Miami GP Max Verstappen 08/05/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Miami Grand Prix: Μονακό ημίχρονο – Ολλανδία τελικό

Μετά το αψεγάδιαστο 2/2 εχθές με την νίκη του Charles και την διαφορά νίκης να παραμένει μεταξύ 0.1-0.25 δευτερολέπτων, ανοίξαμε όσο ομορφότερο γινότανε το στοιχηματικό μας Σαββατοκύριακο. Εχθές στα προκριματικά ο Max Verstappen είχε αρκετές φορές την provisional pole ωστόσο ένα λάθος στον τελευταίο γύρο ήταν αρκετό ώστε να μην καταφέρει να βελτιώσει τον χρόνο του, χαρίζοντας το 1-2 για την Ferrari. Η τελευταία φορά που οι Tifosi είδαν ένα τέτοιο 1-2 στα προκριματικά ήταν πριν από 3 χρόνια (Mexico GP), όπου και τότε αυτό συνέβη εξαιτίας της ποινής που είχε δεχτεί Max ο οποίος πάραυτα, είχε σημειώσει τον ταχύτερο γύρο στα προκριματικά.

Στα του υπόλοιπου grid τώρα, απογοήτευση από τον Daniel που δεν κατάφερε να περάσει στο Q3 παραμένοντας στην φτωχή, για τα νέα δεδομένα της McLaren,  14η θέση. Πολύ θετική εικόνα από τις 2 Alpha Tauri οι οποίες έκλεψαν την παράσταση γλιστρώντας στην κορυφαία 10-άδα στην 7η και 9η θέση αφήνοντας τον Lando Norris στην μέτρια 8η. Στα κορυφαία του χθεσινού αγώνα, ο Valtteri Bottas με την Alfa Romeo κατάφερε να τερματίσει στην 5η πάνω από τον Lewis Hamilton που παρέμεινε στην 5η.

 

Αυτά πάνω κάτω για τα χθεσινά. Εμείς συνεχίζουμε να τα λέμε όλη την εβδομάδα μέσω Twitter και Telegram. Επίσης σήμερα στις 22:00, λίγο πριν σβήσουν τα 5 φώτα, θα σχολιάσουμε σημεία και τον αγώνα παρέα με Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο στον BetRadio by Novibet.

Πάμε να δούμε τι έχουμε για σήμερα.

 

Season 4 – Episode 5

Φορκάστ με ακριβή σειρά πρόβλεψης: Μονακό ημίχρονο – Ολλανδία τελικό

Σήμερα φαινομενικά το φαβορί είναι ο Charles Leclerc. Ο Carlos Sainz που θεωρητικά θα είναι δεύτερος, θα ασκήσει την κατάλληλη άμυνα στον τρίτο Max Verstappen ώστε να δώσει τον χώρο και χρόνο στον Leclerc να σκεφτεί  να αναπτύξει μια καλή διαφορά. Ωστόσο όλα αυτά είναι λογικά μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Με δεδομένο επίσης της τιμής της νίκης του Charles στο 1.75, αυτό το ενδεχόμενο ακόμη και να επιβεβαιωθεί δεν έχει καμία στοιχηματική αξία.

Προσωπικά θεωρώ πως ο Max θα πιέσει υπερβολικά από τους πρώτους γύρους και από τον πρώτο κιόλας θα έχει ξεπεράσει το εμπόδιο του Carlos Sainz. Το γεγονός ότι ο Ολλανδός δεν κέρδισε εχθές την pole του στοίχισε και σήμερα ξέρει ότι έχει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Προφανώς σε τέτοιο μεγάλο rivalry δεν αξίζει να ποντάρουμε ούτε στο 2.85 του Max. Ωστόσο θα συνδυάσουμε τα δύο παραπάνω και θα επιλέξουμε το φορκάστ Max Verstappen – Charles Leclerc ως την ακριβή σειρά πρόβλεψης στο 4.00 της Stoiximan.

 

Περιθώριο νίκης: Κοντά μέχρι τέλους

Παρά το γεγονός πως όπως προαναφέραμε, τελικά περιμένουμε τον Max να προσπερνά τον Charles, πιστεύω πως θα έχουμε πολλές αλληλοπροσπεράσεις σε όλη την διάρκεια του αγώνα κάτι που θα κρατήσει την διαφορά νίκης αρκετά μικρή. Χωρίς περαιτέρω φανφάρες, πιστεύω πως το κάτω από 5 δευτ. για την διαφορά νίκης στο 2.50, θα επιβεβαιωθεί αρκετά εύκολα και το επιλέγουμε ως το σημείο της ημέρας.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Ούτε λίγοι, ούτε πολλοί

Νέο σιρκουί, νέοι πιλότοι, νέα δεδομένα. Το Miami GP έχει αρκετές ιδιαιτερότητες κάνοντας το σιρκουί να θυμίζει λίγο το Σότσι που θα λείψει από την Formula 1 για αρκετό καιρό ακόμη (ίσως και για πάντα). Ωστόσο το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι το σιρκουί δεν είναι ακόμη καλά στρωμένο. Εννοώντας πως οι γραμμές δεν έχουν πάρει ακόμη την υφή που συνηθίζεται να έχει ένα χιλιοπατημένο σιρκουί. Αυτό όπως είδαμε εχθές και προχθές οδήγησε σε κακές εξόδους ή και ακόμη καταστροφή μονοθέσιων. Κατά τα άλλα ωστόσο δεν εμφανίζει πολλά δύσκολα σημεία ή στροφές. Έτσι θα κινηθούμε στην μέση λύση που θέλει να τερματίσουν 16-17 μονοθέσια στο καλοπληρωμένο 3.00 της Novibet.

 

Να μην πάρει κατάταξη στον αγώνα τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Williams και Alpine στα πρωτεία

Αμφότερες οι Williams και Alpine δεν έδειξαν την εικόνα που θα μπορούσαν να δείξουν μένοντας στις τελευταίες θέσεις του grid (με εξαίρεση τον Nando). Προβλήματα για την Alpine του Ocon ο οποίος μετά το ατύχημα στο FP3 θα εκκινήσει τελευταίος και δυστυχώς δεν φαίνεται να έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του μονοθέσιου του.
Από την άλλη πλευρά τώρα οι Williams, δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι παραπάνω από τις 2 τελευταίες θέσεις εχθές και με τον Nicola Latifi στην ομάδα ποζάρουν ως φαβορί στην συγκεκριμένη στήλη. Επομένως συνοψίζουμε με Williams και Alpine στο να μην πάρει κατάταξη στον αγώνα τουλάχιστον ένα μονοθέσιο στο 2.80 έκαστη.

 

Καλή επιτυχία σε όλους.

 

(οι επιλογές μου)

Φορκάστ με ακριβή σειρά πρόβλεψης: Max Verstappen – Charles Leclerc (4.00)/Stoiximan/15 units

Περιθώριο νίκης: Κάτω από 5 δευτ. (2.50)/Stoiximan/25 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: 16-17 (3.00)/Novibet/20 units

Να μην πάρει κατάταξη στον αγώνα τουλάχιστον ένα μονοθέσιο:Williams (2.80)/Stoiximan/15 units

Να μην πάρει κατάταξη στον αγώνα τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Alpine (2.80)/Stoiximan/15 units