05/06/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Μήνυμα πρωτιάς στέλνει η Ελλάδα με 3.20

Ανάλυση και προγνωστικά για τον αγώνα της Εθνικής με το Κόσοβο αλλά και τον “τελικό” Ουαλία-Ουκρανία για ένα εισιτήριο του Μουντιάλ!

 

Πολύ μεγάλο παιχνίδι στο Κάρντιφ, όπου οι Ουαλία και Ουκρανία παίζουν για ένα εισιτήριο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 (05/06, 19:00). Οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην 2η θέση του Group E, πίσω μόνο από το Βέλγιο, έτσι μπήκαν στην διαδικασία των playoffs. Με δύο γκολ του Μπέιλ ξεπέρασαν το εμπόδιο της Αυστρίας και τώρα ψάχνουν τη νίκη που θα τους στείλει στο Κατάρ. Μεσοβδόμαδα αντιμετώπισαν εκτός έδρας την Πολωνία με μπόλικες αλλαγές, ηττήθηκαν 2-1, αλλά ήταν ανταγωνιστικοί.

 

Οι Ουκρανοί πήραν την πρόκριση ως 2οι από το Group D, πίσω από τη Γαλλία. Πέτυχαν τεράστιο 'διπλό' στη Γλασκώβη (1-3) επί της Σκωτίας και φτάνουν στο 'Cardiff City Stadium' έτοιμοι να τα δώσουν όλα για τον στόχο τους. Τρία φιλικά έδωσαν μέσα στο Μάιο, κόντρα σε Γκλάντμπαχ, Έμπολι και Ριέκα και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν ως ομάδα αλλά και χώρα, έδειξαν συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί.

 

Παιχνίδι δίχως γυρισμό και για τους δύο. Όποιος κερδίσει πηγαίνει στα γήπεδα του Κατάρ, ο ηττημένος απλά θα παρακολουθήσει τη διοργάνωση. Σκληρή ομάδα η Ουαλία, πεισματάρα και καλά οργανωμένη, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να ηγείται της προσπάθειας. Αυτός άλλωστε υπέγραψε και τον αποκλεισμό της Αυστρίας σκοράροντας δις.

 

Το κίνητρο της Ουκρανίας είναι το μεγαλύτερο δυνατό, οι παίκτες της έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και θα το παλέψουν όσο δεν πάει. Τα 90 λεπτά ίσως να μη φτάσουν στο Κάρντιφ, σε έναν 'τελικό' που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. To στοίχημα goal/goal & και να σκοράρει ο Μπέιλ σε απόδοση 3.70 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στο Nations League. Έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Μπέλφαστ στην πρεμιέρα του Group B της τρίτης κατηγορίας, καθώς το γκολ του Μπακασέτα στάθηκε αρκετό για τη νίκη επί της Β. Ιρλανδίας. Η εθνική ομάδα αντιμετώπισε σωστά την πίεση των γηπεδούχων στο φινάλε και τώρα ξέρει πως οφείλει να εξαργυρώσει το πλεονέκτημα μας στο ματς με το Κόσοβο (05/06, 21:45).

 

Η ομάδα του Αλέν Ζιρές πέρασε νικηφόρα από τη Λάρνακα. Με τέρματα των Μπερίσα και Ζέγκροβα επικράτησε 2-0 της Κύπρου και έδειξε πως θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον όμιλο. Προφανώς και ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει για τους Κοσοβάρους κόντρα στην Ελλάδα, είναι όμως επικίνδυνη ομάδα και δυσκολοκατάβλητη στα εντός έδρας παιχνίδια της.

 

Με τη σεζόν να βρίσκεται στα... χασομέρια ενός κοπιαστικού φινάλε, ο Πογέτ αναμένεται να φρεσκάρει την 11άδα στην Πρίστινα. Λύσεις ωστόσο έχει ο Ουρουγουανός τεχνικός, τουλάχιστον για παιχνίδια με αντιπάλους ίδιας ή χαμηλότερης δυναμικότητας.

 

Με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, η Ελλάδα ξέρει ότι θα πάρει για τα καλά κεφάλι στον όμιλο. Και μπορεί να φύγει με βαθμούς από το 'Fadil Vokrri Stadium'. Το στοίχημα Χ2 & over 0,5 γκολ Ελλάδα & over 4,5 κόρνερ Ελλάδα σε απόδοση 3.20 στο Bet Builder της Stoiximan.

 

*Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.