10/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (11/1): Προβάδισμα στις έδρες

Με τρία εξ αναβολής παιχνίδια θα πορευτούμε σήμερα, ένα φαινόμενο που πλέον θα είναι συχνό με τις αναβολές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Οι Άγγλοι τρέχουν να καλύψουν τα κενά και εμείς είμαστε εδώ να βλέπουμε τις εξελίξεις ανά βδομάδα. Πάμε να δούμε τι έχουμε...

 

Μίλτον Κένς Ντονς - Γουίμπλεντον

Αναμενόμενα δύσκολο ήταν για την ΜΚ Ντονς το εκτός έδρας ματς με την Άκρινγκτον, ωστόσο το 1-1 την αδικεί. Έπαιζε για πολλή ώρα με παίκτη παραπάνω, είχε συνολικά 81% κατοχή και 23 τελικές προσπάθειες! Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει για δεύτερο σερί ματς στην ισοπαλία και πλέον βρίσκεται στο -3 από την πρώτη εξάδα. Προέρχεται από 3 διαδοχικά Under 2,5.

Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Γουίμπλεντον από το Κύπελλο, καθώς έχασε με 2-0 από την μικρότερη Μπόρεχαμ και αποχαιρέτησε τον θεσμό. Νωρίτερα είχε χάσει με 3-0 και από την Όξφορντ, γεγονός που την άφησε χωρίς νίκη για δεύτερη σερί αγωνιστική. Βρίσκεται μόλις στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ εκτός έδρας προσφάτως έχει 3/5 ήττες.

Εκτίμηση: Η ΜΚ ψάχνει την επαναφορά στις νίκες καθώς στα τελευταία παιχνίδια η τύχη κάτι της χρωστά. Ιδανικό θύμα η Γουίμπλεντον που έρχεται από 2 σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Πιθανός ο άσος στο 1,83 της Novibet.

 

Σάντερλαντ - Λίνκολν

Σε ένα εντυπωσιακό ματς με πολλές ανατροπές η Σάντερλαντ ήρθε ισόπαλη με 3-3 εκτός έδρας κόντρα στην Γουίκομ, σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια των προηγούμενων ημερών. Αν και σκόραρε στο 93' για το 2-3, τελικά δέχτηκε την ισοφάριση στο 98' παίρνοντας τον βαθμό. Είναι ισόβαθμη στην κορυφή με την Ρόδεραμ, έχοντας τον καλύτερο εντός έδρας απολογισμό με ρεκόρ 10-1-1 και μόλις 6 γκολ παθητικό.

Νίκη ανάσα πήρε η Λίνκολν που κέρδισε με 2-0 την Όξφορντ την προηγούμενη αγωνιστική, ανατρέποντας τα προγνωστικά της αναμέτρησης. Έφτασε πλέον τους 25 βαθμούς και ξέφυγε οριακά από τις επικίνδυνες θέσεις, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από πάρα πολύ καιρό. Συμπαθητική εκτός έδρας με απολογισμό 3-4-4 σε 11 εξόδους, εμφανίζοντας 3/5 G/G προσφάτως.

Εκτίμηση: Η Σάντερλαντ έχει ως στόχο την απευθείας άνοδο και τέτοιες γκέλες απαγορεύονται να γίνονται, ειδικά στην πολύ δυνατή της έδρας (10/12 νίκες). Η Λίνκολν έρχεται από την πρώτη νίκη μετά από καιρό, αλλά δεν παύει να έχει τεράστια κενά. Λογικός ο άσος στο 1,58 της Novibet.

 

Μπόλτον - Γουίκομ

Η Μπόλτον έχασε με 1-0 από την Χάρτπουλ για το Λιγκ Τρόφι, ωστόσο το σημαντικό είναι πως έρχεται από 3 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, πέφτοντας έτσι στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού. Ζορίζεται πολύ επιθετικά καθώς σε αυτά τα 4 ματς έχει πετύχει μόλις ένα γκολ, ωστόσο εντός έδρας είναι πιο δυνατή έχοντας μόλις 2 ήττες σε 10 ματς (4-4-2), χωρίς να έχει χάσει στα 4 πρόσφατα.

Η Γουίκομ έμεινε στο εντός έδρας 3-3 με την Σάντερλαντ, σε ένα ματς όπου μπόρεσε να ισοφαρίσει στο 98'! Παραμένει με μία νίκη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, όμως βρίσκεται στην πρώτη τριάδα και κυνηγά την απευθείας άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Εκτός έδρας έχει τον τρίτο καλύτερο απολογισμό με ρεκόρ 5-5-3 σε 13 εξόδους, εμφανίζοντας 2 σερί 0-1 Γκολ στα 2 τελευταία,.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες δεν χάνουν εύκολα εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα. Διόλου απίθανο να συμβιβαστούν με μία ισοπαλία απόψε. Με ρίσκο στο Χ σε απόδοση 3,25 στη Novibet.

 

Οι προτάσεις μου:

 

21:45  Μίλτον Κένς Ντονς - Γουίμπλεντον:  1  (1,83)  - Novibet  - 12 Stake

21:45  Σάντερλαντ - Λίνκολν:  1  (1,58)  - Novibet  - 12 Stake

21:45  Μπόλτον - Γουίκομ:  Χ  - 3,25  - Novibet  - 10 Stake