01/01/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (02/01): Η ευκαιρία της Μόρκαμ

Τρία παιχνίδια ήταν προγραμματισμένα για σήμερα, ωστόσο στο ένα υπάρχει αναβολή, οπότε αναγκαστικά θα δούμε μόνο τα δύο παρακάτω...

 

Μόρκαμ - Ντονκάστερ

Η Μόρκαμ συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις και ηττήθηκε με 1-2 από την Κρου στο τελευταίο της παιχνίδι προχθές. Έφτασε τις 4 ήττες στα 5 τελευταία της παιχνίδια, ενώ συνεχίζει να μένει χωρίς νίκη εδώ και 6 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο όριο του υποβιβασμού. Έχει την χειρότερη 'άμυνα της κατηγορίας με διαφορά, έχοντας δεχτεί 46 γκολ, ενώ εντός έδρας έχει μόλις 3 νίκες σε 12 αναμετρήσεις.

Η νίκη επί της Σριούσμπερι στα μέσα του Δεκέμβρη δεν είχε και ανάλογη συνέχεια, καθώς μετά από αναβολές αγωνίστηκε κόντρα στην Σάντερλαντ χάνοντας εύκολα το ματς με 0-3. Έφτασε τις 4 ήττες στα 5 τελευταία ματς και συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μία πολύ δύσκολη συνέχεια στον δρόμο για την σωτηρία. Εκτός έδρας έχει με διαφορά την χειρότερη ομάδα με 10 ήττες σε 11 εξόδους και μόλις 3 γκολ στο ενεργητικό της!

Εκτίμηση: Η Μόρκαμ έχει δείξει σαφέστατα καλύτερα δείγματα από την ταλαιπωρημένη και κακή εκτός έδρας Ντονκάστερ, οπότε σωστά έχει το προβάδισμα. Ο άσος στο 2,05 του Stoiximan έχει το προβάδισμα.

 

Σριούσμπερι - Σέφιλντ Γιουέν.

Δεν μπόρεσε να τριτώσει το καλό με τις νίκες και έτσι επανήλθε στις ισοπαλίες και στο 0-0 εντός έδρας με την Άκρινγκτον. Βρίσκεται πάντως σε ανοδική πορεία έχοντας πρόσφατο σερί σε πρωτάθλημα και Κύπελλο το 4-1-2εχοντας ξεφύγει έτσι αρκετά από τις επικίνδυνες θέσεις του υποβιβασμού. Πολύ δυνατή εντός έδρας για τα δεδομένα της έχοντας ως απολογισμό το 6-3-3 σε 12 ματς.

Δεν μπόρεσε να πάρει ακόμα ένα καλό αποτέλεσμα προσφάτως και με κακή εμφάνιση έχασε με 5-0 από την Σάντερλαντ. Έμεινε με μία νίκη στις 4 τελευταίες αγωνιστικές και έμεινε 5 πόντους μακριά από την εξάδα, κυνηγώντας και αυτή μία θέση στα πλέι οφς. Έχει τα πάνω της και τα κάτω της, ωστόσο εκτός έδρας με 4 νίκες σε 12 εξόδους δεν είναι και από τις καλύτερες ομάδες έχοντας έμφαση στις ισοπαλίες (6/12).

Εκτίμηση: Η Σριούσμπερι μπορεί να μην είναι δυνατή φέτος, αλλά είναι στα εντός έδρας παιχνίδια της. Η Σέφιλντ είναι καλύτερη ως ομάδα, αλλά εκτός έδρας έχει μεγάλα προβλήματα. Νομίζω πως με το G/G στο 1,89 της Betshop είμαστε ήσυχοι.

 

Οι προτάσεις μου:

 

17:00  Μόρκαμ - Ντονκάστερ:  1  (2,05)  - Stoiximan  - 10 Stake

17:00  Σριούσμπερι - Σέφιλντ Γιουέν.:  G/G  (1,89)  - Betshop  - 10 Stake