07/10/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Japanese Grand Prix: Έτοιμος να το λήξει ο Max

Μετά από ένα περίεργο και κουραστικό Singapore Grand Prix, το tour συνεχίζεται με την Ιαπωνία και συγκεκριμένα την πόλη της Suzuka. Στον αγώνα των προκριματικών που θα μας ξυπνήσει από τις 6:00 ώρα Ελλάδος, ευτυχώς δεν αναμένουμε βροχές, εν αντιθέσει με τον αγώνα της Κυριακής όπου η πιθανότητα βροχής ξεπερνά το 65%. Θα εκμεταλλευτούμε ωστόσο την βροχή με ένα early σημείο πάνω στον μάστερ των βρόχινων ελαστικών. Πάμε να δούμε τι έχουμε να κερδίσουμε στο 18ο Grand Prix για το πρωτάθλημα της Formula 1 2022.

 

Ταχύτερος προκριματικών: Όλα για όλα ο Max.

Στα του πρωταθλήματος τώρα, σε απόσταση πνοής βρίσκεται ο Ολλανδός, οπού μετά την Σιγκαπούρη, είδε τον Μονεγάσκο να κλείνει την διαφορά, έστω και ελάχιστα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν πλέον ιδανικά σενάρια που μπορούν να δώσουν το πρωτάθλημα στον Ολλανδό ακόμη και στο Ιαπωνικό Grand Prix. Ωστόσο, τα σενάρια αυτά ενέχουν κινδύνους, και σε καμία περίπτωση δεν περιμένω να δω την Red Bull να εφαρμόζει πλάνο-Binotto, την στιγμή που βρίσκεται με το ένα πόδι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ποντάρουμε στην pole position του Max Verstappen στο 2.20 της Bet365.

 

Να τερματίσει στους βαθμούς: Ο άρχοντας της βροχής

Με τις τελευταίες πολύ καλές εμφανίσεις του Γερμανού 4άκις πρωταθλητή και την εμπειρία και ταλέντο που διαθέτει σε αγώνες με βροχή, δεν μπορούμε να μην ασχοληθούμε τον Sebastian στο Japanese Grand Prix. O Vettel έχει αποδείξει πολλές φορές ότι παρά την μετάβαση του σε ομάδα του mid grid, δεν έχει χάσει το πάθος του για δυνατές αναμετρήσεις. Σίγουρα το μονοθέσιο παίζει μεγάλο ρόλο, όμως αν κρίνουμε από το προηγούμενο Grand Prix, ακόμη και τα καλύτερα μονοθέσια μπορούν πολύ εύκολα να βρεθούμε πάνω στις μπαριέρες, όταν το σιρκουί είναι βρεγμένο. Με τον Vettel, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί. Ποντάρουμε early στην κατάταξη του εντός της βαθμολογούμενης 10άδας στο 2.00.

Όπως όλα δείχνουν θα έχουμε και πάλι βροχή στον αγώνα, άρα για ακόμη μια φορά, θα κινηθούμε προσεκτικά και θα πάμε εκ του ασφαλούς. Τα λέμε αύριο (Σάββατο)  το απόγευμα, για την Κυριακάτικη ανάλυση. Καλό σας βράδυ.

 

(τα σημεία μου)

Ταχύτερος προκριματικών: Max Verstappen (2.20)/Bet365/15 units

Να τερματίσει στους βαθμούς: Sebastian Vettel (2.00)/Stoiximan/20 units