20/04/2022 Previews Γράφει ο Αντώνης Μαρκαντώνης

Ligue 1 (20/04): Τα δυνατά σημεία της 33ης αγωνιστικής

Φουλ εμβόλιμη αγωνιστική δράση στη μεγάλη κατηγορία της Γαλλίας, και ο Αντώνης μας δίνει τα χτυπήματά του στα 5 από τα 10 ματς της ημέρας!

Ρεμς-Λιλ (20:00): Πήρε εύκολα το βαθμό κόντρα στη Μονπελιέ η Ρεμς, και σήμερα στοχεύει με το αβαντάζ της έδρας να πάρει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρήσει την απόσταση που έχει από την επικίνδυνη ζώνη και να πλησιάσει την βαθμολογική επιβεβαίωση της παραμονής της. Η Λιλ από την άλλη προέρχεται από την ήττα της στο ντέρμπι μίσους κόντρα στη Λανς, όπου την αφήνει πίσω στην μάχη της Ευρώπης, και σα να μην έφτανε αυτό, σήμερα έρχεται να παίξει χωρίς τους Γιλμάζ (Ε), Μπεν Αρφά (Ε), Μποτμάν (Α), Τζαλό (Α) και Γκρμπιτς (Τ). Να πω την αλήθεια περίμενα πιο σφιχτά σετ από τους μπουκ με τα δεδομένα που υπάρχουν, ειδικά από την πλευρά των λιλουά. Θα πάρω το ρίσκο λοιπόν και θα ποντάρω στο DNB 1 που το βρίσκω στο 2.30 στη Stoiximan.

Τρουά-Κλερμόν (20:00): Ντέρμπι σωτηρίας, με τους τρουαγιέν να θέλουν να εκμεταλλευτούν το αβαντάζ της έδρας για να πάρουν το τρίποντο, ενώ η Κλερμόν ποντάρει στο ότι έχει δείξει ικανή να κάνει τη ζημιά στα εκτός της, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα διπλά που έχει πάρει φέτος σε Νις και Μαρσέιγ. Αν και μιλάμε για ματς που οι δύο ομάδες παίζουν για την σωτηρία τους, πήρα την απόφαση να ποντάρω στον άσο που τον βρίσκω στο 2.30 στη Bet365, αφού οι φιλοξενούμενοι εκτός ότι στις τελευταίες αγωνιστικές δεν πείθουν με την εικόνα τους, σήμερα έρχονται με χωρίς 6 βασικά τους στελέχη στην ενδεκάδα τους που είναι οι Ντεσμάς (Τ), Μπερτομιέ (Μ), Ουντοτζί (Α), Νσιμπά (Α), Γκαστιέν (Μ) και Ρασάνι (Μ).

Μονακό-Νις (20:00): Ξεκαθαρισμα λογαριασμών σήμερα στο Πριγκιπάτο και στο ντέρμπι της Κυανής ακτής, αφού Μονεγάσκοι και νισουά θέλουν μόνο νίκη στη μάχη που δίνουν για να βρεθούν στην 3η θέση. Αμφότερες προέρχονται από δύσκολες νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ το αβαντάζ της έδρας που έχει η Μονακό, καλύπτεται ξεκάθαρα από το ότι η Νις φέτος έχει δείξει άκρως ανταγωνιστική μακριά από τη Ριβιέρα. Αν και σκέφτομαι την κόντρα των γηπεδούχων, την απόφασή μου θα την πάρω στο live. Pregame πάντως θα ποντάρω στο combo GG&Over 2.5 που το βρίσκω στο 2.17 στο pamestoiximan.gr, καθώς μιλάμε για δύο ομάδες που ναι μεν σκοράρουν με ευκολία, αλλά βγάζουν ανασφάλειες στα μετόπισθεν τις τελευταίες αγωνιστικές.

Λυών-Μονπελιέ (22:00): Αντέδρασαν φιλοδωρώντας 6 γκολ τη Μπορντό οι λυωνέ, και σήμερα θέλουν να κάνουν το 2 στα 2 ώστε να μειώσουν υπό προϋποθέσεις στον πόντο την διαφορά τους από την 5άδα. Οι μπρεστουά φαινομενικά είναι ένας βατός αντίπαλος, αφού στα εντός παρουσιάζονται μία του ύψους και μία του βάθους, όμως είναι αρκετά επικίνδυνοι αφού δεν έχουν ξεμπερδέψει και μαθηματικά με την σωτηρία τους. Σε τόσο χαμηλή τιμή το διπλό για μένα δεν ποντάρεται, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μία Λυών, που φέτος έχει δείξει πως εκεί που λες ότι επιτέλους σοβαρεύεται, κάνει την γκέλα και σε προσγειώνει στην πραγματικότητα…Στροφή λοιπόν στο combo GG&Over 2.5 που το βρίσκω στο 1.95 στη Stoiximan, αφού η Μπρεστ είναι ομάδα όπου όσο εύκολα σκοράρει τόσο δύσκολα διατηρεί ανέπαφη την εστία της, ενώ το ίδιο ισχύει και για την ομάδα του Μποζ.

Μαρσέιγ-Ναντ (22:00): Άμεση επιστροφή στις επιτυχίες θέλουν οι Μασσαλοί, αφού μόνο με νίκη θα διατηρηθούν στην 2η θέση, ότι και να γίνει στο ντέρμπι Μονακό-Ρεν σήμερα. Η Ναντ εκτός του ότι δείχνει πως έχει στρέψει όλο της το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου, αφού διατηρεί απόσταση ασφαλείας από τους μπελάδες, σήμερα έρχεται και με τις απουσίες των Τσιριβέγια (Μ), Καστελέτο (Α) και το ερωτηματικό αν θα αγωνιστεί ο Φάμπιο (Α), ενώ παράλληλα και στα εκτός έδρας της βγάζει αδυναμίες. Δεν προκαλεί εντύπωση ο χαμηλός άσος, ωστόσο από μόνος του δεν αποτελεί τρομερή ευκαιρία να πονταριστεί, οπότε με βάση τις αμυντικές αδυναμίες των καναρινιών αλλά και το γεγονός πως επιστρέφει ο Μίλικ για τη Μαρσέιγ, θα στραφώ στο combo 1&Over 1.5 που το βρίσκω στο 1.95 στο pamestoixima.gr

Οι επιλογές μου

Ρεμς-Λιλ (20:00): DNB 1 (2.30) / Stoiximan 6 units

Τρουά-Κλερμόν (20:00): άσος (2.30) / Bet365 6 units

Μονακό-Νις (20:00): GG&Over 2.5 (2.17) / Pamestoixima.gr 6 units

Μπρεστ-Λυών (22:00): GG&Over 2.5 (1.95) / Stoiximan 8 units

Μαρσέιγ-Ναντ (22:00): 1&Over 1.5 (1.95) / Pamestoiximan.gr 8 units