15/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (14/01): Συνεχίζει η Γουίγκαν

Φουλ αγωνιστική δράση στο σημερινό πρόγραμμα καθώς μετά από πάρα πολύ καιρό δεν υπάρχει ούτε μία αναβολή, τουλάχιστον προς το παρόν. Πάμε να δούμε τα παιχνίδια παρακάτω...

 

Άκρινγκτον - Σάντερλαντ

Δεν απέφυγε το γνωστό της παιχνίδι η Άκρινγκτον και με προσεχτική τακτική έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με την ΜΚ Ντονς, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη σερί ισοπαλία της. Παραμένει χωρίς ήττα στα 4 τελευταία ματς (2-2-0), ωστόσο απέχει 8 πόντους από την πρώτη εξάδα. Είναι ομάδα που προσέχει πολύ και για αυτό έχει εμφανίσει και 5 διαδοχικά Under 2,5.

Ήττα σοκ υπέστη η Σάντερλαντ χάνοντας με 1-3 από την Λίνκολν την προηγούμενη αγωνιστική, μένοντας έτσι για δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη. Μάλιστα, είναι το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που δέχεται 3 γκολ, με την αμυντική της συνοχή να πηγαίνει περίπατο. Είναι στη δεύτερη θέση, έχοντας εκτός έδρας μόλις 5 διπλά σε 13 εξόδους. Έρχεται από 5 σερί Over 2,5 και 4/5 Over 4,5.

Εκτίμηση: Η Άκρινγκτον είναι δυνατή εντός έδρας και δεν θα εγκαταλείψει το ματς αμαχητί. Η Σάντερλαντ μπορεί να είναι ανώτερη, αλλά στα εκτός χάνεται. Πιθανό G/G στο 1,76 της Betshop.

 

Γουίκομ - Όξφορντ

Σταθερή και ουσιαστική ήταν η Γουίκομ στο τελευταίο της εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπόλτον, κερδίζοντας εύκολα με 0-2. Επέστρεψε στις νίκες και με ένα μίνι σερί 2-1-0 προσφάτως έφτασε στην τρίτη θέση και στο -1 από την κορυφή. Αρκετά δυνατή εντός έδρας με 8 νίκες σε 12 ματς, εμφανίζοντας 3 σερί G/G & Over 2,5.

Δεν ήταν καλή η Όξφορντ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Λίνκολν καθώς έχασε με 2-0. Παραμένει με μία νίκη στα 4 τελευταία ματς, αλλά βρίσκεται εντός των θέσεων των πλέι οφ όπου είναι και ο στόχος της φέτος. Δεν είναι καλή μακριά από την έδρα της έχοντας 4 διπλά σε 11 εξόδους, έχοντας προσφάτως 3/4 G/G.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες είναι ποιοτικές μεσοεπιθετικά και σκοράρουν με ευκολία. Πολύ πιθανό το G/G σήμερα στο 1,72 της Betshop.

 

Γουίμπλεντον - Μόρκαμ

Άλλη μία ήττα γνώρισε η Γουίμπλεντον που έχασε με 1-0 και από την ΜΚ Ντονς. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, στις οποίες μάλιστα δεν σκόραρε. Δεν κερδίζει εδώ και 3 αγωνιστικές με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού. Εντός έδρας έχει τον δεύτερο χειρότερο απολογισμό με ρεκόρ 2-5-2 και απόλυτη ισορροπία στα γκολ (15-15).

Το πάλεψε πάρα πολύ στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με την Τόυεναμ, προηγήθηκε με 0-1, αλλά στα τελευταία λεπτά δεν άντεξε και γνώρισε την ήττα με 3-1. Νωρίτερα με εντυπωσιακή ανατροπή κέρδισε με 4-3 την Μόρκαμ και επέστρεψε στις νίκες μετά από καιρό. Είναι εντός της ζώνης του υποβιβασμού έχοντας 8 ήττες σε 11 εξόδους.

Εκτίμηση: Αν η Μόρκαμ δεν είχε την κούραση του Κυπέλλου θα πήγαινα πιο ζεστά στην κόντρα. Θα πάω όμως στο Χ2 στο 1,98 της Novibet, αφού είναι τέτοια η εικόνα της Γουίμπλεντον προσφάτως που δεν αφήνει άλλα περιθώρια.

