17/12/2021 Previews

League One Αγγλίας (18/12): Στο πέρασμα του Covid-19

Λειψή είναι η αγωνιστική σήμερα, καθώς ο Covid έχει έξαρση στην Αγγλία και πάρα πολλά παιχνίδια σε όλες τις κατηγορίες έχουν αναβληθεί. Την ώρα που γράφεται το εν λόγω κείμενο έχουμε αναβολές σε 6 ματς, κάτι που σημαίνει πως εάν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή, θα έχουμε στη σέντρα τα υπόλοιπα 6 παιχνίδια. Πάμε να τα δούμε...

 

Ίπσουιτς - Σάντερλαντ

Η Ίπσουιτς κατάφερε να αποκλειστεί από την Μπάροου στο Κύπελλο με 2-0 και να επικεντρωθεί μόνο στο πρωτάθλημα. Νωρίτερα είχε μείνει στο 1-1 με την Γουίγκαν, μένοντας έτσι με μία νίκη στις 6 τελευταίες αγωνιστικές. Έπεσε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα και καλείται αν την βελτιώσει στον πάγκο πλέον ο ΜακΚένα που ήταν προπονητής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έρχεται από 4 σερί Under 2,5 σκοράροντας ένα μόνο γκολ σε αυτά τα παιχνίδια.

Η Σάντερλαντ επικράτησε με 2-1 της Πλίμουθ και έφτασε στην τρίτη νίκη της στις 4 τελευταίες αγωνιστικές. Έφτασε την τρίτη θέση και απέχει μόλις 2 βαθμούς από την κορυφή. Εκτός έδρας υστερεί με 4 νίκες σε 10 εξόδους και μόλις 1/4 προσφάτως, δεχόμενη εύκολα το γκολ. Στόχος είναι η πρώτη δυάδα για την άνοδο, οπότε οι 3 βαθμοί σε κάθε ματς είναι απαραίτητοι.

Εκτίμηση: Το κλίμα στην Ίπσουιτς άλλαξες και περιμένω να δω βελτίωση. Η ανώτερη Σάντερλαντ εκτός έχει κενά και συνήθως τα πληρώνει. Πιθανό το G/G στο 1,80 της Betshop.

 

Κέμπριτζ - Ρόδεραμ

Δεν μπόρεσε η Κέμπριτζ να συνεχίσει ε νίκες, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Τσάρλτον πριν λίγες μέρες. Με 26 βαθμούς βρίσκεται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας και προς το παρόν οι στόχοι της... αγνοούνται. Κακή εντός έδρας με 3 νίκες σε 11 ματς, έχοντας δεχτεί 17 γκολ συνολικά στην έδρα της.

Η Ρόδεραμ κέρδισε και την Μπάρτον με 3-1 και έφτασε σε ακόμα μία νίκη. Βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με εξαιρετικό σερί και πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχοντας βάλει πλώρη για την Τσάμπιονσιπ. Εκτός έδρας έχει τον δεύτερο καλύτερο απολογισμό με ρεκόρ 5-3-1 και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 3 γκολ παθητικό!

Εκτίμηση: Άκρως επαγγελματική ομάδα φέτος η Ρόδεραμ, θεωρώ πως θα φτάσει στη νίκη εύκολα ή δύσκολα και θα μας δώσει το διπλό του 1,65 στη Novibet.

 

Μόρκαμ - Φλίτγουντ

Η Μόρκαμ έχασε με 2-0 από την Πόρτσμουθ  και γνώρισε την τρίτη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα, παραμένοντας χωρίς νίκη παράλληλα εδώ και 4 αγωνιστικές. Δεν είναι ιδιαίτερα καλή εντός έδρας με 3 νίκες σε 10 ματς, με τα παιχνίδια της συνήθως να μην μένουν στο μηδέν.

Δεύτερη σερί νίκη για την Φλίτγουντ που επικράτησε και της Τζίλιγχαμ με 2-1. Έφτασε μόλις τις 5 νίκες φέτος και ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις έστω και για 2 βαθμούς. Κάκιστη η εκτός έδρας πορεία της με μία νίκη σε 10 αγώνες, έχοντας δεχτεί συνολικά 23 γκολ!

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες δεν είναι και από τις καλύτερες στην κατηγορία, ωστόσο με την πρόσφατη εικόνα τους προβάδισμα έχει η Φλίτγουντ που έχει κάνει ένα σερί νικών. Επιλογή το διπλό στο 2,65 της Novibet.

