28/05/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Monaco Grand Prix: Μικρά τα περιθώρια λάθους

Συνεχίζουμε για δεύτερη σερί εβδομάδα, με το tour αυτή τη φορά να μεταφέρεται στο Μονακό στην γενέτειρα του Charles Leclerc. Στα ελεύθερα δοκιμαστικά εχθές οι δυο Ferrari απέδειξαν πως έχουν το ταχύτερο μονοθέσιο, και ότι χρειάζεται για να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα. Αυτό φυσικά με την προϋπόθεση ότι ο Μονεγάσκος θα καταφέρει επιτέλους να τερματίσει τον αγώνα «μέσα στο σπίτι του». Στο υπόλοιπο grid τώρα, αρκετά ανανεωμένη φάνηκε στο προηγούμενο Grand Prix η Mercedes, η οποία φαίνεται πως είναι σε θέση να διεκδικήσει και πάλι βάθρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να παρατηρήσουμε την απόδοση της McLaren η οποία έχει παράδοση στο Μονακό, όπου συνηθίζει να μας εκπλήσσει. Ξεκινάμε.

 

 

Διαφορά νίκης προκριματικών: Παραδοσιακά στο under

Αρχικά να τονίσουμε πως δεν υπάρχει ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον στην επιλογή ταχύτερος προκριματικών καθώς ο Charles θεωρείται το μεγάλο φαβορί σε απόδοση 1.60, και όχι άδικα. Εχθές στα δοκιμαστικά ήταν με διαφορά το ταχύτερο μονοθέσιο και πολύ πιθανό είναι να δούμε το 1-2 για τις Ferrari σήμερα.

Όσον αφορά τη διαφορά νίκης του πρώτου εικάζω πως δεν θα ξεπεράσει το ένα δέκατο του δευτερολέπτου,  καθώς σε Grand Prix χωρίς ευτράπελα στο Q3, το σιρκουί στο Μονακό δεν δίνει πολλά περιθώρια λάθους στους πιλότους.

Επιπλέον με σημαντικές αλλαγές στο μονοθέσιο του θα εμφανιστεί σήμερα ο Max Verstappen, και όπως όλα δείχνουν θα πιέσει όσο μπορεί για την pole position. Έτσι με τα δεδομένα την τωρινή κατάσταση των μονοθέσιων, δεν είναι άδικο να περιμένουμε μια πολύ μικρή διαφορά και θα ποντάρουμε σε αυτό σε απόδοση 2.20 στην Stoiximan.

 

Και τα δυο μονοθέσια στην 6-άδα: Λύθηκε το μεγάλο πρόβλημα

Μετά την εμφάνιση της Mercedes στο Ισπανικό Grand Prix, όπου φάνηκε πως λύθηκε το πρόβλημα του porpoising, όλα δείχνουν πως τα ασημένια βέλη είναι έτοιμα να διεκδικήσουν αγώνες. Ο Lewis, παρά την ατυχία που είχε στην εκκίνηση του αγώνα, κατάφερε να σκαρφαλώσει από το τέλος στην πολύ καλή πέμπτη θέση, τη στιγμή που ο ομόσταβλός του George Russell, κατέκτησε το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Bet of the Grand Prix το πολύ λάθος 2.50 της Bet365 για την Mercedes στον αυριανό αγώνα.

 

 

Κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον στα H2H των προκριματικών, καθώς πέρα από το rivalry των Mercedes που δίκαια γέρνει προς τον Russell, όλα τα υπόλοιπα θεωρούνται δεδομένα.

Προσεκτικά σήμερα λοιπόν και ραντεβού αργά το βράδυ στον Bet Radio με Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο, λίγο αργότερα βίντεο στο YouTube με early ανάλυση του Monaco Grand Prix για το πρωτάθλημα της Formula 1 και αύριο το πρωί ανάλυση στον αγαπημένο μας πλανήτη.

Stay Tuned…

 

(τα σημεία μου)

Διαφορά νίκης προκριματικών: Κάτω από 0.1 δευτ. (2.20)/Stoiximan/20 units

(early) Και τα δύο μονοθέσια στην 6-άδα:  Mercedes (2.50)/Bet365/25 units