22/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (22/02): Ευκαιρία ανάκαμψης για την Όξφορντ

Φουλ αγωνιστική δράση έχει το σημερινό πρόγραμμα. Τα ζευγάρια είναι δύσκολα ως συνήθως, ωστόσο νομίζω πως 5 από αυτά έχουν στοιχηματικό ενδιαφέρον. Πάμε να τα δούμε...

 

Ίπσουιτς - Τσέλτεναμ

Άλλη μία νίκη πήρε η Ίπσουιτς που κέρδισε με 3-0 την Μπάρτον. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας σερί 5-1-1 και με 51 βαθμούς βρίσκεται πλέον στο -4 από την πρώτη εξάδα κυνηγώντας τα πλέι οφς. Από τις καλές επιθέσεις της κατηγορίας έχοντας πετύχει 52 γκολ μέχρι τώρα. Στα θετικά πως έχει κρατήσει το μηδέν παθητικό και στις 4 πρόσφατες αγωνιστικές.

Η Τσέλτεναμ κάνει αυτό που πρέπει μαζεύοντας πόντους και με 40 βαθμούς έχει ξεφύγει ήδη με 10 από την ζώνη του υποβιβασμού. Στο τελευταίο ματς έμεινε στο εντυπωσιακό 5-5 με την Γουίκομ εκτός έδρας και παρέμεινε αήττητη για πέμπτη σερί αγωνιστική (2-3-0). Έρχεται από 3/4 G/G σκοράροντας και στα 4 παιχνίδια, ενώ είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία (13/32).

Εκτίμηση: Αμφότερες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και θεωρώ πως το G/G στο 1,94 της Betshop είναι άξιο της προσοχής μας.

 

Κέμπριτζ - Πλίμουθ

Νίκη ανάσα πήρε η Κέμπριτζ που κέρδισε με 2-0 την Άκρινγκτον και επέστρεψε στις νίκες μετά από 6 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έφτασε στην μέση της βαθμολογίας και στο +11 από την ζώνη του υποβιβασμού, χωρίς να έχει κάποιο μεγάλο στόχο με την φετινή της πορεία. Εντός έδρας έχει 3 συνεχόμενες νίκες και 6 συνολικά σε 16 αναμετρήσεις.

Η Πλίμουθ κέρδισε με 0-2 την Τζίλιγχαμ και έφτασε τις 4 σερί νίκες στο πρωτάθλημα βρισκόμενη σε εξαιρετική κατάσταση. Πάτησε πλέον την πεντάδα και έχει μπει δυνατά στο κυνήγι ακόμα και της απευθείας ανόδου. Εκτός έδρας έχει και αυτή 3 διαδοχικές νίκες και 8 σε 17 εξόδους, έχοντας τον τρίτο καλύτερο εκτός έδρας απολογισμό της κατηγορίας και την καλύτερη επίθεση με 34 γκολ.

Εκτίμηση: Καλή και χρυσή η Κέμπριτζ, αλλά δεν είναι Πλίμουθ. ΟΙ φιλοξενούμενοι πάτησαν γκάζι για την άνοδο και εκτός έδρας είναι μία από τις καλύτερες ομάδες. Σωστό το διπλό στο 2,20 της Novibet.

 

Κρου - Όξφορντ

Η Κρου συνεχίζει το κακό της σερί και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην League Two. Έχασε με 2-0 και από την Γουίγκαν και έφτασε τις 6 συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα σκοράροντας μόλις 2 φορές σε αυτά τα ματς. Παραμένει τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα με εντός έδρας ρεκόρ το 4-4-7, έχοντας παράλληλα μία από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις με 58 γκολ παθητικό.

