04/02/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (05/02): Η ευκαιρία της Σάντερλαντ

Σχεδόν γεμάτη είναι η σημερινή αγωνιστική με 9 αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Χωρίς να χάνουμε χρόνο, πάμε να δούμε τα παιχνίδια.

 

Ίπσουιτς - Τζίλιγχαμ

Μετά από 2 νίκες η Ίπσουιτς γνώρισε την ήττα χάνοντας με 1-0 από την Σέφιλντ. Έμεινε έτσι στους 41 βαθμούς και έχασε έδαφος για την πρώτη εξάδα, μένοντας πλέον στο -9. Εντός έδρας είναι αρκετά δυνατή με σερί 6-6-2, έχοντας 3 νίκες στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, κερδίζοντας όλα τα ματς στο γκολ.

Επιτέλους το χαμόγελο της νίκης είδε η Τζίλιγχαμ που κέρδισε με 1-0 την Κρου. Έφτασε έτσι τους 22 βαθμού; και πήρε μία μικρή βαθμολογική ανάσα μένοντας και πάλι στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δύσκολο το έργο της φέτος, το οποίο γίνεται πιο δύσκολο εκτός έδρας όπου έχει μία νίκη σε 14 εξόδους (4/5 ήττες προσφάτως).

Εκτίμηση: Το παιχνίδι θα κριθεί από τις ορέξεις της Ίπσουιτς που θέλει τη νίκη για να πλησιάσει την εξάδα. Θα τα δώσει όλα η Τζίλιγχαμ που μπορεί να κρατήσει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Πιθανό 1 & Under 3,5 στο 2,30 της Novibet.

 

Μίλτον Κέινς Ντονς - Λίνκολν

Συνεχίζει την καλή της πορεία η ΜΚ Ντονς που κέρδισε με 0-1 και την Γουίκομ παίρνοντας μία σπουδαία νίκη. Στα τελευταία 5 ματς μετρά 4 νίκες, ενώ έχει δεχτεί μόλις 2 τέρματα, ανεβαίνοντας έτσι στην πρώτη τετράδα και στο -7 από την κορυφή. Εντός έδρας έχει 7/14 νίκες, ωστόσο μόλις μία στα 5 πρόσφατα παιχνίδια της.

Η Λίνκολν επέστρεψε άμεσα στις ήττες χάνοντας με 1-2 από την Μπάρτον και με 2 ήττες στις 3 τελευταίες αγωνιστικές έμεινε στους 31 βαθμούς, μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός έδρας είναι πολύ δυνατή φέτος έχοντας ρεκόρ 5-4-4 σε 13 εξόδους, μετρώντας και 2 διαδοχικά διπλά.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες είναι σε πολύ καλή πορεία εντός και εκτός έδρας αντίστοιχα και το G/G στο 1,77 της Betshop είναι αρκετά πιθανό.

 

Μόρκαμ - Μπόλτον

Η Μόρκαμ δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική εκτός έδρας στο τελευταίο ματς με την Σέφιλντ χάνοντας με 2-0. Δεν πέτυχε γκολ μετά από 3 αγωνιστικές, ενώ παρέμεινε με μία νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Με 28 βαθμούς βρίσκεται ακριβώς στο όριο του υποβιβασμού και ελπίζει σε σωτηρία αφού βρίσκεται στο -2 από την Γουίμπλεντον.

Η Μπόλτον κέρδισε με 2-0 και την Κέμπριτζ και έγινε μία από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην κατηγορία. Έφτασε τις 4 συνεχόμενες νίκες, στις οποίες μάλιστα δεν δέχτηκε καν γκολ. Έφτασε τους 38 βαθμούς αλλά μάλλον ξύπνησε αργά, αφού η εξάδα απέχει 12 πόντους και δύσκολα θα τα καταφέρει. Εκτός έδρας έχει μόλις 4 νίκες σε 14 εξόδους.

Εκτίμηση: Με τον τρόπο που αγωνίζεται ειδικά η Μπόλτον, δεν βλέπω να ανοίγει ο ρυθμός του παιχνιδιού. Επιλογή το Under 2,5 στο 1,76 της Betshop.

 

Μπάρτον - Σέφιλντ Γουέν.

