22/02/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Με την πρωταθλήτρια από ημίχρονο

Καλημέρα σε όλους. Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για το UEFA Champions League, ξεχώρισα δύο σημεία με στόχο να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα από το πρώτο ματς της σειράς στην Ισπανία, το Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους στις 22:00. Η πορεία της Βιγιαρεάλ την φετινή σεζόν παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο έχοντας τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, μην έχοντας δεχθεί γκολ στα τρία εξ' αυτών. Από την άλλη πλευρά, η Γιουβέντους παίρνει βοήθειες από τα καινούργια μεταγραφικά της αποκτήματα (Ζακαριά, Βλάχοβιτς) ωστόσο δεν έχει καταφέρει ακόμα να διορθώσει τα αμυντικά κενά που την ταλαιπωρούν όλη τη χρονιά. Σήμερα, αναμένω από τους γηπεδούχους να έχουν την μπάλα στα πόδια τους. O Παρέχο έχει τρομερή ποιότητα και θα αναλάβει τον ρόλο του οργανωτή ενώ Τσικουέζε, Ντανζουμά και Μορένο θα εναλλάσουν συνεχώς θέσεις στην επίθεση με στόχο να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλο. Βολεύει αυτό το σετ παιχνιδιού την Γιουβέντους που θα επιδιώξει είτε να τρέξει στην αντεπίθεση είτε να απειλήσει μέσω στημέων φάσεων. Αν και απουσιάζουν οι Κιελίνι, Κιέσα και Ντιμπάλα, ο Αλέγκρι έχει τους Βλάχοβιτς-Μοράτα που δείχνουν μέχρι στιγμής να συνεργάζονται άψογα. Περιμένω να έχει γκολ το αποψινό παιχνίδι, τον πρώτο λόγο έχει το GG σε απόδοση 1.90.

Συνέχεια με το Τσέλσι - Λιλ. Επαγγελματική νίκη κατάφερε να πάρει την περασμένη εβδομάδα ο Τούχελ, με 1-0 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Σίγουρα ένας από τους στόχους της φετινής σεζόν για τους «μπλε» αποτελεί η εκ νέου κατάκτηση της διοργάνωσης. Όσο για την Λιλ, δεν είναι η ίδια ομάδα με πέρσι όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας. Ο προπονητής άλλαξε με συνέπεια να αλλάξει και η φιλοσοφία της ομάδας, οι παίκτες δεν παρουσιάζουν σε καμία περίπτωση την ίδια ανταγωνιστική εικόνα. Οι γηπεδούχοι στο σημερινό ματς θα επιδιώξουν να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν ένα προβάδισμα πρόκρισης ενόψει επαναληπτικού. Έχει την ποιότητα και την εμπειρία για να το καταφέρει. Απέναντι της θα βρει έναν αντίπαλο που προβληματίζει καθώς δέχεται σταθερά γκολ φέτος. Ο Λουκάκου θα βρίσκεται στην κορυφή με στόχο να ανοίξει χώρους και να τελειώσει φάσεις ενώ οι Ζίγιεχ-Χάβερτζ θα βρίσκονται από πίσω σε ρόλο alternative «δεκαριών». Μάρκος Αλόνσο-Αθπιλικουέτα θα προσπαθήσουν με τα ανεβάσματα τους να δημιουργήσουν υπεραριθμία, όλα οδηγούν στον άσο ημίχρονο / άσο τελικό σε απόδοση 1.88.

Οι επιλογές μου:

22:00 Βιγιρεάλ - Γιουβέντους: GG (1.90) / Stoiximan - 10 units
22:00 Τσέλσι - Λιλ: 1/1 (1.88) / Stoiximan - 10 units