 

Κρου - Σριούσμπερι

Άμεση ήταν η επιστροφή της Κρου στις νίκες, καθώς επικράτησε με  2-1 της Τσάρλτον στο τελευταίο της ματς. Με 3 νίκες στα 5 πρόσφατα παιχνίδια της έχει δείξει σημάδια ζωής και με τους 21 βαθμούς στο τσουβάλι της έφτασε στο -4 από τις θέσεις σωτηρίας. Αρκετά επιθετική ως ομάδα προερχόμενη από 4 σερί G/G & Over 2,5.

Δεν είχε καμία τύχη η Σριούσμπερι στο εκτός έδρας ματς με την Λίβερπουλ για το Κύπελλο. Μπορεί να προηγήθηκε με 0-1, αλλά τελικά έχασε με 4-1 και αποκλείστηκε. Στο πρωτάθλημα κέρδισε με 1-0 την Σέφιλντ και με ένα σερί 3-1-0 έφτασε στη μέση της βαθμολογίας. Έρχεται από 3/5 Over 2,5 και 3/4 No Goal.

Εκτίμηση: Οι γηπεδούχοι αρχίζουν να δείχνουν καλύτερη εικόνα και με βάση τα πρόσφατα παιχνίδια τους, αξίζουν μία τύχη σήμερα. Η Σριούσμπερι είναι καλή προσφάτως, αλλά στα εκτός έχει προβλήματα. Επιλογή το 1Χ στο 1,62 της Novibet.

 

Λίνκολν - Κέμπριτζ

Άλλη μία νίκη πέτυχε η Λίνκολν και μάλιστα αρκετά δύσκολη, καθώς επικράτησε με 1-3 της Σάντερλαντ και ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί και η σπουδαία νίκη επί της Όξφορντ. Με αυτά τα 2 τρίποντα έφτασε τους 28 βαθμούς και ξέφυγε από τις επικίνδυνες θέσεις. Μέτρια εντός έδρας με ρεκόρ 3-3-6 σε 12 παιχνίδια.

Μετά την τεράστια πρόκριση στο Κύπελλο επί της Νιούκαστλ με 0-1, η Κέμπριτζ κέρδισε και το Λιγκ Τρόφι με 2-1 την Πόρτσμουθ, παίρνοντας έτσι άλλη μία νίκη ψυχολογίας.  Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 0-0 με την Πόρτσμουθ και παρέμεινε χωρίς νίκη για τρίτη διαδοχική αγωνιστική, μένοντας στο +4 από την ζώνη του υποβιβασμού. Εκτός έδρας προσφάτως έχει 3/4 ήττες με 3/4 Over 3,5.

Εκτίμηση: Η Κέμπριτζ θα το πάει συντηρητικά το ματς και είναι ικανή να παρασύρει και την Λίνκολν σε αυτούς τους ρυθμούς. Αξίζει το Under 2,5 στο 1,90 του Stoiximan.

 

Μπόλτον - Ίπσουιτς

Κακή για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν η Μπόλτον που έχασε με 0-2 και από την Γουίκομ. Έφτασε τις 4 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα σκοράροντας μόλις ένα γκολ σε αυτά τα ματς, με αποτέλεσμα να έχει πλησιάσει πολύ τις θέσεις του υποβιβασμού. Πιο δυνατή σαφώς στο Ρίμποκ με ρεκόρ 4-4-3 σε 11 αγώνες.

Δεύτερη διαδοχική νίκη για την Ίπσουιτς που κέρδισε και την Τζίλιγχαμ με 0-4. Δεν έχει δεχτεί γκολ σε αυτές τις νίκες της, με αποτέλεσμα να φτάσει στο -8 από την πρώτη εξάδα κυνηγώντας τα πλέι οφ. Μέτρια εκτός έδρας με ρεκόρ 4-2-6, έχοντας μία νίκη στα 4 τελευταία ματς. Σε αυτά εμφάνισε 3/4 Under 2,5.

Εκτίμηση: Με τον τρόπο που παίζουν δεν αποκλείεται να έχουμε άλλο ένα G/G. Στο 1,77 της Betshop το κρατάω.