Η Όξφορντ κέρδισε την Τσάρλτον με 0-4 και πήρε μία μεγάλη νίκη ψυχολογίας που την έψαχνε το τελευταίο διάστημα. Με 4 νίκες στις 7 τελευταίες αγωνιστικές ανέβηκε στην τέταρτη θέση με 56 βαθμούς και δίνει την δική της μάχη όχι μόνο για να παραμείνει εντός των θέσεων των πλέι οφς, αλλά για να κυνηγήσει και αυτή μία θέση στην πρώτη δυάδα. Το εκτός έδρας ρεκόρ της είναι το 6-4-6.

Εκτίμηση: Η Όξφορντ έχει χρυσή ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Κρου και να συνεχίσει με νίκες προς την άνοδο. Σωστό το διπλό στο 1,65 της Novibet.

 

Σάντερλαντ - Μπάρτον

Η παρουσία της Σάντερλαντ στα πλέι οφς δυσκολεύει όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Έχασε με 1-2 από την ΜΚ Ντονς και παρέμεινε χωρίς νίκη για πέμπτη σερί αγωνιστική, έχοντας 4 ήττες με 13 γκολ παθητικό! Βγήκε πλέον στην έβδομη θέση και αν δεν συνέλθει άμεσα θα βρεθεί σε μπελάδες, καθώς ήταν ο φαβορί ακόμα και για τον τίτλο. Πολύ επιθετική εδώ και καιρό προερχόμενη από 4 συνεχόμενα G/G και 4/5 Over 2,5.

Η Μπάρτον ηττήθηκε με 3-0 από την Ίπσουιτς, ωστόσο με τους 43 βαθμούς που έχει βρισκόμενη στην μέση της βαθμολογίας, δεν έχει να φοβάται και να ελπίζει για τίποτα. Παίζει απελευθερωμένα και αυτό φαίνεται από τα 5/6 Over 2,5 και τα 3/4 G/G που έχει προσφάτως, κάτι που δεν θα διαφέρει και στο σημερινό παιχνίδι.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες το έχουν ρίξει στα μεγάλα σκορ και δεν έχω λόγο να μην της εμπιστευτώ και σήμερα. Επιλογή το Over 2,5 στο 1,89 της Betshop.

 

Μπόλτον - Λίνκολν

Τον υπέρ πάντων αγώνα δίνει η Μπόλτον εδώ και καιρό για να μπει στην πρώτη εξάδα και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα. Κέρδισε και την Γουίμπλεντον με 4-0 και με σερί 7-1-1 προσφάτως έφτασε τους 48 βαθμούς, απέχοντας πλέον 7 πόντους από την εξάδα που είναι ο στόχος της. Πολύ δυνατή στο Ρίμποκ έχοντας τελευταία 5 διαδοχικές νίκες, σκοράροντας 16 γκολ και έχοντας δεχτεί μόλις ένα!

Σε μπελάδες ξαναμπαίνει η Λίνκολν που έχασε με 0-1 από την τελευταία Ντονκάστερ και παρέμεινε με μία νίκη στις 5 τελευταίες αγωνιστικές (1-1-3). Βρίσκεται στους 35 βαθμούς και είναι μόλις στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, κάνοντας προσπάθεια για την σωτηρία της. Δεν είναι κακή στα εκτός έδρας παιχνίδια της έχοντας ρεκόρ 5-4-5.

Εκτίμηση: Η Μπόλτον έχει πατήσει το γκάζι εδώ και καιρό και είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Αν συνεχίσει έτσι μπορεί να μπει στα πλέι οφς και η σημερινή νίκη θα την βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Άσος στο 1,94 της Novibet.

 

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

21:45  Ίπσουιτς - Τσέλτεναμ:  G/G  (1,94)  - Betshop  - 10 Stake

21:45  Κέμπριτζ - Πλίμουθ:  2  (2,20)  - Novibet  - 10- Stake

21:45  Κρου - Όξφορντ:  2  (1,65)  - Novibet  - 15 Stake

21:45  Σάντερλαντ - Μπάρτον:  Over 2,5  (1,89)  - Betshop  - 10 Stake

22:00  Μπόλτον - Λίνκολν:  1  (1,94)  - Novibet  - 10 Stake