30/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (30/04): Μία ανάσα πριν το τέλος

Η σεζόν πλέον τελειώνει και σήμερα θα πάμε στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος , με το ενδιαφέρον σε πολλές ομάδες να κορυφώνεται. Έχω ξεχωρίσει τα πιο δυνατά σημεία και θα τα δούμε παρακάτω...

 

 

Ίπσουιτς - Τσάρλτον

Η Ίπσουιτς ως αδιάφορη πλέον στο πρωτάθλημα κοιτάζει να κάνει την δική της αγγαρεία. Ήρθε ισόπαλη με 1-1 εντός έδρας και με την Κρου και έφτασε τις 3/4 ισοπαλίες προσφάτως. Δεν κερδίζει εδώ και 5 παιχνίδια, έχοντας εμφανίσει 3/4 G/G στους τελευταίους της αγώνες.

Λίγους βαθμούς πιο κάτω στην μέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Τσάρλτον που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα. Κέρδισε με 2-0 την Σριούσμπερι και έφτασε τις 3 νίκες σε 4 αγωνιστικές. Έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα καθώς εδώ και 10 αγώνες βρίσκει συνεχώς τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Εκτίμηση: Αμφότερες έχουν το εύκολο γκολ και περιμένω να το επιβεβαιώσουν και σήμερα. Πάμε με το G/G στο 1,72.

 

Πλίμουθ - Μίλτον Κέινς Ντονς

Η Πλίμουθ πήρε έναν πολύ σημαντικό βαθμό με το 1-1 απέναντι στην Γουίγκαν και παρέμεινε στους 80 βαθμούς και στην έκτη θέση. Θέλει να παραμείνει εκεί μέχρι το φινάλε της σεζόν για να παίξει στα πλέι οφς, όμως δεν κερδίζει εδώ και 4 αγωνιστικές έχοντας εμφανίσει 3 ισοπαλίες, οι 2 με 0-0.

Η ΜΚ Ντονς κέρδισε με 2-0 την Μόρκαμ και μετά από 3 παιχνίδια χωρίς νίκη επέστρεψε στα τρίποντα. Έφτασε τους 86 βαθμούς και ουσιαστικά κλείδωσε την παρουσία της στα πλέι οφς, ωστόσο διακριτικά κοιτά την δεύτερη θέση από την οποία και απέχει έναν βαθμό.

Εκτίμηση: Μεγάλο παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Αμφότερες θέλουν τη νίκη για τους στόχους τους, όμως η εξέλιξη των υπόλοιπων παιχνιδιών είναι πιθανόν να τους δώσει από έναν βαθμό. Πάμε με ρίσκο στο Χ στο 3,30.

 

Σριούσμπερι - Γουίγκαν

Η Σριούσμπερι δεν έχει κάποιο ενδιαφέρον εδώ και καιρό βρισκόμενη αρκατά χαμηλά στην βαθμολογία. Στο τελευταίο της παιχνίδι έχασε με 2-0 από την Τσάρλτον και παρέμεινε χωρίς νίκη για 5 αγωνιστικές. Σε αυτά τα ματς δέχτηκε 11 τέρματα και σκόραρε 6, δείχνοντας τεράστια αμυντικά κενά.

Η Γουίγκαν έχασε με 3-2 από την Πόρτσμουθ και έβαλε μπελάδες στο κεφάλι της. Δεν κερδίζει εδώ και 5 αγωνιστικές έχοντας 3 ισοπαλίες σε αυτά ματς, όμως παραμένει ακόμα στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 2 βαθμούς διαφορά από την Ρόδεραμ. Με νίκη σήμερα εξασφαλίζει την άνοδο και παράλληλα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Τέλος τα ψέματα για την Γουίγκαν. Κερδίζει και κατακτά τον τίτλο και την άνοδο. Επιλογή το διπλό στο 1,75.

 

Τζίλιγχαμ - Ρόδεραμ

Άλλη μία ήττα γνώρισε η Τζίλιγχαμ που έχασε με 3-1 από την Πόρτσμουθ. Έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτη αγωνιστική και με 40 βαθμούς βρίσκεται ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού. Θέλει καλό αποτέλεσμα σήμερα και παράλληλα ήττες των Φλίτγουντ ή Μόρκαμ για να μπορέσει αν βγει από την ζώνη του υποβιβασμού.

Η Ρόδεραμ έμεινε στο εκτός έδρας 1-1 με την Σάντερλαντ και συνεχίζει την μέτρια πορεία της τον τελευταίο καιρό. Βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 87 βαθμούς και έχει έναν διαφορά από την τρίτη ΜΚ Ντονς. Με νίκη σήμερα κερδίζει την απευθείας άνοδο, ενώ παράλληλα κυνηγά διακριτικά και τον τίτλο, κάτι που μένει σε δεύτερο πλάνο.

Εκτίμηση: Μεγάλο ματς και για τις δύο ομάδες. Σε τέτοιες περιπτώσεις η καλύτερη ομάδα παίρνει αυτό που θέλει. Επιλογή το 2 & Under 3,5 στο 2,15, μιας και αμφότερες θα έχουν το μυαλό τους αρχικά στα άλλα παιχνίδια.

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

14:30  Ίπσουιτς - Τσάρλτον:  G/G  (1,72)  - Betshop - 12 Stake

14:30  Πλίμουθ - Μίλτον Κέινς Ντονς:  X  (3,30)  - Novibet  - 10 Stake

14:30  Σριούσμπερι - Γουίγκαν:  2  (1,75)  - Novibet  - 12 Stake

14:30  Τζίλιγχαμ - Ρόδεραμ:  2 & Under 3,5  (2,15)  - Novibet  - 12 Stake