31/12/2021 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

League One Αγγλίας (01/01): Με φόρα η Όξφορντ

Οι αναβολές έχουν περιορίσει την αγωνιστική, ωστόσο υπάρχουν παιχνίδια που μπορούμε να δούμε για να επιλέξουμε επιλογές.

 

Μίλτον Κέινς Ντονς - Τζίλιγχαμ

Επέστρεψε στις νίκες η  ΜΚ κερδίζοντας με 2-3 την Λίνκολν και έβαλε ξανά πλώρη για την πρώτη εξάδα, από την οποία και απέχει 4 βαθμούς με παιχνίδι λιγότερο. Εντός έδρας έχει 6 νίκες σε 11 αγώνες , έχοντας σκοράρει 17 γκολ σε αυτά τα παιχνίδια.

Συνεχίζει την κατηφόρα της η Τζίλιγχαμ χάνοντας με 2-1 και από την Φλίτγουντ. Έφτασε τις 5 διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα και με συνολικά 11 σε 22 αγωνιστικές, βρίσκεται εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Στα 4 πρόσφατα παιχνίδια της έχει δεχτεί 10 γκολ.

Εκτίμηση: Η ΜΚ έχει χρυσή ευκαιρία να κερδίσει την ντεφορμέ Τζίλιγχαμ και να κάνει ακόμα ένα βήμα για τα πλέι οφ. Αρκετά καλός ο συνδυασμός 1 & Over 1,5 στο 1,82 της Novibet.

 

Μπάρτον - Κρου

Άλλη μία ήττα γνώρισε η Μπάρτον, αυτήν την φορά από την Ρόδεραμ με 3-1, σε ένα αρκετά αναμενόμενο αποτέλεσμα. Έφτασε τις 3 σερί ήττες σε Κύπελλο και πρωτάθλημα, δεχόμενη σε αυτά τα ματς 7 τέρματα, σκοράροντας 3. Εντός έδρας έχει 4 νίκες στα 6 πρόσφατα παιχνίδια της, ανεβαίνοντας έτσι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κάτι δείχνει να γίνεται στην Κρου το τελευταίο διάστημα, καθώς πριν λίγες μέρες κέρδισε την Μόρκαμ με 1-2 και έφτασε τις 2 νίκες σε 3 παιχνίδια. Αναπτερώθηκε το ηθικό της καθώς πλέον έφτασε τους 18 βαθμού; και βρίσκεται μόλις 4 πόντους μακριά από τις θέσεις σωτηρίας. Κακή εκτός έδρας με μία μόλις νίκη σε 12 εξόδους.

Εκτίμηση: Αμφότερες είναι ομάδες που δέχονται εύκολα γκολ, όμως επιθετικά βρίσκουν τις λύσεις στα αντίπαλα δίχτυα. Δεν είναι καθόλου κακό το G/G στο 1,86 της Betshop.

 

Όξφορντ - Τσέλτεναμ

Επέστρεψε στις νίκες η Όξφορντ που κέρδισε πολύ πιο εύκολα απ' ότι θα περίμενε την Γουίμπλεντον με 3-0. Έφτασε έτσι τις 3 νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια και ανέβηκε ξανά στην πέμπτη θέση. Εξαιρετική επιθετικά έχοντας σκοράρει τουλάχιστον από 2 γκολ στις 3 πρόσφατες νίκες της. Εντός έδρας έχει τον δεύτερο καλύτερο απολογισμό με ρεκόρ 8-3-2 σε 13 ματς.

Ντεφορμαρίστηκε και η Τσέλτεναμ που έχασε και από την Πλίμουθ με 0-2 στο τελευταίο της παιχνίδι στις 26 Δεκέμβρη. Έφτασε τις 3 ήττες στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, ενώ γενικά δεν κερδίζει στα 6 τελευταία ματς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και σε αυτά τα 6 ματς δέχτηκε τουλάχιστον από 2 γκολ ανά παιχνίδι, εμφανίζοντας 5/6 G/G & Over 3,5.

Εκτίμηση: Η Όξφορντ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία, την ώρα που η Τσέλτεναμ είναι ακριβώς το άκρως αντίθετο. Πολύ πιθανόν το 1 & Over 1,5 στο 1,80 της Novibet.

 

Ρόδεραμ - Μπόλτον

Μετά από πολλές αγωνιστικές η Ρόδεραμ γνώρισε την ήττα χάνοντας με 1-0 από την Άκρινγκτον,. σε ένα παιχνίδι πάντως που βάσει ευκαιριών άξιζε κάτι καλύτερο. Αυτή ήταν μόλις η τέταρτη ήττα της σε 23 αγωνιστικές. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση με παιχνίδι λιγότερο και μόλις στο -2 από την κορυφή, έχοντας βάλει πλώρη για την Τσάμπιονσιπ. Εντός έδρας έχει 8 νίκες σε 12 παιχνίδια με την καλύτερη επίθεση (30 γκολ).

Με 1-0 από την Άκρινγκτον έχασε και η Μπόλτον στις 11 Δεκέμβρη, καθώς λόγω των αναβολών έχει αν αγωνιστεί από τότε. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί ήττα της στο πρωτάθλημα, με την οποία βρίσκεται στη μέση της βαθμολογία, αλλά μόλις στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός έδρας μετρά 5 σερί ήττες και έχει συνολικά 8 σε 12 εξόδους.

Εκτίμηση: Στο χέρι της Ρόδεραμ είναι τόσο η νίκη, όσο και η έκταση του σκορ. Επειδή η Μπόλτον παίζει γενικά σφιχτά, το 1 & Under 3,5 στο 2,25 της Novibet είναι μία καλή περίπτωση.

 

Τσάρλτον - Γουίκομ

Μετά από 4 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και 2 διαδοχικές στο πρωτάθλημα,. Η Τσάρλτον ηττήθηκε με 1-0 από την Πλίμουθ και επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα. Με 29 βαθμούς είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα χωρίς να κινδυνεύει άμεσα, αλλά και χωρίς να κυνηγά την πρώτη εξάδα. Σε φόρμα εντός έδρας προσφάτως έχοντας 4/5 νίκες, με τις 3 να είναι με 2-0.

Η Γουίκομ ηττήθηκε με 1-0 από την Ίπσουιτς και παρέμεινε χωρίς νίκη για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική. Παραμένει στην έκτη θέση εντός των πλέι οφ, έχοντας ως στόχο ακόμα και την απευθείας άνοδο. Εκτός έδρας έχει μία νίκη στις 5 πρόσφατες εξόδους της, έχοντας συνολικά μόλις 4 νίκες σε 12 ματς.

Εκτίμηση: Η Τσάρλτον είναι πολύ δυνατή εντός έδρας χωρίς να δέχεται μάλιστα γκολ. Ο άσος στο 2,25 στη Novibet αξίζει.

 

 

Οι προτάσεις μου:

 

17:00  Μίλτον Κέινς Ντονς - Τζίλιγχαμ:  1 & Over 1,5  (1,82)  - Novibet  - 12 Stake

17:00  Μπάρτον - Κρου:  G/G  (1,86)  - Betshop  - 10  Stake

17:00  Όξφορντ - Τσέλτεναμ:  1 & Over 1,5  (1,80)  - Novbet - 12 Stake

17:00  Ρόδεραμ - Μπόλτον:  1 & Under 3,5  (2,25)  - Novibet  - 10 Stake

17:00  Τσάρλτον - Γουίκομ:  1  (2,25)  - Novibet  - 10 Stake