε το εύρος νίκης 1 έως 5 πόντοι, καθώς περιμένουμε πολύ κλειστό ματς, ενώ αξίζει και το over 2,5 στα προσωπικά φάουλ του Χένρι, ο οποίος αναμένεται σε πολλές φάσεις να βρεθεί στο μαρκάρισμα ενός εκ των Μίτσιτς ή Λάρκιν.

Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως οι γηπεδούχοι έχουν ενεργητικό 84.8 πόντους ανά ματς και παθητικό 74.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ η Εφές από τη μεριά της σκοράρει 88.5 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 79.6 πόντους ανά αγώνα.

LIGA ENDESA

Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης: Τρίτος μεταξύ τους ημιτελικός για το ισπανικό πρωτάθλημα. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε με σχετική άνεση το 2-0 στο "σπίτι" της, καθώς μετά το 94-84 του Game 1, ακολούθησε το 83-71 του Game 2. Βέβαια, άπαντες βρίσκονται σε σοκ μετά το καρδιακό επεισόδιο του Πάμπλο Λάσο, ο οποίος δεν θα κοουτσάρει ξανά φέτος. Θυμίζουμε πως λείπουν και οι Γιουλ (γκαρντ) - Γκος (γκαρντ), με τη Ρεάλ, πάντως, να έχει τον πρώτο λόγο για το 3-0 και την πρόκριση στους τελικούς της Liga Endesa. Παρόλα αυτά, το διπλό δεν άξια για ποντάρισμα, τη Μπασκόνια δεν μπορούμε να την εμπιστευτούμε εύκολα, συνεπώς τη λύση στοιχηματικά τη βρήκαμε στα ειδικά στοιχήματα παικτών. Η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τον Βενσάν Πουαριέ, ο οποίος παίζει σταθερά κοντά στα 20 λεπτά και μπορεί να γεμίσει τη στατιστική του απέναντι στους μέτριους αμυντικά ψηλούς των Βάσκων.

Σημειώστε πως η Ρεάλ σκοράρει 84 πόντους ανά ματς και δέχεται 76 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ η Μπασκόνια έχει φέτος 81.3 πόντους υπέρ και 79.1 πόντους κατά ανά αναμέτρηση.

Φενέρμπαχτσε - Εφές: Καμία να νικήσει με 6+ πόντους (2.57)
Φενέρμπαχτσε - Εφές: Χένρι over 2,5 προσωπικά φάουλ (1.75)
Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης: Πουαριέ over 14,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.80)