01/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Με βάση τα γκολ

Καλημέρα σε όλους. Εξαιρετικά τα πήγαμε χθες στο live κομμάτι καθώς κάναμε το 8/8 στις επιλογές μας. Χασούρα στα pre-game picks, μοναδικός στόχος πλέον η επιστροφή στα απόλυτα. Δύο σημεία ξεχώρισα εκ νέου από το σημερινό πρόγραμμα, πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα από την μάχη στην «Λεωφόρο» ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη (19:00). Αμφότερες σήμερα θα παλέψουν για την 3η θέση. Από την μία πλευρά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση καθώς θα βρεθεί σε τελικό κυπέλλου έπειτα από οκτώ χρόνια. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αρχίζει και βρίσκεται τα «πατήματα» της, παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο, ειδικότερα στο επιθετικό κομμάτι. Οι γηπεδούχοι θα λέγαμε πως αρέσκονται στο να έχουν την κατοχή με το μέρος τους. Πιέζουν τον αντίπαλο στα καρέ του δίχως να τον αφήνουν περιθώρια για να αναπτύξει το παιχνίδι του. Ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα ο Ιωαννίδης που μετατρέπεται σε έναν φορ «κίλερ», σημαντικές βοήθειες προσφέρουν οι Αιτόρ και Παλάσιος, δύο παίκτες με άριστη τεχνική κατάρτιση που μπορούν να απειλήσουν από μακριά αλλά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τον φορ του ρόστερ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους Γκασίνοβιτς-Βιγιαφάνεζ στην μεσαία γραμμή. Οι δύο κεντρικοί του «τριφυλλιού» μπορούν να διαβάσουν άριστα το παιχνίδι και να προωθούν σωστά την μπάλα. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Σήμερα το παιχνίδι τον βολεύει καθώς είναι ομάδα που τρέχει στον ανοιχτό χώρο, βασιζόμενος στην ταχύτητα που προσφέρουν οι Καμαρά-Μαντσίνι-Ιτούρμπε. Επί Μπούργος έχει το εύκολο γκολ, σήμερα αναμένεται να πετύχει τουλάχιστον ένα. Σημείο από τον αγώνα θα αποτελέσει το GG σε απόδοση 2.30.

Συνέχεια με το Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα στις 22:00. Δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα που συνεχίζει να δέχεται γκολ με μεγάλη ευκολία. Στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση της, ηττήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην έδρα της από την Ράγιο Βαγιεκάνο, με 1-0. Στο σημερινό ματς θεωρώ δεδομένο πως οι γηπεδούχοι θα ψάξουν ένα «ξέσπασμα». Η Μαγιόρκα είναι μία ομάδα που παίζει επιθετικά δίχως πάντοτε να δίνει την ανάλογη προσοχή στα μετόπισθεν. Ωστόσο, μετά την έλευση του Αγκίρε στον πάγκο της ομάδας θα λέγαμε πως επιτέλους αρχίζει να παίζει ανταγωνιστικά, αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα που έχει στο επιθετικό κομμάτι. Μπορεί ο Μουρίκι να απουσιάζει από το σημερινό ματς, παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έχουν τους παίκτες για να σκοράρουν τουλάχιστον μία φορά στον αγώνα. Ροντρίγκεζ και Σεβίγια θα ανοίξουν το παιχνίδι από τα άκρα ενώ Σάντσεζ και Πρατς θα απειλήσουν κυρίως παίρνοντας προσπάθειες έξω από την περιοχή. Υπάρχει και εδώ αξία στο GG σε απόδοση 1.90.

Οι προτάσεις μου:

Παναθηναϊκός - Άρης: (2.30) / Stoiximan - 7 units
Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα: GG (1.90) / Stoiximan - 10 units