07/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (07/04): Με EuroLeague και... Ολυμπιακό

Με δύο αναμετρήσεις για τη EuroLeague και ένα εξ αναβολής παιχνίδι για τη Stoiximan Basket League συνεχίζεται η μπασκετική δράση την Πέμπτη (07/04). Ο The Answer αναλύει και προτείνει.

EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην πρώτη θέση της EuroLeague με ρεκόρ 21-6 μετά την εκτός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό με 66-73. Οι Καταλανοί βαθμολογικά είναι αδιάφοροι, ενώ υπάρχουν και ορισμένες απουσίες, καθώς οι Χίγκινς (γκαρντ), Γιοκουμπάιτις (γκαρντ) και Ντέιβις (σέντερ) είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους απέναντι στη Μακάμπι. Η Μακάμπι από την άλλη, είναι εξαιρετικά φορμαρισμένη, βρίσκεται στο 15-11 και παλεύει για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα ενόψει των playoffs της EuroLeague. Τι θα ποντάρουμε; Οι φιλοξενούμενοι έχουν μεν το μεγαλύτερο κίνητρο, ωστόσο δεν θα κοντράρουμε τη Μπαρτσελόνα στο γήπεδό της. Θα πάμε με το εύρος πόντων 152-165, καθώς περιμένουμε μεν τον νικητή να κρίνεται κοντά στους 75-80 πόντους, ωστόσο ο ρυθμός θα είναι ελεγχόμενος, αφού καμία δεν αρέσκεται στο run n’ gun μπάσκετ.

Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο: Στο 8-19 το ρεκόρ των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν έχουν κάποιο κίνητρο στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο και θα αγωνιστούν αποκλειστικά για το γόητρό τους. Η Αρμάνι Μιλάνο, από τη μεριά της, βρίσκεται στο 18-9, χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα, καθώς ο Ντατόμε (φόργουορντ) είναι τραυματίας, ενώ οι Σιλντς (γκαρντ), Ροντρίγκεθ (γκαρντ), Ντάνιελς (γκαρντ) και Κελ (γκαρντ) ταλαιπωρούνται από κορονοϊό. Λόγω των συγκεκριμένων απουσιών καταλήξαμε σε δύο ειδικά παικτών και πιο συγκεκριμένα θα στηρίξουμε τους Χολ και Ντιλέινι, καθώς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις στα γκαρντ για τον Ετόρε Μεσίνα.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ολυμπιακός - Άρης: Εξ αναβολής παιχνίδι για τη Stoiximan Basket League. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 16-1 και την επόμενη εβδομάδα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ θα παίξει για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, ενώ ο Άρης είναι στο 8-11, έχει σωθεί και παλεύει απλώς για μια θέση στα playoffs. Είναι προφανές ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο άσος κόντρα στο χάντικαπ είναι unfair για ποντάρισμα και στοιχηματικά η λύση βρίσκεται στα ειδικά στοιχήματα παικτών. Πιο συγκεκριμένα, θα κρατήσουμε το over του Όμηρου Νετζήπογλου, ο οποίος παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος και ειδικά μετά την αποχώρηση του Χάνλα για τη Βαλένθια, ο ρόλος του αναμένεται να γίνει ακόμα πιο σημαντικός.

Μπαρτσελόνα - Μακάμπι: 152-165 πόντοι (2.65)
Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο: Χολ over 12,5 πόντοι (1.87)
Βιλερμπάν - Αρμάνι Μιλάνο: Ντιλέινι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.95)
Ολυμπιακός - Άρης: Νετζήπογλου over 5,5 πόντοι (2.35)