06/03/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Κίνητρο και γκολ συνθέτουν το σκηνικό

Καλημέρα σε όλους. Δεν κύλησε ιδανικά η χθεσινή μέρα καθώς στο live παιχνίδι μας κάναμε το 4/7 ενώ pre-game επαληθεύτηκε μόνο ο άσος της Νιουκάστλ κόντρα στην Μπράιτον. Πάμε σήμερα να αντιστρέψουμε την κατάσταση, ξεχώρισα συνολικά τέσσερα σημεία. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά...

Ξεκίνημα με την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση και τον αγώνα της Γουότφορντ κόντρα στην Άρσεναλ (16:00). Συνεχίζει να προβληματίζει η Γουότφορντ ακόμα και με τον ερχομό του έμπειρου Χότζον. Μετράει μόλις μία νίκη, σε όλες τις διοργανώσεις, από τις 28 Νοεμβρίου (!) ενώ συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστια προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι. Από την άλλη πλευρά, τρεις σερί νίκες για την ομάδα του Αρτέτα που έχει βάλει γερές βάσεις για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα. Οι «κανονιέρηδες» παίζουν όμορφο και στρωτό ποδόσφαιρο ενώ στο σημερινό ματς έχουν ισχυρό κίνητρο. Τα ταλεντάκια Σάκα-Σμίθ Ρόου βρίσκονται με «κλειστά μάτια», ο Λακαζέτ παραμένει ένας διαρκής «πονοκέφαλος» για κάθε αντίπαλο ενώ Πάρτει-Τσάκα κοντρολάρουν με μεγάλη ευκολία το παιχνίδι. Το φαβορί στο σημερινό ματς είναι η Άρσεναλ και εμείς θα την στηρίξουμε. Διπλό & over 1.5 σε απόδοση 1.93.

Συνέχεια με το ντέρμπι του Μάντσεστερ απέναντι σε Σίτι και Γιουνάιτεντ (18:30). Ναι μεν η Σίτι παίζει καταπληκτικό ποδόσφαιρο ωστόσο δεν νοείται σε ντέρμπι πόλης ο άσος να δίνεται μόλις στο 1.40. Μην ξεχνάμε πως στα τελευταία ματς η «αρμάδα» του Πεπ αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι σε Έβερτον και Τότεναμ. Δεν λέω ότι οι γηπεδούχοι δεν θα πάρουν το τρίποντο ωστόσο υποτιμάται αρκετά η Γιουνάιτεντ που μην ξεχνάμε πως διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες. Ο Ρονάλντο είναι ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης, ο Σάντσο μοιάζει αρκετά ανεβασμένος ενώ ο Φερνάντες είναι ένα δημιουργικό δεκάρι που μπορεί με μία μπαλιά να διασπάσει κάθε αντίπαλη άμυνα. Οι δύο ομάδες θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο, υπάρχει αξία στο GG σε απόδοση 1.82.

Στροφή σε Super League 1 και το ΝΠΣ Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα (19:00). Μονόπλευρο είναι το βαθμολογικό κίνητρο στο σημερινό ματς. Οι γηπεδούχοι δεν προλαβαίνουν τα πλέι οφ ενώ απέχουν αρκετούς βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την απόφαση (άδικη για μένα) της ΕΠΟ για αφαίρεση βαθμών, βρίσκεται στο -1 από τα πλέι οφ και θέλει μόνο νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων έτσι ώστε να έχει πιθανότητες για να «πατήσει» πρώτη εξάδα και να μην περιμένει την απόφαση της έφεσης. Αν και οι φιλοξενούμενοι έχουν απουσίες (Μορέιρα, Εραμούσπε, Λόλης, Οικονομόπουλος) πιστεύω πως μπορούν να κάνουν την διαφορά στον αγώνα. Περέα και Ντομίνγκεζ συνθέτουν ένα ποιοτικό επιθετικό δίδυμο ενώ σημαντικές βοήθειες τόσο στο δημιουργικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι προσφέρουν με τα ανεβάσματα οι Πίρσμαν-Σάλιακας από την θέση των μπακ. Επιλογή με λίγα το διπλό σε απόδοση 2.53.

Τέλος θα ασχοληθούμε με τον ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης (19:00). Προβλημάτισε και στο τελευταίο ματς η Ένωση που αν και έπαιζε από το 19ο λεπτό με παίκτη περισσότερο, εν τέλει κατάφερε να πάρει μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στο ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όσο για τον Αστέρα, δέχθηκε τέταρτη ήττα στα τελευταία πέντε ματς, με 5-1 αυτή τη φορά στην έδρα του Ολυμπιακού. Θεωρώ δεδομένο πως οι δύο ομάδες θα «σκυλιάσουν» για τη νίκη. Οι γηπεδούχοι πλέον νιώθουν την «ανάσα» του Άρη στην 3η θέση ενώ οι φιλοξενούμενοι με το τρίποντο θα «κλειδώσουν» ουσιαστικά την θέση τους στα πλέι οφ. Ποιοτικές επιλογές για να προσφέρουν γκολ υπάρχουν και στα δύο «στρατόπεδα», pick θα αποτελέσει το GG σε απόδοση 1.95.

Οι επιλογές μου:

16:00 Γουότφορντ - Άρσεναλ: 2 & Over 1.5 (1.93) / Stoiximan - 7 units
18:30 Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: GG (1.82) / Stoiximan - 10 units
19:00 Βόλος ΝΠΣ - Πας Γιάννινα: 2 (2.53) / Stoiximan - 3 units
19:00 ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: GG (1.95) / Stoiximan - 7 units