 

Ντονκάστερ - Γουίγκαν

Η μία ήττα διαδέχεται την άλλη για την Ντονκάστερ που μετά την επεισοδιακή ήττα από την Μόρκαμ με 4-3, ηττήθηκε και από την Φλίτγουντ με 0-1. Έφτασε τις 6 ήττες στις 7 τελευταίες αγωνιστικές βρισκόμενη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας και 3/4 ήττες προσφάτως εντός έδρας.

Σε πολύ καλή κατάσταση βρίσκεται η Γουίγκαν που κέρδισε και την Μπλάκμπερν με 3-2 στο Κύπελλο, παίρνοντας έτσι στην επόμενη φάση. Νωρίτερα κέρδισε με 2-3 την Όξφορντ για το πρωτάθλημα και ανέβηκε στο -5 από την κορυφή, ελπίζοντας ακόμα και σε απευθείας άνοδο. Εκτός έδρας έχει 4/5 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας σε όλες τις νίκες της πάνω από 2 τέρματα.

Εκτίμηση: Η Γουίγκαν υπερτερεί σε όλους τους τομείς και είναι σε θέση να φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Επιλογή το 2 & Over 1,5 στο 1,66 της Novibet.

 

Πόρτσμουθ - ΜΚ Ντονς

Η Πόρτσμουθ αγωνίστηκε στα δύο τελευταία της παιχνίδια για το Λιγκ Τρόφι, ωστόσο στο πιο σημαντικό του πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας με 0-0 απέναντι στην Κέμπριτζ. Με παιχνίδια λιγότερα βρίσκεται λίγους πόντους μακριά από την πρώτη εξάδα και έχει ως στόχο τα πλέι οφς. Εντός έδρας έχει 6 νίκες σε 11 ματς, έχοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 10 γκολ παθητικό.

Επέστρεψε στις νίκες η ΜΚ Ντονς που κέρδισε με 1-0 την Γουίμπλεντον και μπήκε για τα καλά και πάλι στην πρώτη εξάδα. Παίζει καλά τελευταία και με την καλή εκτός έδρας εικόνα της φέτος (5-4-3), θέλει αν πάρει ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα. Προσεχτική στα τελευταία της ματς εμφανίζοντας 4 σερί Under 2,5.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους και βρίσκονται σε παρόμοια αγωνιστική κατάσταση. Πιθανή η ισοπαλία στο 3,30 του Stoiximan.

 

Σέφιλντ Γουέν. - Πλίμουθ

Άλλη μία ήττα γνώρισε η Σέφιλντ στο τελευταίο της παιχνίδι, καθώς ηττήθηκε με 1-0 και από την Σριούσμπερι. Έφτασε τις 2 σερί χωρίς μάλιστα να πετύχει κάποιο γκολ και έχασε έδαφος στην μάχη των πλέι οφς. Αρκετά καλή στα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς με ένα ρεκόρ 5-4-1 έχει και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις 8 γκολ παθητικό.

Φορτσάτη είναι η Πλίουθ η οποία κέρδισε και την Μπέρμιγχαμ εκτός έδρας για το Κύπελλο και πήρε την πρόκριση. Νωρίτερα είχε κερδίσει με 0-2 την Τσέλτεναμ και με 2 νίκες βρίσκεται ισόβαθμη στην έκτη θέση. Πολύ καλή εκτός έδρας με ρεκόρ 5-4-3, ωστόσο έχει μία νίκη στις 4 πρόσφατες εξόδους της.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες είναι κοντά βαθμολογικά και έχουν κοινούς στόχους. Αμφότερες δεν παίζουν ανοιχτά μόλις βρουν τα δύσκολα, οπότε το Under 2,5 στο 1,88 της Betshop είναι μία καλή περίπτωση.

 

Τζίλιγχαμ - Μπάρτον

Σε τραγική κατάσταση και σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται η Τζίλιγχαμ που έχασε με 0-4 και από την Ίπσουιτς. Ο κατήφορος συνεχίζεται καθώς έφτασε τις 7 ήττες στα 8 τελευταία της παιχνίδια και παραμένει στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 3 νίκες σε 24 αγωνιστικές. Έχει την δεύτερη χειρότερη επίθεση με 18 γκολ στο ενεργητικό της.

