01/05/2022 Blog Γράφει ο The Answer

Μπάσκετ (01/05): Δυνατά σημεία από Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία

Ο μήνας ανοίγει με πολύ σημαντικές αναμετρήσεις μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη. Ο The Answer αναλύει τους αγώνες που ξεχώρισε για ποντάρισμα.

STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Λάρισα - Απόλλων Πατρών: Πρώτη στάση στο ελληνικό πρωτάθλημα, εκεί όπου η Λάρισα (9-11) υποδέχεται τον Απόλλωνα (7-13). Οι γηπεδούχοι αναζητούν τη νίκη στη "μάχη" που δίνουν για μια θέση στα playoffs, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να κάνουν... άλμα παραμονής στη Stoiximan Basket League. Τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη τις έχει η Λάρισα, η οποία είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ο άσος στο 1.35 με 1.40 κρίνεται απαγορευτικός για ποντάρισμα. Θα πάμε με ένα special bet παίκτη και πιο συγκεκριμένα θα στηρίξουμε τον Γιώργο Μπόγρη. Ο Νίκος Βετούλας αφήνει τον έμπειρο σέντερ από 25 έως 30 λεπτά στο παρκέ και μπορεί να μην είναι η πρώτη επιλογή επιθετικά, τρία, όμως, τουλάχιστον εύστοχα καλάθια μπορεί να τα βρει. Τόσα χρειαζόμαστε για την επαλήθευση του καλοπληρωμένου over 5,5.

Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου: Στο Περιστέρι θα λάβει χώρα ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Κολοσσό Ρόδου. Το Περιστέρι έχει ρεκόρ 9-12, ο Κολοσσός είναι στο 13-8 και η μεταξύ τους αναμέτρηση θα κρίνει πολλά όσον αφορά την τελική κατάταξη ενόψει των playoffs. Η έδρα δίνει ένα σημαντικό προβάδισμα στους γηπεδούχους, φέτος, όμως, οι φιλοξενούμενοι έχουν παίξει καλύτερο μπάσκετ και σε καμία περίπτωση το 1.60 του άσου δεν μας επιτρέπει να... πάρουμε θέση στην πρόβλεψη του τελικού νικητή. Ούτε τον Κολοσσό μπορούμε να στηρίξουμε με "άνεση" σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα και γενικά περιμένουμε μεγάλη μάχη που δεν αποκλείεται να κριθεί ακόμα και στο τελευταίο σουτ. Αυτός είναι και ο λόγος που καταλήξαμε στο ειδικό στοίχημα που θα δείτε στη συνέχεια.

Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Προμηθέας υποδέχεται στην Πάτρα τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, σε μια αναμέτρηση που είναι κυρίως για τους γηπεδούχους πιο σημαντική. Στο 11-10 οι Πατρινοί, που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ φέτος, έχουν χάσει παίκτες, ενώ ο Μάκης Γιατράς είναι φέτος ο τρίτος προπονητής που κάθεται στον πάγκο τους. Οι "πράσινοι", από τη μεριά τους, με ρεκόρ 19-2 ξέρουν πως θα είναι δεύτεροι στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket και ουσιαστικά αυτή την περίοδο κάνουν δυνατές προπονήσεις ενόψει των τελικών (σ.σ. αποκτήθηκε ο Πέιτον Σίβα, θα ενσωματωθεί στο "τριφύλλι" τις επόμενες ημέρες). Στοιχηματικά, το συγκεκριμένο παιχνίδι μοιάζει αρκετά δύσκολο, ωστόσο υπάρχει μια value επιλογή. Πρόκειται για το over 5,5 στα ριμπάουντ του Τζεράι Γκραντ, που είναι ο βασικός σέντερ του Προμηθέα, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του coach Γιατρά και αναμένεται να παίξει αρκετά λεπτά απέναντι στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

LIGA ENDESA

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπανταλόνα: Στο πλαίσιο του ισπανικού πρωταθλήματος, η Ρεάλ Μαδρίτης (20-9) υποδέχεται τη Μπανταλόνα (18-10). Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την τελική κατάταξη της Liga Endesa και όσο και αν συμφωνούμε πως το σύνολο του Πάμπλο Λάσο έχει τον πρώτο λόγο για το θετικό αποτέλεσμα, ο άσος κοντά στο 1.30 είναι απαγορευτικός για ποντάρισμα. Ούτε με το διπλό, όμως μπορούμε να... κάνουμε παιχνίδι, συνεπώς αποφασίσαμε να πάμε σε μια -θεωρητικά- πιο safe επιλογή, η οποία είναι το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του Πάου Ρίμπας. Ο πολύπειρος γκαρντ των φιλοξενούμενων έχει ρόλο ηγέτη στην ομάδα του, παίρνει αρκετές προσπάθειες όσο βρίσκεται στο παρκέ και δοκιμάζει αρκετές φορές το χέρι του.

BASKETBOL SUPER LIGI

Πέτκιμ - Μπεσίκτας: Πάμε και μια βόλτα από το πρωτάθλημα μπάσκετ της Τουρκίας, εκεί όπου είμαστε στην τελευταία αγωνιστική, αν και κάποιες ομάδες έχουν εκρεμμότητες. Η Πέτκιμ με ρεκόρ 8-21 θέλει τη νίκη απέναντι στη Μπεσίκτας (15-14) προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Basketbol Super Ligi και να μην περιμένει να δει τι θα κάνει η Γιάλοβα (7-21). Βλέπετε, οι γηπεδούχοι έχουν την ισοβαθμία, αλλά Γιάλοβα χρωστάει ματς, επομένως το ιδανικό γι' αυτούς θα ήταν να φτάσουν στη νίκη και να... τελειώνουν. Η Πέτκιμ διαθέτει ορισμένες ποιοτικές και έμπειρες μονάδες στο ρόστερ της, έχει έμπειρο προπονητή και εντός έδρας ανταποκρίθηκε σχετικά καλά φέτος (6-8). Η Μπεσίκτας, από τη μεριά της, περιμένει... πολλά (αποτελέσματα, ισοβαθμίες κλπ) για να δει αν θα καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη 8άδα, ωστόσο εμείς αποφασίσαμε να πάμε με τον άσο, αφού και το ένστικτο της επιβίωσης είναι πάντα πιο σημαντικό. Δεν θα είναι εύκολο το ματς για την Πέτκιμ, αλλά έχοντας κατά νου και την υψηλή απόδοση του άσου (2.20), αποφασίσαμε να στηρίξουμε τους γηπεδούχους.

Λάρισα - Απόλλων Πατρών: Μπόγρης over 5,5 πόντοι (2.35)
Περιστέρι - Κολοσσός Ρόδου: Καμία να νικήσει με 6+ πόντους (2.72)
Προμηθέας - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Γκραντ over 5,5 ριμπάουντ (2.35)
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπανταλόνα: Ρίμπας over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.80)
Πέτκιμσπορ - Μπεσίκτας: 1 (2.20)