09/03/2022 Previews Γράφει ο Siciliano .

Μπαρτσελόνα - Γαλατασαράι (10/3) Europa League

Μπαρτσελόνα

 

Ρεπορτάζ

Δυσκολεύτηκε πολύ στην έδρα της Έλτσε την περασμένη Κυριακή καθώς βρέθηκε πίσω στο σκορ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, στην επανάληψη όμως υπήρξε κυριαρχική φτάνοντας στην ανατροπή (1-2) χάρη στα τέρματα των Τόρες και Ντεπάι (πέναλτυ). Έστω και αγχωτικά ήρθε λοιπόν ακόμα ένα τρίποντο για τους Καταλανούς, οι οποίοι βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση της κατάταξης και κοιτούν ψηλότερα, βέβαια η δεύτερη θέση είναι αντικειμενικά ο στόχος που μπορούν να θέσουν στη La Liga. Κατά τ' άλλα, μία ενδεχόμενη κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ θα ήταν μία εξέλιξη που θα καθιστούσε μάλλον πετυχημένη τη σαιζόν, κατά συνέπεια οι μπλαουγκράνα θέλουν απόψε να κάνουν για αρχή ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους 8 του θεσμού.

 

Απουσίες

Ουμτιτί (Α), Σέρτζι Ρομπέρτο (Μ), Γκάβι (Μ) και Φάτι (Ε) δεν είναι διαθέσιμοι.

 

Αρχική ενδεκάδα

(4-3-3) : Τερ Στέγκεν - Ντεστ, Αραούχο, Πικέ, Άλμπα - Πέδρι, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ - Τραορέ, Ομπαμεγιάνγκ, Τόρες

 

Γαλατασαράι

 

Ρεπορτάζ

Από την πλευρά της, η Γαλατασαράι δέχτηκε δύο γρήγορα γκολ στο Ικόνιο στο 7' και στο 22', δε βρήκε απαντήσεις σε κανένα σημείο του αγώνα και μοιραία ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την τοπική Κόνιασπορ. Η ομάδα της Κωνσταντινούπολης ανυπομονεί να τελειώσει μία τραγική σαιζόν στην τουρκική Σουπερλίγκα αφού προς το παρόν καταλαμβάνει τη διόλου κολακευτική δωδέκατη θέση της κατάταξης και προφανώς δε μπορεί να έχει προσδοκίες για κάτι χειροπιαστό. Ως εκ τούτου μοναδικό παραθυράκι φαντάζει η διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, πλην όμως το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα μοιάζει μάλλον απροσπέλαστο τηρουμένων των συνθηκών.

 

Απουσίες

Οζτούρκ (Τ) και Τουράν (Ε) δεν παίζουν απόψε.

 

Αρχική ενδεκάδα

(4-2-3-1) : Πένια - Ελαμπντελαουί, Μαρκάο, Νέλσον, Βαν Άνχολτ - Πούλγκαρ, Μορουτάν - Κουτλού, Τσικαλντάου, Αρκουτόρκουγλου - Μοχάμεντ

 

Εκτίμηση

Η Μπαρτσελόνα είναι ενισχυμένη και ανεβασμένη το τελευταίο δίμηνο, σταθερά ντεφορμέ και σε κακή κατάσταση η Γαλατά. Η λογική θέλει τους μπλαουγκράνα να παίρνουν από απόψε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, ενδιαφέρων ο συνδυασμός άσου από ημίχρονο και over 1.5 (1.65 stoiximan).