Η Μπάρτον δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό από την Τσέλτεναμ μένοντας στο 1-1, γεγονός που την αφήνει 11 βαθμούς πίσω από την πρώτη εξάδα. Αρκετά επιθετική ως ομάδα έχοντας εμφανίσει προσφάτως 5 σερί G/G και 4/5 Over 2,5. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα 4 τελευταία ματς, αλλά μετρά 3/4 ήττες και 3/4 G/G. Συνολικά έχει μόλις 2 διπλά σε 12 εξόδους.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες υστερούν σημαντικά στα μετόπισθεν και το G/G στο 1,84 της Betshop είναι αξιόλογο.

 

Τσέλτεναμ - Τσάρλτον

Σε μία ακόμα ισοπαλία έμεινε η Τσέλτεναμ που ήρθε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Μπάρτον. Έφτασε τις 3 στα τελευταία 5 παιχνίδια, ενώ δεν κερδίζει στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, μένοντας έτσι στην μέση του βαθμολογικού πίνακα. Έχει την δεύτερη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος με 44 γκολ, ενώ εντός έδρας τα πηγαίνει καλύτερα με μόλις 4 ήττες σε 13 αγωνιστικές.

Η Τσάρλτον βρίσκεται ακριβώς στην ίδια βαθμολογική κατάσταση προερχόμενη από έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Νόριτς, αλλά και από την ήττα με 2-1 από την Κρου στο πρωτάθλημα. Εκτός έδρας έχει 7/12 ήττες, με τις 3 τελευταίες να είναι διαδοχικές χωρίς να μπορεί να σκοράρει στις 2 από αυτές.

Εκτίμηση: Πάρα πολύ οριακό παιχνίδι για πρόβλεψη, αφού αμφότερες βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Λογικό το Χ στο 3,30 του Stoiximan.

 

Φλίτγουντ - Ρόδεραμ

Άμεση ήταν η επιστροφή της Φλίτγουντ στις νίκες, καθώς επικράτησε με 0-1 της Ντονκάστερ. Έφτασε τις 3 στις 5 πρόσφατες αγωνιστικές και ξέφυγε ελαφρώς από την ζώνη του υποβιβασμού. Από τις κακές ομάδες στα εντός έδρας παιχνίδια έχοντας ρεκόρ 4-2-6, προερχόμενη από 5 διαδοχικά Over 2,5.

Η Ρόδεραμ συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος κερδίζοντας με 2-1 την Μπόλτον στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της για το πρωτάθλημα. Στο τελευταίο της ματς αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την ΚΠΡ, αλλά έχει ως μεγάλο στόχο την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Εκτός έδρας έχει ρεκόρ 6-3-2 με γκολ 13-4!

Εκτίμηση: Τελευταία και οι δύο παίζουν ανοιχτά, οπότε θεωρώ πως το Over 2,5 στο 1,80 της Betshop είναι πολύ πιθανό.

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

17:00  Άκρινγκτον - Σάντερλαντ:  G/G  (1,76)  - Betshop  - 12 Stake

17:00  Γουίκομ - Όξφορντ:  G/G  (1,72)  - Betshop  - 12 Stake

17:00  Γουίμπλεντον - ΜόρκαμΧ2  (1,98)  - Novibet

17:00  Κρου - Σριούσμπερι:  1Χ  (1,62)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Λίνκολν - Κέμπριτζ:  Under 2,5  (1,90)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Μπόλτον - Ίπσουιτς:  G/G  (1,77)  - Betshop  - 10 Stake

17:00  Ντονκάστερ - Γουίγκαν:  2 & Over 1,5  (1,66)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Πόρτσμουθ - ΜΚ Ντονς:  X  (3,30)  - Stoxiiman  - 10 Stake

17:00  Σέφιλντ Γουέν. - Πλίμουθ:  Under 2,5  (1,88)  - Betshop  - 10 Stake

17:00  Τζίλιγχαμ - Μπάρτον:  G/G  (1,88)  - Betshop  - 10 Stake

17:00  Τσέλτεναμ - Τσάρλτον:  Χ  (3,30)  - Stoiximan  - 10 Stake

17:00  Φλίτγουντ - Ρόδεραμ:  Over 2,5  (1,80) m - Betshop  - 12 Stake