22/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (22/01): Με το δικό της στυλ η Γουίγκαν

Γεμάτη η αγωνιστική δράση στο σημερινό κουπόνι. Πάμε να δούμε τις πιο δυνατές επιλογές του πρωταθλήματος...

 

Γουίγκαν - Τζίλιγχαμ

Συνεχίζει στους δικούς της ρυθμούς η Γουίγκαν που κέρδισε με 1-2 και την Μόρκαμ στο τελευταίο της παιχνίδι. Έχει να χάσει πλέον από τον περασμένο Οκτώβρη (!) και όπως είναι λογικό βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Για την ακρίβεια είναι δεύτερη με 4 ματς λιγότερα και θέλει να συνεχίσει με νίκες. Εντός έδρας έχει 6 νίκες σε 11 ματς.

Η Τζίλιγχαμ έχασε και από την Μπάρτον με 1-3 και συνεχίζει την ελεύθερη πτώση της. Βρίσκεται στην προτελευταία θέση με μόλις 3 νίκες σε 25 αγωνιστικές, έχοντας 8 ήττες στα τελευταία 9 παιχνίδια της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εκτός έδρας έχει μία νίκη σε 13 εξόδους (1-6-6), έχοντας τις 3 ήττες στα 4 τελευταία ματς.

Εκτίμηση: Η Γουίγκαν παίζει με το δικό της στυλ και παρασέρνει όποιον θέλει στον ρυθμό της. Πιθανό 1 & Over 2,5 στο 1,86.

 

Κέμπριτζ - Κρου

Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει να βρ΄σικεται η Κέμπριτζ, καθώς με τη νίκη της επί της Ντονκάστερ με 3-1 την προηγούμενη αγωνιστική, έφτασε τις 4 σερί νίκες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Τρόφι. Κάνει ουσιαστικά την δική της αντεπίθεση  μήπως και προλάβει τα πλέι οφς, αν και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -10. Έρχεται από 2/3 G/G & Over 2,5.

Η Κρου το παλεύει όσο μπορεί. Στο τελευταίο της παιχνίδι έμεινε στο 0-0 με την Σριούσμπερι εντός έδρας και με έναν μίνι απολογισμό 2-1-1 προσφάτως, έφτασε τους 22 βαθμούς και απέχει 5 πόντους από τις θέσεις σωτηρίας. Εκτός έδρας έχει μία νίκη σε 13 εξόδους, ωστόσο και τα 4 τελευταία εμφάνισαν το G/G & Over 2,5.

Εκτίμηση: Και οι δύο το τελευταίο διάστημα παίζουν καλά και παίρνουν αποτελέσματα. Πολύ πιθανόν το να σκοράρουν τουλάχιστον από μία φορά σήμερα. Επιλογή το G/G στο 1,79 της Betshop.

 

Μόρκαμ - Γουίκομ

Πήγε λίγο να το ισορροπήσει η Μόρκαμ στα τελευταία της παιχνίδια με 4 βαθμούς σε 2 ματς, όμως επανήλθε άμεσα στις ήττες χάνοντας με 1-2 από την Γουίκομ. Βρίσκεται ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού έχοντας εντός έδρας ρεκόρ 4-4-6 και την χειρότερη άμυνα με 24 τέρματα. Προέρχεται από 4/5 G/G & Over 2,5.

Η Γουίκομ κέρδισε και την Όξφορντ με 2-0 και με ένα μίνι σερί 3-1-0 ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Σε αυτές τις νίκες μάλιστα δεν δέχτηκε καν γκολ και θέλει αν συνεχίσει και σήμερα με νέο τρίποντο καθώς ο μεγάλος στόχος είναι η απευθείας άνοδος μέσω της πρώτης δυάδας. Ο απολογισμός της εκτός έδρας είναι 6-5-3 σε 14 αγώνες.

Εκτίμηση: Η Γουίκομ έχει βρει σταθερότητα και κερδίζει με καλό ποδόσφαιρο. Ανορθόδοξη η Μόρκαμ που λογικά θα το πληρώσει για άλλη μία φορά. Διπλό στο 1,88 του Stoiximan.

 

Μπάρτον - Γουίμπλεντον

Άλλη μία νίκη πήρε η Μπάρτον που κέρδισε με 1-3 την Τζίλιγχαμ. Με ένα μίνι θετικό σερί 2-1-0 έφτασε τους 35 βαθμούς και βρίσκεται στο -8 από την πρώτη εξάδα που θέλει να πλησιάσει. Εξαιρετική εντός έδρας προσφάτως με 3 σερί νίκες, στις οποίες και σκόραρε σε όλες από 2 γκολ και πάνω, δεχόμενη μόλις ένα τέρμα.

Προσπάθησε η Γουίμπλεντον απέναντι στην Πόρτσμουθ, αλλά τελικά έμεινε στο δεύτερο σερί 0-0. Αγνοεί τη νίκη εδώ και 5 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού. Στα αρνητικά το επιθετικό πρόβλημα που έχει, καθώς και στα 5 πρόσφατα παιχνίδια της δεν έχει καταφέρει να σκοράρει. Εκτός έδρας έχει 7/13 ήττες.

Εκτίμηση: Ευκαιρία για την καλή Μπάρτον να φτάσει σε άλλη μία νίκη εντός έδρας απέναντι στην κακή Γουίμπλεντον. Άσος στο 2,09.

 

Σάντερλάντ - Πόρτσμουθ

Άλλο ένα ματς που δεν κατάφερε η Σάντερλαντ να κερδίσει, καθώς έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας με την Άκρινγκτον. Παρέμεινε έτσι για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς τρίποντο, ωστόσο είναι στην τρίτη θέση σε ισοβαθμία με την δεύτερη Γουίγκαν και κυνηγά την πρώτη δυάδα. Εντός έδρας έχει τον καλύτερο απολογισμό με ρεκόρ 10-1-2, έχοντας την δεύτερη καλύτερη επίθεση με 30 γκολ και την καλύτερη άμυνα με 9 τέρματα.

Στο 0-0 με την Γουίμπλεντον έμεινε η Πόρτσμουθ και έμεινε για τρίτη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Σε αυτά τα παιχνίδια μάλιστα σκόραρε μόλις ένα τέρμα και δικαιολογημένα πλέον έπεσε στην ένατη θέση. Έχει επαφή με τα πλέι οφς, ενώ τα  πηγαίνει καλά και μακριά από το λιμάνι της με ρεκόρ 4-5-4 και ισορροπία στα γκολ (12-12).

Εκτίμηση: Η πρόσφατη εικόνα της Πόρτσμουθ δεν δείχνει ομάδα που μπορεί να φύγει με καλό αποτέλεσμα σήμερα, έστω και αν εκτός τα πάει καλά. Τρομερή η Σάντερλαντ εντός έδρας, μπορεί να φτάσει στη νίκη και να πει σφήνα στην δυάδα. Άσος στο 1,91.

 

Οι προτάσεις μου:

 

17:00  Γουίγκαν - Τζίλιγχαμ:  1 & Over 2,5  (1,86)  - Novibet  - 15 Stake

17:00  Κέμπριτζ - Κρου:  G/G  (1,79)  - Betshop  - 12 Stake

17:00  Μόρκαμ - Γουίκομ:  2  (1,88)  - Stoiximan  - 10 Stake

17:00  Μπάρτον - Γουίμπλεντον:  1  (2,09)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Σάντερλάντ - Πόρτσμουθ:  1  (1,91)  - Novibet  - 10 Stake