18/02/2023 Previews Γράφει ο Vas Bam

Κύπελλο Ελλάδος: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (18/02)

  • Νοκ άουτ ημιτελικός για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας, έπαιξε εξαιρετική άμυνα και αναμενόμενα έφτασε με άνεση στο 82-51 επί του Άρη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, ενώ παράλληλα είδε τον Κώστα Σλούκα (γκαρντ) να επιστρέφει στη δράση. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ παίκτης "κλειδί" ήταν ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος γέμισε τη στατιστική τουμε 14 πόντους και 7 "σκουπίίδια".

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μεγάλο φαβορί ήτα και ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου και μάλιστα έφτασε στο 52-33 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο τέλος, όμως, οι "πράσινοι" έπαιξαν με τη... φωτιά και κατάφεραν με δυσκολία να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση (87-80). Ο coach Ράντονιτς βρίσκεται σε δύσκολη θέση, ενώ είναι αναγκασμένης να παίζει και δίχως τους Γκριγκόνις (σουτέρ) και Τόμας (σουτέρ). Πρώτος σκόρερ στον προημιτελικό με τον Κολοσσό ήταν ο Παπαγιάννης με 16 πόντους, στους 15 σταμάτησε ο Πάρις Λι, στους 14 ο Μπέικον.

Ο Ολυμπιακός έχει 10 σερί νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο ο άσος σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν αξίζει ποντάρισμα. Με τα ειδικά παικτών θα κάνουμε... παιχνίδι στοιχηματικά και πιο συγκεκριμένα θα δείξουμε εμπιστοσύνη στον Γιώργο Καλαϊτζάκη (over 1,5 πόντοι στο 1.65 στη Stoiximan), ο οποίος παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής από τον coach Ράντονιτς, ενώ παράλληλα αξίζει και το over 7,5 στα ριμπάουντ (1.87/Stoiximan) του Βεζένκοφ, που παρά το υψηλό όριο έχει λογική λόγω του χρόνου συμμετοχής που θα πάρει.