19/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (19/02): Οι μάχες κορυφώνονται

Φουλ αγωνιστική δράση και σήμερα και πιο συγκεκριμένα για την 39η ημέρα. Το κίνητρο μεγαλώνει καθώς τα περιθώρια στενεύουν, οπότε πάμε να δούμε τα πιο δυνατά μας σημεία.

 

Γουίγκαν - Μόρκαμ

Μία εύκολη και επαγγελματική νίκη πρόσθεσε στο τσεπάκι της η Γουίγκαν που κέρδισε με 0-2 την Κρου. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την ισοπαλία με την ΜΚ Ντονς και συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 76 βαθμούς και στο -4 από την Ρόδεραμ, έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα. Η νίκη σήμερα είναι απαραίτητη, σε μία έδρα όπου έχει 4/5 νίκες προσφάτως και 11/18 φέτος στο πρωτάθλημα.

Βαριά ήττα γνώρισε η Μόρκαμ που έχασε με 5-0 από την Σριούσμπερι. Συνεχίζει την κατρακύλα της εδώ και πολύ καιρό, μένοντας χωρίς νίκη εδώ και 11 αγωνιστικές. Στα 4 τελευταία παιχνίδια της μετρά 3 ήττες έχοντας δεχτεί σε αυτά τα ματς 11 τέρματα. Βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού, αλλά είναι στο -1 από τις θέσεις σωτηρίας. Εκτός έδρας έχει την δεύτερη χειρότερη επίδοση με 13/19 ήττες και δεν δεύτερη χειρότερη άμυνα με 43 γκολ.

Εκτίμηση: Η μέρα με την νύχτα είναι οι δύο ομάδες. Η σοβαρή Γουίγκαν δεν θα έχει πρόβλημα και θα φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Επιλογή το 1 & Over 1,5 στο 1,70.

 

Κέμπριτζ - Μίλτον Κέινς Ντονς

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο συνεχίστηκε η πορεία της Κέμπριτζ που έχασε με το βαρύ 6-0 από την Σέφιλντ. Παραμένει χωρίς νίκη εδώ και 4 αγωνιστικές, έχοντας 3 ήττες. Σε αυτά τα ματς δέχτηκε συνολικά 13 γκολ και είναι και ο λόγος που βρίσκεται περίπου στην μέση της βαθμολογίας έχοντας απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις. Εντός έδρας πάντως μετρά 4/5 νίκες προσφάτως.

Η ΜΚ στο ντέρμπι με την Γουίγκαν έμεινε στο 1-1 εντός έδρας αλλά συνεχίζει το εξαιρετικό της σερί. Έφτασε τις 8 νίκες και τις 3 ισοπαλίες στις τελευταίες αγωνιστικές και ανέβηκε στην τρίτη θέση μόλις στο -3 από την δυάδα και την απευθείας άνοδο. Θα τα παίξει όλα για να τα καταφέρει, εκμεταλλευόμενη σήμερα και την καλή εκτός έδρας πορεία της με 11 διπλά σε 19 εξόδους (4/5 προσφάτως).

Εκτίμηση: Καλή η Κέμπριτζ εντός, αλλά η έλλειψη κινήτρου φέρνει προβλήματα. Ανώτερη η ΜΚ και με υψηλούς στόχους. Πολύ καλό το διπλό στο 1,84.

 

 

Λίνκολν - Σάντερλαντ

Αναμενόμενη ήταν η ήττα με 2-1 από την Ρόδεραμ για την Λίνκολν, η οποία άμεσα άφησε πίσω τη νίκη επί της Γουίμπλεντον. Έφτασε τις 4 ήττες στα 6 τελευταία ματς και πλέον βρίσκεται στο +7 από τις επικίνδυνες θέσεις. Συνήθως εντός έδρας παίζει πιο δυναμικά, αλλά σταθερά δέχεται γκολ έχοντας εμφανίσει 3/5 G/G στα πρόσφατα παιχνίδια της.

