05/03/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (05/03): Σάββατο με ειδικά παικτών από Ελλάδα και Ισπανία

Ακόμα ένα μπασκετικό Σάββατο έχουμε μπροστά μας, με τον “The Answer” να ξεχωρίζει 4 αναμετρήσεις από το ελληνικό και το ισπανικό πρωτάθλημα.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός Ρόδου - Άρης: Αναμέτρηση για το ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 9-5 ο Κολοσσός, είναι το φαβορί στη Ρόδο απέναντι στον Άρη. Στο 6-8 οι φιλοξενούμενοι, που παράλληλα έχουν και ορισμένες σημαντικές απουσίες. Παρόλα αυτά, ο άσος σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν έχει αξία για ποντάρισμα, επομένως θα πάμε στα ειδικά παικτών. Ο Άντονι Κάουαν (γκαρντ) είναι από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Άρη και εκτός από το σκοράρισμα, βοηθάει πολύ και στη δημιουργία με κάτι παραπάνω από 4 ασίστ κατά μέσο όρο στη στατιστική του. Επομένως, το 2.00 του over 3,5 απέναντι στον Κολοσσό μοιάζει κάτι παραπάνω από fair για ποντάρισμα.

Ηρακλής - ΠΑΟΚ: Ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη. Στο 3-10 ο Ηρακλής, που εκτός από αγωνιστικά έχει και οικονομικά προβλήματα, στο 6-7 ο ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση. Περίεργο ματς, δεν θα βάλουμε το χέρι μας στη... φωτιά για τον τελικό νικητή και θα πάμε στα ειδικά παικτών. Ο 23χρονος Μάρεκ Ντολεζάι παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής από τον coach Μέξα και μπορεί να μην αποτελεί το πρώτο... βιολί του Ηρακλή, ωστόσο έχει το ταλέντο να επιβεβαιώσει το over 4,5 πόντοι στο προσωπικό 2.00.

LIGA ENDESA

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα: Παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η Βαλένθια του 11-7 υποδέχεται την Μπαρτσελόνα που έχει ρεκόρ 15-3 μέχρι σήμερα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο σε καμία περίπτωση το έργο τους δεν θα είναι εύκολο, επομένως το διπλό σε τόσο χαμηλές αποδόσεις που το συναντάμε δεν έχει αξία για ποντάρισμα. Στοιχηματικά, όμως, ο Κάιλ Κούριτς μπορεί να δώσει τη λύση. Ο έμπειρος σουτέρ απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του coach Σάρας και απέναντι στη μέτρια άμυνα της Βαλένθια -η οποία δέχεται σταθερά πάνω από 80 πόντους κατά μέσο όρο- μπορεί να βρει 2 τουλάχιστον μακρινά εύστοχα σουτ.

Μανρέσα - Φουενλαμπράδα: Αγώνας με φαβορί στο πλαίσιο της Liga Endesa. Η Μανρέσα με ρεκόρ 14-6 είναι προφανώς το μεγάλο φαβορί για τη νίκη απέναντι στη Φουενλαμπράδα που βρίσκεται στο 7-13. Αυτό, όμως, το γνωρίζουν πολύ καλά και οι στοιχηματικές εταιρίες, γι' αυτό και προσφέρουν πολύ χαμηλά τον άσο. Κάπως έτσι καταλήξαμε στα ειδικά παικτών και πιο συγκεκριμένα στο over του Τόμασον της Μανρέσα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στη συγκεκριμένη επιλογή είναι αρχικά το γεγονός πως έτσι και αλλιώς ο Αμερικανός έχει σημαντικό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας του και παίρνει προσπάθειες και παράλληλα η κακή άμυνα των φιλοξενούμενων, που δέχονται σταθερά πάνω από 85 πόντους κατά μέσο όρο.

Κολοσσός Ρόδου - Άρης: Κάουαν over 3,5 ασίστ (2.00)
Ηρακλής - ΠΑΟΚ: Ντολεζάι over 4,5 πόντοι (2.00)
Βαλένθια - Μπαρτσελόνα: Κούριτς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Μανρέσα - Φουενλαμπράδα: Τόμασον over 11,5 πόντοι (1.65)