 

Όξφορντ - Γουίγκαν

Δεύτερη σερί νίκη για την Όξφορντ και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς επικράτησε με 1-2 και της ΜΚ Ντονς. Ανέβηκε και πάλι εντός της πρώτης πεντάδας και κυνηγά και την πρώτη δυάδα για την απευθείας άνοδο. Εντός έδρας είναι πολύ δυνατή με 7 νίκες σε 11 παιχνίδια έχοντας πετύχει 21 γκολ και έχοντας δεχτεί μόλις 9, από τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία.

Δεν κατάφερε η Γουίγκαν να κερδίσει την Ίπσουιτς στο τελευταίο ματς μένοντας στο 1-1, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε και τις πολλές φάσεις από τις δύο ομάδες. Ακόμα και με αυτό το αποτέλεσμα βρίσκεται στην δυάδα και στοχεύει στην απευθείας άνοδο και στο πρωτάθλημα. Εκτός έδρας έχει τον καλύτερο απολογισμό με 7 νίκες σε 9 ματς.

Εκτίμηση: Συγκρούονται δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα. Το ενδεχόμενο να μείνουν στην ισοπαλία είναι πιθανό και το Χ στο 3,40 της Novibet αξίζει.

 

Πλίμουθ - Τσάρλτον

Η κακή πορεία της Πλίμουθ τελευταία συνεχίζεται. Έχασε και από την Σάντερλαντ με 2-1 και με ένα πρόσφατο αρνητικό σερί 0-1-4 βρίσκεται οριακά στην πρώτη εξάδα, ως μία από τις πιο ντεφορμέ της κατηγορίας. Εντός έδρας έχει 6 νίκες σε 11 παιχνίδια, εμφανίζοντας 5 διαδοχικά Over 2,5.

Λίγους βαθμούς πιο κάτω της βρίσκεται η Τσάρλτον που έρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο της ματς κέρδισε με 2-0 την Κέμπριτζ και ήταν το τρίτο διαδοχικό που δεν δέχτηκε γκολ. Έχει ως στόχο τα πλέι οφ, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τις εκτός έδρας επιδόσεις της (3-2-5).

Εκτίμηση: Τσάρλτον έχει την ευκαιρία ως φορμαρισμένη ομάδα να συνεχίσει με νίκες. Το διπλό στο 2,70 της Novibet αξίζει το ρίσκο του.

 

Σριούσμπερι - Τσέλτεναμ

Άλλη μία ήττα γνώρισε η Σριούσμπερι την προηγούμενη αγωνιστική, αυτήν την φορά από την Ντονκάστερ με 1-0. Έφτασε τις 3 στις 5 τελευταίες αγωνιστικές και πλέον βρίσκεται στο όριο του υποβιβασμού. Πολύ καλύτερη εντός έδρας έχοντας 5 νίκες σε 10 παιχνίδια, με τις 3/4 να είναι στα πρόσφατα ματς.

Η Τσέλτεναμ έμεινε στο 2-2 με την Λίνκολν εντός έδρας και παρέμεινε χωρίς νίκη για τρίτη αγωνιστική. Σαφώς και τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτά τα ματς τα έπαιξε η άμυνά της, αφού δέχτηκε 9 γκολ σε 3 αγώνες! Περίπου στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς αν έχει μεγάλους στόχους. Το ρεκόρ της εκτός έδρας είναι 2-4-4.

Εκτίμηση:  Αν κάποιος αξίζει τη νίκη σήμερα, αυτή είναι η Σριούσμπερι που εντός έδρας μεταμορφώνεται προς το καλύτερο. Ο άσος στο 2,40 της Novibet αξίζει.

 

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

17:00  Ίπσουιτς - Σάντερλαντ:  G/G  (1,80)  - Betshop  - 10 Stake

17:00  Κέμπριτζ - Ρόδεραμ:  2  (1,65)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Μόρκαμ - Φλίτγουντ:  2  (2,65)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Όξφορντ - Γουίγκαν:  Χ  (3,40)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Πλίμουθ - Τσάρλτον:  2  (2,70)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Σριούσμπερι - Τσέλτεναμ:  1  (2,40)  - Novibet - 10 Stake