25/12/2021 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (26/12): Με ότι απέμεινε

Boxing Day με τόσα λίγα ματς δεν... γίνεται, αλλά δυστυχώς ο Covid δεν άφησε περιθώρια στο Νησί μας και έτσι σήμερα θα πάμε με μόλις 4 ματς, εάν δεν αλλάξει η κατάσταση και σε αυτά την τελευταία στιγμή.

 

Άκρινγκτον - Ρόδεραμ

Με πολύ καλή εμφάνιση η Άκρινγκτον κέρδισε με 1-0 την Μπόλτον και επέστρεψε στις νίκες. Έφτασε τις 3 στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και ανέβηκε στην 10η θέση. Δεν έχει αγωνιστεί από τις 11 του μήνα, ωστόσο ελπίζει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει την έβδομη νίκη της φέτος εκεί (6/11 μέχρι τώρα).

Η Ρόδεραμ συνεχίζει απτόητη την πορεία της κερδίζοντας με 0-1 και την Κέμπριτζ στην τελευταία της αγωνιστική στις 18 Δεκέμβρη. Έφτασε τις 4 σερί και παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει την καλύτερη επίθεση με 43 γκολ και την καλύτερη άμυνα με μόλις 15, ενώ εκτός έδρας έχει τον δεύτερο καλύτερο απολογισμό με ρεκόρ 6-3-1 σε 10 εξόδους.

Εκτίμηση: Η Ρόδεραμ είναι κλάσεις ανώτερη της Άκρινγκτον και αν παίξει όπως μας έχει συνηθίσει, τότε θα μας δώσει και το διπλό στο 1,74 της Novibet.

 

Λίνκολν - Μίλτον Κέινς Ντονς

Αν και προηγήθηκε η Λίνκολν στο 91' της Τσέλτεναμ με 1-2, τελικά ισοφαρίστηκε στο 95' σε 2-2 σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Έχασε την ευκαιρία όμως να επιστρέψει στις νίκες, καθώς παραμένει για 7 διαδοχικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς επιτυχία. Έχει τον δεύτερο χειρότερο απολογισμό της κατηγορίας με μόλις 2 νίκες σε 10 παιχνίδια, σκοράροντας μόλις 8 γκολ (2η χειρότερη επίθεση).

Δεν μπόρεσε η ΜΚ να συνεχίσει στα καλά αποτελέσματα χάνοντας από την Όξφορντ με 1-2. Έχασε έδαφος στην μάχη της εξάδας αλλά παραμένει σε επαφή. Πολύ καλή στα εκτός προσφάτως με 3/4 νίκες, σκοράροντας σε όλες μάλιστα από 2 γκολ και πάνω. Στο πρωτάθλημα έρχεται από 3/4 G/G.

Εκτίμηση: Η Λίνκολν το γυροφέρνει αλλά δεν της κάθεται, την ώρα που η ΜΚ προσφάτως είναι καλή στα εκτός, αλλά γενικά δεν πείθει. Αν αξίζει κάτι ίσως είναι το Over 2,5 στο 1,87 της Betshop.

 

Τσέλτεναμ - Πλίμουθ

Συνεχίζει τις κακές εμφανίσεις η Τσέλτεναμ που έχασε με 3-1 από την Σριούσμπερι, με τον αντίπαλο να παίζει για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη λιότερο. Παραμένει χωρίς νίκη εδώ και 4 αγωνιστικές, με την αμυντική της λειτουργία να είναι κάκιστη αφού έχει δεχτεί 16 γκολ στα 5 τελευταία της ματς! Κάπως καλύτερη στα εντός με 5 νίκες σε 11 αγώνες φέτος.

Οι 5 αγωνιστικές χωρίς νίκη ήταν πολλές για την Πλίμουθ που επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας με 1-0 την Τσάρλτον και συνεχίζει να διατηρείται σε τροχιά πλέι οφς. Στα θετικά μάλιστα ήταν το γεγονός πως δεν δέχτηκε γκολ μετά από καιρό, χωρίς να απειληθεί σε πολλές περιπτώσεις. Δεν πάει καλά προσφάτως μακριά από την έδρα της με μία νίκη σε 5 εξόδους, ωστόσο με ρεκόρ 4-4-3 δεν χάνει και εύκολα.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες είναι ευάλωτες αμυντικά και περιμένω να το δείξουν σε ακόμα ένα παιχνίδι. Επιλογή το G/G στο 1,71 της Betshop.

 

Φλίτγουντ - Σριούσμπερι

Σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι η Φλίτγουντ ήρθε ισόπαλη με 0-0 εκτός έδρας απέναντι στην Μόρκαμ. Με ένα πρόσφατο σερί 2-1-0 ξέφυγε ελαφρώς από την επικίνδυνη ζώνη και βλέπει με καλύτερο μάτι την παραμονή της. Σε αυτά τα ματς μάλιστα δέχτηκε μόλις ένα τέρμα, ρίχνοντας ξεκάθαρα βάση στο αμυντικό σκέλος.

Νίκη ανάσα πήρε η Σριούσμπερι που κέρδισε με 3-1 την Τσέλτεναμ και επέστρεψε στις νίκες μετά από 2 ήττες που είχαν προηγηθεί. Με 2 κερδοφόρα ματς στα 4 τελευταία ανέβηκε και αυτή εκτός ζώνης, όμως οι αμυντικές αδυναμίες της είναι πολλές και χρειάζεται άμεση βελτίωση αν θέλει να μείνει στην κατηγορία. Παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας μετά από 11 εξόδους.

Εκτίμηση: Δύσκολο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που πάνε καλούτσικα τελευταία, αλλά βρίσκονται στο όριο του υποβιβασμού Ο βαθμός δεν θα χαλάσει κανέναν και το Χ στο 3.25 της Novibet αξίζει το ρίσκο του.

 

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

17:00  Άκρινγκτον - Ρόδεραμ:  2  (1,74)  - Novibet - 10 Stake

17:00  Λίνκολν - Μίλτον Κέινς Ντονς:  Over 2,5  (1,87)  - Betshop  - 10 Stake

17:00  Τσέλτεναμ - Πλίμουθ:  G/G  (1,71)  - Betshop  - 12 Stake

17:00  Φλίτγουντ - Σριούσμπερι:  Χ  (3,25)  - Novibet  - 10 Stake