Κέρδισε με 2-0 την Κρου, ενώ είχε καλή παρουσία αλλά ζορίστηκε αρκετά μέχρι να σκοράρει. Το σημαντικό είναι η νίκη με την οποία έφτασε τις 3 στα 4 τελευταία ματς και ανέβηκε ξανά στις θέσεις των πλέι οφς όντας φορμαρισμένη. Συνεχίζει πάντως να μην εμπνέει εμπιστοσύνη, ειδικά εκτός έδρας όπου μετρά 6 νίκες σε 19 παιχνίδια, έχοντας δεχτεί 33 γκολ.

Εκτίμηση: Αν η Σάντερλαντ ήταν πιο σοβαρή θα πήγαινα στο διπλό. Τώρα μένω στο αξιόλογο G/G στο 1,82 της Betshop.

 

Πόρτσμουθ - Γουίκομ

Δεν μπόρεσε να φύγει με τον βαθμό από την έδρα της Πλίμουθ χάνοντας με 1-0, παραμένοντας έτσι χωρίς νίκη για δεύτερη αγωνιστική. Με πρόσφατο σερί το 6-2-1 έχει φτάσει τους 58 βαθμούς, απέχει 8 από την εξάδα και προσπαθεί να καταφέρει κάτι που πριν πολύ καιρό φάνταζε ακατόρθωτο με τις εμφανίσεις της. Εντός έδρας έχει ρεκόρ 10-4-4 με 4/5 νίκες προσφάτως.

Τους 65 πόντους έφτασε η Γουίκομ που κέρδισε με 1-0 την Φλίτογυντ και με 3 νίκες στα 4 τελευταία της παιχνίδια βρίσκεται στο -1 από την εξάδα. Μία κοιλιά ήταν αρκετή για να την ρίξει πριν λίγους μήνες από τα πλέι οφς, όμως πήρε τα πάνω της και δείχνει ικανή να επανέλθει. Από τους καλύτερους απολογισμούς εκτός έδρας με ρεκόρ 7-6-5, έχοντας ωστόσο μία νίκη στα 4 τελευταία ματς.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες ουσιαστικά έχουν τους ίδιους στόχους. Λίγο η έδρα της Πόρτσμουθ και λίγο η ποιότητα της Γουίκομ με οδηγούν στο Χ σε απόδοση 3,30 στον Stoiximan.

 

Τσέλτεναμ - Γουίμπλεντον

Άλλη μία σημαντική ανάσα πήρε η Τσέλτεναμ που κέρδισε με 1-3 την Μόρκαμ και έφτασε στη δεύτερη νίκη της στα 3 τελευταία ματς. Έφτασε έτσι στους 47 βαθμούς και ξέφυγε για τα καλά από τις επικίνδυνες θέσεις που κινδύνευε. Χρειάζεται ωστόσο ακόμα πόντους για την οριστική σωτηρία. Είναι η δεύτερη ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες φέτος έχοντας φτάσει τις 14.

Σε πιο δύσκολη κατάσταση βρίσκεται η Γουίμπλεντον που έχασε με 0-2 και από την Λίνκολν και έφτασε τις 3 σερί ήττες στο πρωτάθλημα. Με 33 βαθμούς βρίσκεται ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος από εδώ και πέρα. Αυτή είναι η πρώτη ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες, έχοντας φτάσει τις 15 συνολικά φέτος.

Εκτίμηση: Λίγο το κίνητρο και των δύο για βαθμούς και λίγο το γεγονός πως και οι δύο είναι οι ομάδες με τις περισσότερες ισοπαλίες φέτος, με οδηγούν στο Χ σε απόδοση 3,30 στη Novibet.

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

17:00  Γουίγκαν - Μόρκαμ:  1 & Over 1,5  (1,70)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Κέμπριτζ - Μίλτον Κέινς Ντονς:  2  (1,84)  - Novibet - 10 Stake

17:00  Λίνκολν - Σάντερλαντ:  G/G  (1,82)  - Betshop - 10 Stake

17:00  Πόρτσμουθ - ΓουίκομΧ  (3,30)  - Stoiximan - 10 Stake

17:00  Τσέλτεναμ - Γουίμπλεντον:  Χ  (3,30)  - Novibet  - 10 Stake