Σημαντική νίκη πέτυχε η Μπάρτον που κέρδισε με 1-2 την Λίνκολν και επέστρεψε στις νίκες μετά από 2 αγωνιστικές. Με ένα σερί 3-2-1 στα τελευταία ματς έφτασε τους 39 βαθμούς και βρίσκεται σε τροχιά εξάδας, αλλά αρκετά πιο πίσω βαθμολογικά. Έρχεται από 8/9 G/G παίζοντας αρκετά ανοιχτά παντού.

Νίκη πέτυχε και η Σέφιλντ που δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία. Οι «κουκουβάγιες» κέρδισαν με 2-0 την Μόρκαμ και έφτασαν τις 3 νίκες στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, φτάνοντας πλέον τους 46 βαθμούς. Είναι πιο κοντά από ποτέ στον στόχο τους, καθώς απέχουν 4 μόλις βαθμούς από την έκτη θέση. Έχει σκοράρει και στα 4 πρόσφατα ματς.

Εκτίμηση: Αμφότερες έχουν το εύκολο γκολ και το G/G στο 1,87 της Betshop είναι πιθανό.

 

Όξφορντ - Πόρτσμουθ

Άλλο ένα καλό αποτέλεσμα πήρε η Όξφορντ, η οποία ήρθε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της Γουίγκαν. Με 7 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές βρίσκεται εντός των πλέι οφς στην έκτη θέση και με βάση την εξαιρετική της εικόνα εντός έδρας με ρεκόρ 9-4-2, θέλει να συνεχίσει στις νίκες. Τρομερή ευχέρεια στο σκοράρισμα έχοντας την τρίτη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 51 γκολ.

Αρκετούς βαθμούς πιο κάτω της βρίσκεται η Πόρτσμουθ που έχασε και από την Τσάλρτον με 1-2, συνεχίζοντας έτσι τις κακές εμφανίσεις. Έφτασε τις 3 ήττες στις 4 τελευταίες αγωνιστικές χωρίς να έχει νίκη και ουσιαστικά χάνει το τρένο της εξάδας. Εκτός έδρας έχει 4 νίκες σε 14 εξόδους σκοράροντας μόλις 12 γκολ.

Εκτίμηση: Η Όξφορντ είναι πολύ καλύτερη ως ομάδα, έχει δυνατή έδρα και σκοράρει εύκολα. Σωστός ο άσος στο 2,20 της Novibet.

 

Ρόδεραμ - Άκρινγκτον

Καταιγιστική ήταν η Ρόδεραμ που δείχνει να φορτσάρει την σωστή περίοδο. Κέρδισε εύκολα με 0-5 την Ντονκάστερ και με 3 διαδοχικές νίκες ανέβηκε στην κορυφή έχοντας απόσταση ασφαλείας 3 πόντων από την δεύτερη Γουίγκαν. Έχει την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 53 γκολ και τον δεύτερο καλύτερο εντός έδρας απολογισμό με ρεκόρ 10-2-2 και γκολ 33-13!

Το έριξε στις ισοπαλίες η Άκρινγκτον που έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την Μόρκαμ. Αυτή ήταν η πέμπτη αγωνιστική χωρίς νίκη, με τις 4 από αυτές να τελειώνουν ισόπαλες. Επιθετική ομάδα που σκοράρει και δέχεται γκολ με άνεση, εμφανίζοντας προσφάτως 4 σερί G/G.

Εκτίμηση: Η Ρόδεραμ είναι η καλύτερη ομάδα και μπορεί να πάει το ματς όπου θέλει. Επιλογή το 1 & Over 2,5 στο 2,07 της Novibet.

 

Σάντερλάντ - Ντονκάστερ

Βαριά ήττα με 6-0 γνώρισε η Σάντερλαντ από την Μπόλτον, σε ένα βράδυ που μάλλον θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα. Πέρα από το γόητρο, της στοίχισε και βαθμολογικά, καθώς παραμένει ε μία νίκη στα τελευταία 5 ματς, με αποτέλεσμα να πέσει στην τρίτη θέση και στο -5 από την κορυφή. Εντός έδρας έχει τον καλύτερο απολογισμό με ρεκόρ 11-1-2 και γκολ 31-9.

Από την άλλη, η Ντονκάστερ έχασε με 0-5 από την Ρόδεραμ γνωρίζοντας άλλη μία ήττα και φτάνοντας τις 20 σε 29 αγωνιστικές, βρίσκεται μόνη και τελευταία στον βαθμολογικό πίνακα. Φυσικά έχει και την χειρότερη εκτός έδρας ομάδα με 12/14 ήττες, σκοράροντας μόλις 8 τέρματα.

Εκτίμηση: Η Σάντερλαντ θα ψάξει την άμεση απάντηση στις νίκες και μπορεί να το κάνει με εύκολο τρόπο απέναντι στην χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Λογικό το 1 & Over 2,5 στο 1,88 στην Betshop.

 

Σριούσμπερι - Φλίτγουντ

Η Σριούσμπερι έμεινε στο 1-1 με την Γουίμπλεντον εκτός έδρας και έδειξε για άλλη μία φορά την τάση της στις ισοπαλίες. Αυτή ήταν η τρίτη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες παραμένει και χωρίς νίκη. Με 32 βαθμούς βρίσκεται 4 πόντους πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού δίνοντας μάχη για την σωτηρία της.

Δύο βαθμούς πιο κάτω και ακριβώς στην ίδια μοίρα βρίσκεται η Φλίτγουντ, η οποία έμεινε και αυτή στο 1-1 με την Κέμπριτζ. Δεν κερδίζει εδώ και 3 σερί ματς, έχοντας 2 διαδοχικές ισοπαλίες. Εκτός έδρας έχει 2 νίκες σε 13 εξόδους με 5 ισοπαλίες, σκοράροντας μόλις ένα γκολ στα 3 τελευταία ματς.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες καίγονται για βαθμούς και έχουν την τάση να μένουν στο Χ. Μαζί τους και σήμερα στο 3,30 του Stoiximan.

 

Τσάρλτον - Γουιμπλεντον

Σημαντική νίκη πέτυχε η Τσάρλτον που κέρδισε με 1-2 την Πόρτσμουθ και με ένα σερί 2-1-0 προσφάτως ανέβηκε στους 36 βαθμούς. Ξέφυγε έτσι ελαφρώς από την ζώνη του υποβιβασμού. Έρχεται από 4/5 G/G προσφάτως και 2 σερί Over 2,5, έχοντας αρκετά αμυντικά κενά. Εντός έδρας έχει 4/5 νίκες προσφάτως, όλες με 2-0!

Άλλη μία ισοπαλία έφερε η Γουίμπλεντον την προηγούμενη αγωνιστική, αυτήν την φορά απέναντι στην Τσέλτεναμ με περιπετειώδη τρόπο. Έμεινε στο 2-2 και έφτασε τις 5/6 ισοπαλίες προσφάτως, έχοντας συνολικά 12 σε 28 αγωνιστικές, τις περισσότερες στην κατηγορία. Βρίσκεται στο +2 από τις θέσεις υποβιβασμού, ενώ εκτός έδρας έχει σερί 2-2-0 στις τελευταίες εξόδους.

Εκτίμηση: Πειστική εντός έδρας ξη Τσάρλτον τελευταία. Δεν βρίσκω λόγο να μην την στηρίξω στον άσο του 1,94 της Novibet.

 

Οι προτάσεις μου:

 

17:00  Ίπσουιτς - Τζίλιγχαμ:  1 & Under 3,5  (2,03)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Μίλτον Κέινς Ντονς - Λίνκολν:  G/G  (1,77)  - Betshop  - 12 Stake

17:00  Μόρκαμ - Μπόλτον:  Under 2,5  (1,76)  - Betshop - 10 Stake

17:00  Μπάρτον - Σέφιλντ Γουέν.:  G/G  (1,87)  - Betshop - 10 Stake

17:00  Όξφορντ - Πόρτσμουθ:  1  (2,20)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Ρόδεραμ - Άκρινγκτον:  1 & Over 2,5  (2,07)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Σάντερλάντ - Ντονκάστερ:  1 & Over 2,5  (1,88)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Σριούσμπερι - Φλίτγουντ:  Χ  (3,30)  - Stoximan  - 10 Stake

17:00  Τσάρλτον - Γουιμπλεντον:  1  (1,94)  - Novibet  - 10 Stake