05/04/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (05/04): Αποκλειστικά και μόνο με το κίνητρο

Με 7 αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα σήμερα από εξ αναβολής παιχνίδια, με το κίνητρο να παίζει σε πρώτη γραμμή οδηγό για τις επιλογές μας. Πάμε να δούμε τα πιο δυνατά σημεία.

 

Γουίγκαν - Άκρινγκτον

Η Γουίγκαν έχασε την ευκαιρία να πατήσει μόνη πρώτη στην κορυφή με το εντός έδρας 1-1 με την Μπόλτον και η σημερινή νίκη είναι επιτακτική. Με τους 3 βαθμούς ανεβαίνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αποκτά ξεκάθαρα προβάδισμα για τον τίτλο. Αν και έχει 12 νίκες σε 20 εντός έδρας ματς, τελευταία έχει σημειώσει 3/4 νίκες, σκοράροντας στις 2 από 2 γκολ και πάνω.

Η Άκρινγκτον ήρθε ισόπαλη με 4-4 απέναντι στην Τσέλτεναμ σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και παρέμεινε χωρίς νίκη για τέταρτη αγωνιστική. Βρίσκεται στην μέση της βαθμολογίας χωρίς κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, έχοντας δεχτεί 10 γκολ στα 3 τελευταία παιχνίδια της. Εκτός έδρας έχει μόλις 3 νίκες σε 19 εξόδους.

Εκτίμηση: Η Γουίγκαν δεν θα χάσει και αυτήν την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή. Πολύ πιθανός ο άσος στο 1,60.

 

Κέμπριτζ - Γουίκομ

Δεύτερη σερί νίκη σημείωσε η Κέμπρτζ και μάλιστα εκτός έδρας, καθώς κέρδισε με 0-1 την Ίπσουιτς. Έφτασε τους 51 βαθμούς και ανέβηκε στην μέση της βαθμολογίας, ωστόσο δεν έχει κάποιο κίνητρο και δεν θα μπορέσει να φτάσει πιο ψηλά από την δεκάδα. Ισορροπίες στις εντός έδρας αναμετρήσεις της με ρεκόρ 7-7-5.

Η Γουίκομ κέρδισε με 2-0 την Ντονκάστερ και συνεχίζει την προσπάθειά της για είσοδο στην εξάδα. Με ένα σερί 4-2-0 προσφάτως ανέβηκε στο -1 από τα πλέι οφς και με νίκη σήμερα μπορεί να εισέλθει στις θέσεις που ζητά. Με όπλο την άμυνα πορεύεται καθώς έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ σε 6 αγώνες.

Εκτίμηση: Η Γουίκομ έχει καλή φόρμα, δυνατή άμυνα και μεγάλο κίνητρο να μπει στην εξάδα. Μαζί της στο 1,96.

 

Μίλτον Κέινς Ντονς - Κρου

Τρομερό το ντεμαράζ της ΜΚ Ντονς εδώ και πολύ καιρό, κάνοντας την προσπάθειά της να βρεθεί στην πρώτη δυάδα για την απευθείας άνοδο. Κέρδισε με 2-0 και την Σριούσμπερι και με ένα ρεκόρ 7-1-0 έφτασε μόλις στο -1 από την δυάδα! Εξαιρετική επιθετικά και ουσιαστική αμυντικά, έχοντας περιορίσει σε μεγάλο βαθμό το να δέχεται εύκολα γκολ. Εντός έδρας έχει 3/4 νίκες προσφάτως δεχόμενη σε αυτές ένα γκολ.

Η Κρου συνεχίζει την κατηφόρα της χάνοντας με 1-3 και από την Φλίτγουντ και με 6 διαδοχικές ήττες παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και στο -12 από τις θέσεις σωτηρίας. Προσπαθεί να παίξει αμυντικά έχοντας 3/4 Under 2,5 προσφάτως, χωρίς ωστόσο να σκοράρει για να πάρει έστω κάποιον βαθμό. Έχει τον χειρότερο απολογισμό εκτός έδρας με 14/19 ήττες.

Εκτίμηση: Καμία αμφιβολία δεν υπάρχει για τον άσο. Πολύ πιθανό να συνδυαστεί με το Under 3,5 στο 1,97, καθώς αμφότερες τελευταία παίζουν προσεχτικά.

 

Μόρκαμ - Όξφορντ

Νίκη ανάσα σημείωσε η Μόρκαμ που κέρδισε με 3-0 την Μπάρτον και πλέον μείωσε την διαφορά της από τις θέσεις σωτηρίας στους 2 βαθμούς. Ήταν η πρώτη της νίκη μετά από πάρα πολύ καιρό και θέλει να συνεχίσει και σήμερα με ένα καλό αποτέλεσμα. Εντός έδρας έχει σημειώσει 8/9 G/G προσφάτως με 3 ισοπαλίες σε 5 ματς.

Δεν κατάφερε η Όξφορντ να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Πλίμουθ χάνοντας με 1-0 και έτσι παρέμεινε χωρίς νίκη για δεύτερη αγωνιστική. Δεν σκόραρε μάλιστα μετά από αρκετές αγωνιστικές, ωστόσο παραμένει στο -1 από την πρώτη εξάδα που αποτελεί στόχο. Προέρχεται και αυτή από 5/6 G/G.

Εκτίμηση: δύο ομάδες έχουν κίνητρο και εμφανίζουν πολλά G/G τελευταία. Πάμε για άλλο ένα σήμερα στο πιθανό 1,72.

 

 

Οι προτάσεις μου:

 

 

21:45  Γουίγκαν - Άκρινγκτον:  1 (1,60)  - Novibet  - 15 Stake

21:45  Κέμπριτζ - Γουίκομ:  2  (1,96)  - Novibet  - 10 Stake

21:45  Μίλτον Κέινς Ντονς - Κρου:  1 & Under 3,5  (1,97)  - 12 Stake

21:45  Μόρκαμ - Όξφορντ:  G/G  (1,72)  - Betshop  - 12 Stake