06/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (06/04): EuroLeague και όχι μόνο!

Η δράση στα παρκέ της EuroLeague συνεχίζεται με εξ αναβολής αναμετρήσεις, ενώ δράση έχουμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αναλύει και προτείνει ο “The Answer”. 

EUROLEAGUE

Εφές - Μπάγερν Μονάχου: Κομβικής σημασίας αναμέτρηση για τη EuroLeague. Η Εφές με ρεκόρ 15-12 και η Μπάγερν με απολογισμό 13 νίκες και ισάριθμες ήττες έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs και ψάχνουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Αμφότερες έχουν αγωνιστικά προβλήματα, καθώς θα λείψει ο Μίτσιτς (γκαρντ) και ενδεχομένως ο Μπομπουά (γκαρντ), ενώ από την άλλη, οι Γουόλντεν (γκαρντ) και Γουάιλερ-Μπαμπ (γκαρντ) δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους. Τι θα ποντάρουμε; Ο άσος δεν έχει αξία για ποντάρισμα, ωστόσο το over του Ντάρουν Χίλιαρντ αποτελεί δυνατή επιλογή, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ είναι πολύ αξιόπιστος σκόρερ και απέναντι στη μέτρια άμυνα της Εφές μπορεί να γεμίσει τη στατιστική του.

Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι, με την Άλμπα να έχει ρεκόρ 11-15 και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να βρίσκεται στο 8-18. Αμφότερες θα παλέψουν για μια νίκη γοήτρου, ωστόσο από τη στιγμή που δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο δεν αξίζει να μπλέξουμε με τα σημεία νίκης. Θα πάμε με το over, καθώς τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι “πράσινοι” μπορούν να παίξουν μπάσκετ 75-80 πόντων, ενώ έχει λογική και το over στους προσωπικούς πόντους του φορμαρισμένου Τζέρεμι Έβανς, ο οποίος παρά την επιστροφή του Οκάρο Γουάιτ θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Δημήτρη Πρίφτη.

EUROCUP

Προμηθέας Πατρών - Τσεντεβίτα: Εντός έδρας απέναντι στην Τσεντεβίτα ολοκληρώνει ο Προμηθέας Πατρών τις φετινές του υποχρεώσεις στο EuroCup. Στο 4-13 το ρεκόρ της ομάδας του Ηλία Ζούρου, η οποία έχει αποκλειστεί, ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και στόχος της σε αυτά τα ματς είναι απλώς να πάρουν εμπειρίες τα νέα παιδιά του συλλόγου. Η Τσεντεβίτα αντίθετα είναι στο 10-7, κυνηγάει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και προφανώς είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στην Πάτρα. Παρόλα αυτά, δεν θα ρισκάρουμε στο χαμηλό διπλό, ούτε στο χάντικαπ και θα πάμε αποκλειστικά με το over, καθώς οι φιλοξενούμενοι αρέσκονται στο run n’ gun μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα φέτος μετρούν 86.9 πόντους υπέρ και 84.8 πόντους κατά ανά αγώνα στο EuroCup.

Τρέντο - Παρτιζάν: Θα κρατήσουμε ακόμα μια επιλογή από τα παρκέ του EuroCup, αυτή τη φορά, όμως, από τον πρώτο όμιλο. Η Τρέντο με ρεκόρ 1-15 υποδέχεται την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που βρίσκεται στο 11-5. Οι φιλοξενούμενοι προφανώς και είναι το φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, καθώς πέρα από τη δεδομένη διαφορά ποιότητας των δύο ρόστερ, υπάρχει και πολύ μεγαλύτερο κίνητρο για τους Σέρβους. Παρόλα αυτά, το διπλό παίζει πολύ χαμηλά και δεν αξίζει ποντάρισμα, ενώ το χάντικαπ είναι... πονηρό. Τι θα ποντάρουμε συνεπώς; Θα κρατήσουμε το over 9,5 στους πόντους του Λεσόρ. Ο Γάλλος σέντερ παίζει περί τα 20-25 λεπτά ανά ματς, παίρνει προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος στο EuroCup σκοράρει 13.1 πόντους ανά ματς. Στο 2.10 η συγκεκριμένη επιλογή κρίνεται value για ποντάρισμα.

Εφές - Μπάγερν Μονάχου: Χίλιαρντ over 13,5 πόντοι (1.83)
Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός: Over 156,5 (1.75)
Άλμπα Βερολίνου - Παναθηναϊκός: Έβανς over 4,5 πόντοι (2.15)
Προμηθέας Πατρών - Τσεντεβίτα: Over 160,5 (1.75)
Τρέντο - Παρτιζάν: Λεσόρ over 9,5 πόντοι (2.10)