05/12/2021 Previews

Μπάσκετ (05/12): Από τη Ρόδο μέχρι την Εσθονία!

Κυριακή (05/12) με φουλ δράση στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και ο "The Answer" κάνει ένα μπασκετικό ταξίδι με αναλύσεις, ρεπορτάζ και δυνατές επιλογές για ποντάρισμα.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Άρης - Περιστέρι: Ο Άρης με ρεκόρ 3-4 υποδέχεται το Περιστέρι που έχει 4 νίκες μετά από 7 αναμετρήσεις. Οι γηπεδούχοι παρά την απουσία του Χάνλα είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και πάντα ποντάρουν στην έδρα τους, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι θα είναι ενισχυμένοι με τον Κόζι και προφανώς έχουν καλές πιθανότητες νίκης. Δεν μπλέκουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή και θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over του Τσαντ Μπράουν. Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικός για το Περιστέρι, ο coach Μανωλόπουλος αναμένεται να του δώσει περισσότερες μπάλες για να “χτυπήσει” στην άμυνα τον Τζέιμς Κέλι.

Κολοσσός Ρόδου - Ηρακλής: Στη Ρόδο, ο Κολοσσός του 5-3 υποδέχεται τον Ηρακλή του 1-5. Βάσει βαθμολογίας αλλά και με βάση την αγωνιστική εικόνα των δύο αντιπάλων, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Κολοσσός έχει τον πρώτο λόγο. Ο άσος όμως παίζει σε χαμηλές αποδόσεις, ενώ ούτε το χάντικαπ έχει αξία. Θα προτιμήσουμε τα τρίποντα του Μομίροφ Ο νεαρός Σέρβος σουτέρ είναι κάπως ντεφορμέ εσχάτως, ωστόσο το ταλέντο του είναι δεδομένο και επίσης δεδομένο είναι πως θα πάρει αρκετές προσπάθειες.

LIGA ENDESA

Μπανταλόνα - Μούρθια: Πολύ σημαντική αναμέτρηση για το ισπανικό πρωτάθλημα το απόγευμα της Κυριακής. Η Μπανταλόνα (6-4) υποδέχεται τη Μούρθια (7-4) και έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο ο άσος παίζει σε πολύ χαμηλές αποδόσεις. Γι’ αυτό θα προτιμήσουμε τη λύση του over. Η Μούρθια του Σίτο Αλόνσο παίζει run n’ gun μπάσκετ με ενεργητικό 87 πόντους κατά μέσο όρο, δέχεται σταθερά πάνω από 80 και προφανώς οι γηπεδούχοι μπορούν να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο ρυθμό. Κοντολογίς, ο νικητής αναμένεται να κριθεί πάνω από τους 160 πόντους.

Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια: Αναμέτρηση με άρωμα EuroLeague στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα (10-1) είναι το απόλυτο φαβορί απέναντι στη Μπασκόνια (5-6), ωστόσο και ο άσος και το χάντικαπ κρίνονται απαγορευτικοί για ποντάρισμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γηπεδούχοι συνεχίζουν δίχως τους Καλάθη και Χίγκινς (αμφότεροι γκαρντ). Τι θα ποντάρουμε, λοιπόν, από τη στιγμή που ούτε η Μπασκόνια είναι άξια της εμπιστοσύνης μας; Θα κρατήσουμε το over του Μπάλντγουιν. Ο Αμερικανός γκαρντ θα πάρει προσπάθειες, του... αρέσουν και τα ματς κόντρα σε σπουδαίους αντιπάλους, επομένως περιμένουμε να πραγματοποιήσει ακόμα μια γεμάτη εμφάνιση.

LEGA BASKET

Μπρίντιζι - Αρμάνι Μιλάνο: Εκτός έδρας δύσκολη δοκιμασία για την Αρμάνι Μιλάνο (9-0). Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα αντιμετωπίζει τη Μπρίντιζι (6-3) και χρειάζεται το θετικό αποτέλεσμα κυρίως για ψυχολογικούς λόγους, καθώς έρχεται από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη EuroLeague. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα τα καταφέρει, ωστόσο θα κρατήσουμε το over του Ντίβον Χολ για ποντάρισμα. Ο Αμερικανός γκαρντ παίρνει προσπάθειες, σκοράρει περί τους 9,5 πόντους κατά μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα και το όριο των 8,5 πόντων σ’ ένα παιχνίδι που η Αρμάνι Μιλάνο χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη, μοιάζει εφικτό.

Νάπολι - Κρεμόνα: Θα κρατήσουμε ακόμα μια επιλογή από τη Lega Basket. Η Νάπολι μετά από 9 αγώνες έχει 5 νίκες και είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις στη γειτονική χώρα. Η Κρεμόνα, από τη μεριά της, έχει ρεκόρ 3-6, πηγαίνει στο συγκεκριμένο ματς ως αουτσάιντερ, ωστόσο ο άσος κοντά στο 1.45 κρίνεται unfair για ποντάρισμα. Θα προτιμήσουμε, λοιπόν, τη λύση των πολλών πόντων. Βλέπετε, αμφότερες παίζουν μπάσκετ 80+ πόντων σε άμυνα και επίθεση, συνεπώς δεν είναι μακρινό το σενάριο των 160+ συνολικά πόντων. 

VTB LEAGUE

Κάλεφ/Κράμο - Αστάνα: Η συγκεκριμένη αναμέτρηση για τη VTB League μπορεί να μην έχει τα... φλας πάνω της όπως για παράδειγμα το Λοκομοτίβ Κουμπάν - ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο βγάζει ένα αξιόπιστο σημείο για ποντάρισμα. Στο 2-5 η Κάλεφ/Κράμο, που έχει κάποιες φανερές αδυναμίες, ωστόσο στην έδρα της βελτιώνεται, διαθέτει ορισμένες πολύ ποιοτικές ομάδες και το μέγεθος της Αστάνα σε καμία περίπτωση δεν την τρομάζει. Οι φιλοξενούμενοι παραδοσιακά μακριά από το γήπεδό τους δεν είναι το ίδιο δυνατοί και ο άσος στο 1.70 κρίνεται fair για ποντάρισμα.

Άρης - Περιστέρι: Μπράουν over 16,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.87)
Κολοσσός Ρόδου - Ηρακλής: Μομίροφ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.75)
Μπανταλόνα - Μούρθια: Over 160,5 (1.70)
Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια: Μπάλντγουιν over 16,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.87)
Νάπολι - Κρεμόνα: Over 162,5 (1.88)
Μπρίντιζι - Αρμάνι Μιλάνο: Ντίβον Χολ over 8,5 πόντοι (1.95)
Κάλεφ/Κράμο - Αστάνα: 1 (1.70)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas