16/02/2023 Previews Γράφει ο Vas Bam

Κύπελλο Ελλάδος μπάσκετ: Πανιώνιος - ΑΕΚ

  • Νοκ άουτ προημιτελικός για το Κύπελλο Ελλάδος.
    Το Final 8 διεξάγεται στο Ηράκλειο.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ο Πανιώνιος βρίσκεται φέτος στη Β' Εθνική, ωστόσο θα πάρει μέρος στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος επειδή κατέκτησε το Κύπελλο "μικρών κατηγοριών". Ο Ιστορικός έχει κάνει μια σοβαρή επένδυση την τρέχουσα σεζόν, έχει ρεκόρ 15-1 στη Β' Εθνική και θα προσπαθήσει να κάνει την απόλυτη έκπληξη απέναντι στην ΑΕΚ. Στο ρόστερ ξεχωρίζει ο πολύ έμπειρος Δημήτρης Βεργίνης και παίκτες όπως ο Αντώνης Μάντζαρης.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, από τη μεριά της, έχει ρεκόρ 9-7 στη Basket League και θέλει να πετύχει κάτι καλό και στο Κύπελλο Ελλάδος, συνεχίζοντας παράλληλα την παρουσία του στο Basketball Champions League. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη έρχεται από το εντός έδρας 81-95 από το Λαύριο και περιμένει τον Μάντσεν (φόργουορντ/σέντερ). Σημειώστε επίσης πως η ΑΕΚ έχει ενεργητικό 73.5 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα και παράλληλα δέχεται 74.8 πόντους κατά μέσο όρο.

Η ΑΕΚ είναι το απόλυτο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο στοιχηματικά δεν υπάρχει αξία ούτε στο διπλό ούτε στο χάντικαπ. Το under είναι μια λογική επιλογή, αλλά θα προτιμήσουμε να ρισκάρουμε με το over του Γιάνκοβιτς, ο οποίος παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο ροτέισον της Ένωσης και μπορεί να σκοράρει 4 τουλάχιστον καλάθια. Στο 1.87 στη Stoiximan το over 7,5 του Γιάνκοβιτς.