29/10/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Mexico Grand Prix: Το 1-2 της Red Bull για το 2022

Δυο Grand Prix και σήμερα για την λήξη του φετινού πρωταθλήματος, με την εικόνα που είχαμε να μην έχει αλλάξει ιδιαίτερα. Αρχικά οι ομάδες όπως και στο προηγούμενο Grand Prix, δοκίμασαν τα ελαστικά του 2023 στα ελεύθερα δοκιμαστικά 1 και 2, όπου τα αποτελέσματα ήταν πάνω κάτω τα ίδια. Η Red Bull κυριαρχούσε σε συνθήκες αγώνα, ενώ η Ferrari έβγαινε λίγο μπροστά, όταν έμπαινε σε low fuel mode. Στο υπόλοιπο grid, αρκετά ανεβασμένες οι Alpine την στιγμή που η McLaren έμεινε στις πιο χαμηλές θέσεις, με το κυνήγι τις first of the rest θέσης να τείνει προς τους Γάλλους. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε από αυτά.

 

Διαφορά νίκης: Κόντρα στην παράδοση

Τα μονοθέσια των Ferrari και Red Bull, σε συνθήκες αγώνα είναι πολύ κοντά, παρά την καλή επίδοση που δείχνει να έχει η F1-75 με χαμηλό καύσιμο. Από την άλλη φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την φετινή Red Bull που βρίσκει λύσεις σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει (με το καλό και το budget τώρα). Περιμένω σήμερα ένα μεγάλο αγώνα για την pole position που θα κρίνει εν μέρει και τα αυριανά αποτελέσματα. Κόντρα στην παράδοση λοιπόν που θέλει την διαφορά νίκης στα προκριματικά να ξεπερνά συνήθως το ένα δέκατο, θα ποντάρουμε στο under 0.1 δευτερόλεπτα στο 2.75.

 

Νικητής χωρίς Max Verstappen: Όλα στον Perez

O Max τα έχει κερδίσει όλα. Πλέον πέρα από το να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με αμείωτους ρυθμούς, δεν έχει μείνει να κάνει τίποτα άλλο. Για τους υπόλοιπους 3 αγώνες, η λογική λέει πως θα προσπαθήσει να «σπρώξει» τον Sergio Perez στην 2η θέση. Έτσι λοιπόν, τι καλύτερο από το να δούμε τον Sergio poleman μέσα στο Mexico, που να θυμίσω εδώ πως είναι η γενέτειρα του. Με το κατάλληλο slipstream από τον Max και την ψυχολογία του Perez, το 7.00 που τον θέλει ταχύτερο στα σημερινά προκριματικά, είναι πολύ πιθανό.

Όσον αφορά τώρα το πρωτάθλημα, το 2.70 που θέλει τον Sergio να τερματίζει δεύτερος, αποτελεί σίγουρα ένα λάθος των στοιχηματικών. Μπορεί ο Μονεγάσκος να προηγείται κατά 2 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών, ωστόσο τόσο ο Perez όσο και το μονοθέσιο του βρίσκονται αυτή την στιγμή σε τέλεια κατάσταση. Επιλέγουμε το Μεξικανό λοιπόν ως Νικητή χωρίς το Verstappen στα μακροχρόνια της Stoiximan στο 2.70.

 

Αυτά για σήμερα, ίσως υπάρξουν επιπλέον σημεία όταν και αν ανοίξουν κι άλλο οι αγορές, και προφανώς θα ενημερωθείτε από Telegram και Twitter. 

 Καλο ΣΚ σε όλους!

(οι επιλογές μου)

Διαφορά νίκης προκριματικού: Κάτω από 0.1 δευτ. (2.75)/Bet365/15 units

Ταχύτερος προκριματικών: Sergio Perez (7.00)/Bet365/5 units

(μακροχρόνια) Νικητής χωρίς τον Max Verstappen: Sergio Perez (2.70)/Stoiximan/20 units