17/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (18/01): Επιστρέφει άμεσα η Ρόδεραμ

Εξ αναβολής παιχνίδια έχει σήμερα το μενού, με 4 αναμετρήσεις να διεξάγονται για να καλύψουν οι ομάδες το χαμένο έδαφος με τις αναβολές. Πάμε να τις δούμε.

 

Γουίμπλεντον - Πόρτσμουθ

Το θετικό είναι πως η Γουίμπλεντον έπαιξε πάρα πολύ καλά απέναντι στην Μόρκαμ και δημιούργησε πολλές φάσεις χωρίς να απειληθεί αρκετές φορές. Το αρνητικό είναι πως δεν κατάφερε να σκοράρει για τέταρτο διαδοχικό ματς, μένοντας χωρίς νίκη για πέμπτο σερί παιχνίδι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Βρίσκεται στο όριο του υποβιβασμού, έχοντας εντός έδρας 6/10 ισοπαλίες.

Η Πόρτσμουθ είχε 22 τελικές προσπάθειες και όμως ηττήθηκε από την ΜΚ Ντονς με 1-2. Έμεινε στην ένατη θέση και απέχει 6 πόντους από την πρώτη εξάδα, έχοντας όμως και δύο παιχνίδια λιγότερα, μένοντας έτσι στον στόχο των πλέι οφς. Πολύ καλή εκτός έδρας προσφάτως με 3/4 νίκες, έχοντας γενικά απόλυτη ισορροπία με σερί 4-4-4.

Εκτίμηση: Η Γουίμκπλεντον δεν χάνει εύκολα εντός έδρας, την ώρα που η Πόρτσμουθ είναι πολύ δυνατή στα εκτός. Κάπου στην μέση βλέπω το ματς και το Χ στο 3,45 της Novibet αξίζει.

 

Κέμπριτζ - Ντονκάστερ

Σημαντική νίκη πήρε η Κέμπριτζ που κέρδισε με 0-1 την Λίνκολν, επέστρεψε στις νίκες και ξέφυγε έτσι με 6 βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Αν υπολογίσουμε το Κύπελλο και το Λιγκ Τρόφι, έφτασε τις 3 συνεχόμενες νίκες και παίζει με ανεβασμένη ψυχολογία. Εντός έδρας δεν κερδίζει εδώ και 4 ματς, χωρίς να έχει σκοράρει στα 2 πιο πρόσφατα.

Η Ντονκάστερ συνεχίζει απτόητη το σερί της, καθώς έχασε με 1-2 και από την Γουίγκαν και με 4 συνεχόμενες νίκες παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Εκτός έδρας έχει τον χειρότερο απολογισμό φέτος με 11 ήττες σε 12 εξόδους, χωρίς να έχει ακόμα νίκη, ενώ παράλληλα έχει την χειρότερη επίθεση με 6 γκολ και την χειρότερη άμυνα με 30!

Εκτίμηση: Η Κέμπριτζ έχει την ευκαιρία να συνεχίσει με νίκες απέναντι στο... πτώμα της Ντονκάστερ και ο άσος στο 1,75 του Stoiximan είναι πιθανός.

 

Μόρκαμ - Γουίγκαν

Μάλλον τυχερή θα πρέπει να αισθάνεται η Μόρκαμ με το εκτός έδρας 0-0 απέναντι στη Γουίμπλεντον. Δεν είχε καλή παρουσία, δέχτηκε αρκετές φάσεις και τυχαία δεν δέχτηκε το γκολ. Έχει μία μόλις νίκη στα 7 τελευταία της παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού έχοντας μία νίκη στα τελευταία 5 εντός έδρας παιχνίδια της.

Η Γουίγκαν κέρδισε με 1-2 εκτός έδρας την Ντονκάστερ και έφτασε τις 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα ανέβηκε στην τέταρτη θέση και απέχει 4 βαθμούς από την κορυφή, ωστόσο έχει και 5 παιχνίδια λιγότερα! Ο στόχος είναι το πρωτάθλημα και η άνοδος και με τέτοιο εξαιρετικό εκτός έδρας απολογισμό (9-1-1) δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Εκτίμηση: Η Γουίγκαν έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο καθώς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σκοράροντας συνεχώς. Το διπλό στο 1,69 της Novibet είναι μία καλή επιλογή.

 

Ρόδεραμ - Λίνκολν

Σε ένα παιχνίδι με παρά πολλές φάσεις εκατέρωθεν, η Ρόδεραμ έχασε με 1-0 από την Φλίτγουντ γνωρίζοντας μόλις την πέμπτη της ήττα σε 25 αγωνιστικές φέτος. Βρίσκεται στο -2 από την κορυφή με 2 παιχνίδια λιγότερα και έχει ως μοναδικό στόχο την απευθείας άνοδο. Από τις δυνατές έδρες, έχει 9 νίκες σε 13 αγώνες, διαθέτοντας παράλληλα την καλύτερη επίθεση με 32 γκολ.

Δεν μπόρεσε να συνεχίσει με νίκη η Λίνκολν που ηττήθηκε με 0-1 από την Κέμπριτζ. Ωστόσο, με τις 2 προηγούμενες νίκες ανέβηκε στο +4 από τις θέσεις του υποβιβασμού και κοιτάζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία την συνέχεια. Για τα δεδομένα της έχει καλό εκτός έδρας απολογισμό με ρεκόρ 4-4-4 και γκολ 17-16.

Εκτίμηση: Η Ρόδεραμ δύσκολα θα κάνει δεύτερη σερί γκέλα στο πρωτάθλημα. Θα μπει δυνατά και πιθανόν θα κερδίσει εύκολα. Λογική η επιλογή του 1 & Over 1,5 στο 1,70 της Novibet.

 

Οι προτάσεις μου

 

21:45  Γουίμπλεντον - Πόρτσμουθ:  Χ  (3,45)  - Novibet  - 10 Stake

21:45  Κέμπριτζ - Ντονκάστερ:  1  (1,75)  - Stoiximan  - 10 Stake

21:45  Μόρκαμ - Γουίγκαν:  2  (1,69)  - Novibet  - 12 Stake

21:45  Ρόδεραμ - Λίνκολν:  1 & Over 1,5  (1,70)  - Novibet  12 Stake