02/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (02/02): Για νίκη γοήτρου ο Προμηθέας

Με τη EuroLeague να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, δράση έχουμε κανονικά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γράφει ο "The Answer".

EUROCUP

Προμηθέας Πατρών - Μπουργκ: Ξεκίνημα από την αναμέτρηση του Προμηθέα με τη Μπουργκ στην Πάτρα. Η ελληνική ομάδα μπορεί να είναι στην 3η θέση της Stoiximan Basket League, ωστόσο έχει απογοητεύσει με την πορεία της στο EuroCup (2-8). Πλέον, ο Προμηθέας κυνηγάει μόνο το γόητρο και απέναντι στη Μπουργκ μπορεί να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Στο 4-7 η γαλλική ομάδα, δεν τρομάζει ποιοτικά και με τον άσο να παίζει σε αποδόσεις αουτσάιντερ, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε και να στηρίξουμε τον Προμηθέα, ο οποίος έχει λύσεις για να τα καταφέρει.

Ανδόρα - Τάουερς Αμβούργου: Επόμενη στάση στον πρώτο όμιλο του EuroCup. Η Ανδόρα με ρεκόρ 6-4 προφανώς και είναι το φαβορί απέναντι στους φιλοξενούμενους από το Αμβούργο που έχουν μείνει στο 4-7. Βέβαια, η γερμανική ομάδα δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, ωστόσο δεν μπορούμε να την στηρίξουμε, κυρίως λόγω της κακής της άμυνας. Οι Τάουερς δέχονται 90+ πόντους κατά μέσο όρο, αλλά και πάλι ο άσος στο 1.30 είναι χαμηλός. Ποιος θα δώσει τη λύση στοιχηματικά; Ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ, που είναι ηγέτης στην Ανδόρα, προσφέρει σε όλους τους τομείς και η άμυνα των Γερμανών θα είναι “βούτυρο στο ψωμί του” προκειμένου να κάνει μια γεμάτη εμφάνιση και να επιβεβαιώσει την επιλογή μας.

Μπανταλόνα - Παρτιζάν: Θα κρατήσουμε ακόμα μια επιλογή για ποντάρισμα, αυτή τη φορά από το ντέρμπι του πρώτου ομίλου του EuroCup. Σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στη Μπανταλόνα (9-2) και την Παρτιζάν (8-3), ανοιχτό σε κάθε πρόβλεψη, ωστόσο το over στους πόντους του Κέβιν Πάντερ αποτελεί στήριγμα. Γι’ αυτά ακριβώς τα παιχνίδια απέκτησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τον άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού, της ΑΕΚ και του Λαυρίου, είναι ηγέτης, επομένως περιμένουμε να πάρει πάνω του πολλές επιθέσεις της Παρτιζάν. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το τελικό αποτέλεσμα, το over του Πάντερ είναι δυνατή επιλογή για ποντάρισμα.

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Ρίτας - Σζομπατέλι: Έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση των ομίλων στο Basketball Champions League. Ρίτας και Σζομπατέλι είναι στο 0-1 και το μεταξύ τους παιχνίδι θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας. Οι γηπεδούχοι ποιοτικά μοιάζουν να έχουν το προβάδισμα και λόγω της έδρας, δικαίως θα λέγαμε προσφέρονται ως φαβορί από τους bookmakers. Παρόλα αυτά, η απόδοση του άσου δεν μας καλύπτει, αλλά υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να μας πληρώσει. Πρόκειται για τον Κένεθ Σμιθ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι βασικός στη Ρίτας, παίρνει πάνω του αρκετά plays και σε αυτό το καθοριστικό ματς μπορεί να πετύχει τουλάχιστον 11 πόντους και να επιβεβαιώσει την επιλογή μας. Γύρω στους 10 πόντους ο φετινός του μέσος όρος, επειδή όμως παίρνει σταθερά πολλά σουτ, περιμένουμε να τον ξεπεράσει εύκολα ή δύσκολα.

Προμηθέας - Μπουργκ: 1 (2.40)
Ανδόρα - Τάουερς Αμβούργου: ΜακΙντάιρ over 24,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.95)
Μπανταλόνα - Παρτιζάν: Πάντερ over 14,5 πόντοι (1.65)
Ρίτας - Σζομπατέλι: Κένεθ Σμιθ over 10,5 πόντοι (1.87)