09/06/2023 Previews Γράφει ο Siciliano .

Μάντσεστερ Σίτι - Ίντερ (10/6/2023) Τελικός UEFA Champions League

Τι ισχύει

Μονός τελικός που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, με τις δύο ομάδες να έχουν μοιραστεί τα προς διάθεση εισιτήρια. Σε περίπτωση ισοπαλίας μετά τη συμπλήρωση 90 λεπτών παιχνιδιού, θα ακολουθήσει η παράταση κι εάν ούτε σε εκείνη προκύψει νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτυ.

 

Ρεπορτάζ Μάντσεστερ Σίτι

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επιζητεί μία ιδανική ολοκλήρωση μιας εξαιρετικής σαιζόν, στην οποία πανηγύρισε ήδη την κατάκτηση της Premier League καθώς και του αγγλικού Κυπέλλου μετά τη νίκη (2-1) της περασμένης εβδομάδας κόντρα στη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Η τελευταία της αυτή εμφάνιση ήταν σε μεγάλο βαθμό πειστική αφού κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό κι έφτασε στην επικράτηση παρά το γεγονός ότι ο σέντερ φορ Χάαλαντ δεν βρέθηκε σε τόσο καλή ημέρα.

Η Σίτι βρίσκεται σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 2021, όταν και υπέστη την ήττα (1-0) από την Τσέλσι σε ένα μάλλον βαρετό παιχνίδι από πλευράς θεάματος. Ο Ισπανός τεχνικός νωρίτερα είχε φτάσει σε δύο κατακτήσεις με την Μπαρτσελόνα (2009,2011) και σαφώς θέλει να βάλει ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή του, αυτή τη φορά με τον αγγλικό σύλλογο. Αν μη τι άλλο, οι γαλάζιοι βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα μετρώντας μόλις 1 ήττα στα 27 τελευταία επίσημα παιχνίδια τους (21-5-1), μάλιστα αυτή η μοναδική ήττα ήρθε σε ουσιαστικά αδιάφορο ματς στο φινάλε της Premier League από την Μπρέντφορντ.

 

Απουσίες

Η Σίτι θα παραταχτεί πλήρης στον αποψινό τελικό καθώς ακόμα και ο μπακ Γουόκερ επέστρεψε στη διάθεση του προπονητή του.

 

Aρχική Ενδεκάδα

(3-4-2-1) : Έντερσον - Ακέ, Ντίας, Γουόκερ - Γκρίλις, Στόουνς, Ρόδρι, Σίλβα - Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν - Χάαλαντ

 

Ρεπορτάζ Ίντερ

Από την πλευρά της, η Ίντερ επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2010 σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, μετράει όμως πέντε συμμετοχές σε αυτόν και τρεις κατακτήσεις (1964,1965,2010). Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι είναι βέβαια το αουτσάιντερ της αποψινής συνάντησης παρά τη μεγαλύτερη εμπειρία της σε τελικούς στο θεσμό και αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έφτασε ως εδώ. Μάλιστα οι νερατζούρι είχαν τη χαρά να αποκλείσουν με δύο νίκες τη μισητή συμπολίτισσα Μίλαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης και να πάρουν το πολύτιμο εισιτήριο για την Κωνσταντινούπολη.

Σε γενικές γραμμές πάντως η φετινή σαιζόν δεν είναι και η καλύτερη για την ομάδα της Λομβαρδίας που κατέλαβε την τρίτη θέση της τελικής κατάταξης του καμπιονάτο χωρίς να καταφέρει να διεκδικήσει το σκουντέτο. Στην πιο πρόσφατη εμφάνιση της προ εβδομάδος η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι - ο οποίος παρά τις αντίθετες προβλέψεις θα συνεχίσει στον πάγκο της - επικράτησε εκτός έδρας της Τορίνο (0-1) σε μία αναμέτρηση που δεν έκρινε κάτι αλλά αποτέλεσε σε κάποιο βαθμό πρόβα τζενεράλε για τον αποψινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Απουσίες

Επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις ο Μκιταριάν (Μ) αλλά πιθανόν να μην είναι 100% έτοιμος.

 

Αρχική ενδεκάδα

(3-4-1-2) : Ονάνα - Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι - Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μκιταριάν, Ντιμάρκο - Τσαλχάνογλου - Μαρτίνες, Τζέκο

 

Στοιχηματική εκτίμηση

Η ώρα για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό αγώνα της χρονιάς έφτασε και το φαβορί δεν είναι άλλο από την εντυπωσιακή Μάντσεστερ Σίτι που βαδίζει προς το τρεμπλ. Οι Άγγλοι υπερέχουν σε όλα τα σημεία της μαχητικής Ίντερ και αναμένεται να πάρουν τη νίκη σε συνδυασμό με θέαμα, επιλογή μου θα αποτελέσει ο συνδυασμός της επικράτησης τους με over (2,10 stoiximan).

Σε ό,τι αφορά τα ειδικά στοιχήματα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το over 0,5 προσπάθεια για γκολ από τον Νικολό Μπαρέλα (1,88 stoiximan) καθώς ο Ιταλός μέσος δοκιμάζει συχνά να σκοράρει. Σαν τελικό σκορ μου αρέσει το 3-1 (12,50 stoiximan) που παρατηρείται συχνά σε τελικό, ενώ πιστεύω πως οι νερατζούρι θα βρουν δίχτυα απέναντι στην Σίτι.