24/02/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Με το μομέντουμ και τα γκολ

Καλημέρα σε όλους. Μέτρια τα πράγματα χθες σε στήλη και pre-game επιλογές καθώς ο Άγιαξ δεν κατάφερε να πάρει το διπλό στην έδρα της Μπενφίκα. Νέα ημέρα, νέα προσπάθεια. Πολλές οι αναμετρήσεις που περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα, ξεχώρισα τρία σημεία από την αγωνιστική δράση στο Europa League.

Ξεκίνημα από το Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λειψία στις 19:45. Εδώ να θυμήσουμε ότι δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ σε όλες τις σημερινές αναμετρήσεις των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στα του ματς, οι δύο ομάδες στον πρώτο αγώνα της σειράς στην Γερμανία είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 2-2. Ωστόσο, το μομέντουμ ευνοεί ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους. Οι Ισπανοί αν και ξεκίνησαν δυναμικά την φετινή σεζόν φαίνεται να μένουν από δυνάμεις δίχως να μπορούν να εμφανίσουν ανταγωνιστικό «πρόσωπο». Μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετράνε οι γηπεδούχοι με πιο πρόσφατη αναμέτρηση την «βαριά» ήττα με 4-0 στο ντέρμπι απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο. Η Λειψία έχει την ποιότητα και την ψυχολογία για να «χτυπήσει» στις αδυναμίες του αντιπάλου. Παρουσιάζεται ώριμη με τον Τεντέσκο στον πάγκο ενώ πρόερχεται από την επιβλητική νίκη με 6-1 στην έδρα της Χέρτα. 3-4-3 θα χρησιμποιήσει ο Γερμανός τεχνικός με τον Αντρέ Σίλβα στην κορυφή και τους Νκουκού-Φόρσμπεργκ σε πιο ελεύθερο ρόλο, έτοιμη να διασπάσουν την αντίπαλη προβληματική άμυνα. Pick από την αναμέτρηση θα αποτελέσει η πρόκριση της Λειψίας σε απόδοση 1.85.

Συνέχεια με το σημαντικό ματς του Ολυμπιακού απέναντι στην Αταλάντα, την ίδια ώρα. Η ομάδα του Μάρτινς δέχθηκε την ανατροπή στην Ιταλία χάνοντας με 2-1. Τα τέρματα των Ιταλών προήλθαν και τα δύο από κόρνερ με τον κόουτς των «ερυθρόλευκων» να χρησιμοποιήσει εσφαλμένα άμυνα ζώνης αντί για man to man. Ο Ολυμπιακός στο σημερινό ματς καλείται να απειλήσει ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές, με στόχο να πετύχει ένα γκολ που θα οδηγήσει έστω το ματς στην παράταση. Σε αυτό το γεγονός θα επιδιώξει να «χτυπήσει» ο Γκασπερίνι. Η Αταλάντα αποτελεί μία ομάδα με world class παίκτες που αρέσκονται να παίζουν στο ανοιχτό παιχνίδι. Θα «τρέξουν» το γήπεδο οι Χάτεμπερ και Ζαπακόστα από τα άκρα ενώ Μαλινόφσκι και Πάσαλιτς θα επιδιώξουν να απειλήσουν με σουτ από μακρινή απόσταση. Ευάλωτοι αμυντικά οι γηπεδούχοι που δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη, pick θα αποτελέσει το διπλό σε απόδοση 2.32.

Τέλος θα ασχοληθούμε με την αναμέτρηση Νάπολι - Μπαρτσελόνα στις 22:00. Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο όμαδες έληξε ισόπαλο με 1-1 ωστόσο κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε δει περισσότερα τέρματα, αν ο Φεράν Τόρες δεν ήταν τόσο άστοχος στην τελική προσπάθεια. Αμφότερες θέλουν να διακριθούν στην διοργάνωση. Σήμερα περιμένω και πάλι ένα ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να βασίζονται κυρίως στις επιθετικές τους γραμμές. Η Νάπολι θα παίξει με το κλασικό 4-2-3-1 όπου ο Οσιμέν θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης με στόχο να «τρυπώσει» στην αντίπαλη άμυνα, ενώ οι Ελμάς-Ζιελίνσκι-Ινσίνιε από πίσω θα αλλάζουν συνεχώς θέσεις μεταξύ τους με σκοπό να δημιουργήσουν αρρυθμία. Όσο για την Μπαρτσελόνα, συνεργάζονται άψογα οι Τόρες-Ομπαμεγιάνγκ-Τραορέ ενώ Γκάβι-Πέδρι θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν παιχνίδι από πίσω. Αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μετόπισθεν και οι δύο ομάδες, τον πρώτο λόγο στον αγώνα έχει το Over 2.5 σε απόδοση 1.85.

Οι επιλογές μου:

19:45 Ρεάλ Σοσιεδάδ - Λειψία: Πρόκριση Λειψία (1.85) / Stoiximan - 10 units
19:45 Ολυμπιακός - Αταλάντα: 2 (2.32) / Stoiximan - 7 units
22:00 Νάπολι - Μπαρτσελόνα: Over 2.5 (1.85) / Stoiximan - 10 units