14/03/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Μία επανάληψη των πρώτων παιχνιδιών

Καλημέρα σε όλους. Ημέρα Champions League, ξεχώρισα συνολικά δύο σημεία από τα σημερινά ενδιαφέροντα παιχνίδια. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα με το Άγιαξ - Μπενφίκα (22:00). Εδώ να θυμήσουμε πως στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 2-2. Ο Άγιξ βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Απο την άλλη πλευρά, η Μπενφίκα συνεχίζει να προβληματίζει σε όλα πέρα από το Champions League. Στο τελευταίο της -χρονικά- ματς στην διοργάνωση έβγαλε αντίδραση απέναντι στον σημερινό αντίπαλο δείχνοντας ότι θα «παλέψει» για την πρόκριση μέχρι τέλους. Στο αποψινό ματς περιμένω μία εικόνα ανάλογη με αυτή του πρώτου παιχνιδιού. Δύο ομάδες που θα παίζουν φουλ επίθεση με στόχο να πετύχουν γκολ και να πάρουν την πρόκριση. Από πλευράς γηπεδούχων, ο Ολλανδός προπονητής θα παρατάξει και πάλι την ομάδα του με το γνωστό 4-2-3-1. Ο «κίλερ» Αλέ θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης ενώ Άντονι και Τάντις μπορούν εξίσου να γίνουν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση είτε δημιουργώντας ευκαιρίες για τον φορ της ομάδας είτε τελειώνοντας οι ίδιοι τις φάσεις. Από την άλλη πλευρά, η Μπενφίκα συνεχίζει να σκοράρει αλλά και να δέχεται τέρματα με μεγάλη ευκολία. Παραμένει ευάλωτη στην άμυνα ωστόσο διαθέτει τρομερή ποιότητα μπροστά, εκεί όπου Νούνεζ, Έβερτον και Ράφα ξεχωρίζουν. Pick από την αναμέτρηση θα αποτελέσει το Over 3.5 σε απόδοση 1.85.

Συνέχεια με την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης την ίδια ώρα. Στο 1-1 έμειναν οι δύο ομάδες στον πρώτο αγώνα εκεί όπου η Ατλέτικο ξεκίνησε δυναμικά ωστόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που της «πήρε τον αέρα» στο δεύτερο μέρος. Καμία από τις δύο δεν πείθει την φετινή χρονιά. Αμφότερες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι, δεν μπορούν να βρουν με τίποτα σταθερότητα. Από πλευράς γηπεδούχων, ο Μαγκουάιρ δεν πείθει ενώ ο Βαράν δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα. Όσο για τους φιλοξενούμενους, ο Σιμεόνε συνεχίζει να μην διορθώνει τα κενά με την ομάδα του να έχει δεχθεί μέχρι στιγμής τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια! Ένα εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης θα φέρει έστω και προσωρινά ηρεμία στα «στρατόπεδα» των σημερινών «μονομάχων». Ο Ρονάλντο έδειξε την Κυριακή απέναντι στην Τότεναμ κάτι από τον παλιό καλό του εαυτό σκοράροντας τρία γκολ. Η Ατλέτικο έχει επίσης παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Λόντι και Γιορέντε βοηθούν αρκετά στην επίθεση με τα ανεβάσματα τους ενώ μία αξιόπιστη λύση στην κορυφή αποτελεί ο Κούνια. Αναμένω συνεχές pressing από τις δύο ομάδες, τον πρώτο λόγο έχει το GG σε απόδοση 1.88.

Οι επιλογές μου:

22:00 Άγιαξ - Μπενφίκα: Over 3.5 (1.85) / Stoiximan - 10 units
22:00 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ατλέτικο Μαδρίτης: GG (1.88) / Stoiximan - 10 units